Concerncontroller voor Coloriet

Expert in besturing en beheersing met een drive voor data
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Coloriet

Coloriet is dé specialist in wonen en zorg voor senioren in Dronten, Lelystad en Zeewolde. Met meer dan 1.400 cliënten en hun familieleden, ruim 1.200 medewerkers en 600 vrijwilligers geeft Coloriet samen kleur aan waardevol leven. De jaarlijkse omzet bedraagt circa € 60 miljoen. Coloriet levert gespecialiseerde zorg met als doel: zo lang mogelijk leven op de manier waarop de cliënt dat wenst. Coloriet biedt wijkzorg in de gemeente Dronten, Lelystad en Zeewolde en heeft 5 woonzorgcentra en een advies- en behandelcentrum. In de strategienota 2022-2025 heeft Coloriet de meest belangrijke uitdagingen geformuleerd voor de branche, de regio en de eigen organisatie. De kernwaarden van Coloriet zijn: toegankelijk, vooruitstrevend, eigenwijs, vakbekwaam, ondernemend en verbindend.

Functie

Concerncontroller

Wij zoeken een Concerncontroller die de Raad van Bestuur, de directie en het management ondersteunt in de planning- en controlcyclus. Jij bent in staat financiën en inhoud met elkaar te verbinden en met draagvlak te adviseren. Jij houdt van een uitdaging want de zorgsector ondergaat grote veranderingen als het gaat om de financieringsmogelijkheden, kwaliteitseisen en tekort aan medewerkers.

De werkzaamheden zijn:

 • Doorontwikkelen van de planning- en controlcyclus en rapportages op concernniveau en ten behoeve van de zorgdirectoraten.
 • Coördineren van de planning- en controlcyclus, het jaarwerk en de productieverantwoording.
 • Opstellen van de concernrapportage met het accent op advisering, bijsturing, kansen en risicoanalyse. Dit alles ten behoeve van besluitvorming op concernniveau en in de zorgdirectoraten.
 • Coördineren en actualiseren van de AOIC en monitoren van de opvolging van managementletter.
 • Uitvoeren van audits op financiële processen.
 • Doorontwikkelen van project controlling en uitvoeren van ad hoc onderzoeken.
 • Opstellen business cases en deelnemen aan organisatiebrede projecten.

Naast de Concerncontroller bestaat het team Control uit twee ervaren Business Controllers voor de Zorgdirectoraten Intramuraal, Behandeling, Wijkzorg en voor Bedrijfsvoering. De Business Controllers en de Concerncontroller rapporteren rechtstreeks aan de Directeur Bedrijfsvoering. Naast deze hiërarchische lijn heeft de Concerncontroller een onafhankelijke toetsende en adviserende rol naar de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen. De Concerncontroller is bij de bespreking van de begroting en de jaarrekening aanwezig in de auditcommissie van de Raad van Commissarissen.

Verbindend Eigen-wijs Vooruitstrevend

Profiel

Als bevlogen en ondernemende professional is schakelen tussen verschillende werkzaamheden en niveaus jou op het lijf geschreven. Jij beschikt over een flinke dosis initiatief, analytisch vermogen en organisatiesensitiviteit. Jij maakt gedegen analyses en kent het verhaal achter de cijfers.

Je voldoet (verder) aan de volgende eisen:

 • Een afgeronde bedrijfskundige of bedrijfseconomische opleiding op hbo-niveau, een afgeronde universitaire opleiding is een pré;
 • Tenminste 5 jaar relevante controlling werkervaring en affiniteit met de zorgsector;
 • Kennis en ervaring als het gaat om besturingsprocessen en relevante wet- en regelgeving;
 • Jij bent proactief en analytisch sterk en weet dit te vertalen naar professionele adviezen;
 • Aantoonbare ervaring op het gebied van data-analyse.

Aanbod

Ben jij toe aan een volgende stap? En wil jij deze stap zetten bij een organisatie die “samen kleur wil geven aan waardevol leven”? Dan zoeken wij jou!

Bij wederzijds enthousiasme biedt Coloriet:

 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd met een inzet van (minimaal) 24 tot (en bij voorkeur) 32-36 uur per week;
 • Verantwoordelijk en zinvol werk in een enthousiast team;
 • Ontwikkelingsmogelijkheden en mogelijkheid tot thuiswerken;
 • Deelname aan het fietsplan, korting op sportabonnement of tablet/mobiele telefonie volgens het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Een salaris tot maximaal € 5.939,16 per maand bij een 36-urige werkweek, FWG 65, CAO Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT). Als je nu een hoger inkomen hebt, raden wij je aan ons te bellen.

Procedure

De procedure wordt begeleid door K+V Management Search en is erop gericht om de benoeming in de maand november 2022 af te ronden. Je start met een gesprek in Veenendaal bij K+V voor een kennismaking naar aanleiding van je kandidatuur. Hierna volgen gesprekken bij Coloriet, waarvan de exacte data zo spoedig mogelijk volgen. Voor de benoembare kandidaat worden referenties ingewonnen. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Geïnteresseerd

Wanneer deze functie je aanspreekt zien wij uit naar jouw reactie. Je hebt tot en met vrijdag 11 november a.s. de mogelijkheid om te reageren, met toezending van cv en motivatie, door onderaan op ‘Klik hier om te reageren’ te klikken. Voor vragen kun je contact opnemen met de heer Emile Douma (06 1045 2989).

Kandidaten die worden uitgenodigd voor het oriënterend gesprek wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel!

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.