K+V werving selectie interim management

Daadkrachtige regisseur en ontwikkelingsgericht sparringpartner

Arnhem
Organisatie |

Klimmendaal revalidatiespecialisten

Klimmendaal biedt medisch specialistische revalidatiezorg. Haar verzorgingsgebied beslaat Arnhem, Apeldoorn, Doetinchem, Deventer, Ede, Barneveld en Zutphen. Vanuit diverse locaties worden jaarlijks ruim 6.200 patiënten (volwassenen, jongeren en kinderen met een fysieke of cognitieve beperking) behandeld, waarvan ca. 5.200 poliklinisch en ruim 1.000 patiënten klinisch. Er werken ruim 650 zeer betrokken medewerkers en professionals (450 fte) met als doel: patiënten weer optimaal te laten participeren in de samenleving. De omzet bedraagt ca. € 49 mio.

Op 1 januari 2016 zijn ViaReva en Groot Klimmendaal gefuseerd en onder de naam Klimmendaal verder gegaan. De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de samenvoeging van de twee bedrijfsculturen en het ontwikkelen van de medewerkers, het herinrichten van processen en het vormen van een nieuwe visie en strategie. De afstemming naar een nieuw organisatiemodel is afgerond. Er is gekozen voor het model van een éénhoofdige Raad van Bestuur met de medische staf als gesprekspartner en een duaal managementstructuur met integrale verantwoordelijkheid. De komende jaren wil Klimmendaal haar sterke positie verder uitdragen, uitbreiden en verankeren in de regio. De basis is er. Een gezonde organisatie, met enthousiaste en bevlogen medewerkers. Zij hebben oog voor kwalitatief op maat gemaakte revalidatiezorg voor de patiënten van jong tot oud.

Om invulling te geven aan deze ambitie is er een nieuw krachtig en ondernemend managementteam nodig. Een team dat het belang van organisatie en de cliënt centraal stelt en waarbij de individuele leden vanuit hun unieke inbreng het management team versterken en in gezamenlijkheid de organisatie dienen en verder willen brengen. Er is in 2019 een bijna geheel nieuw management team geworven en geïnstalleerd. Met de werving en selectie van een daadkrachtige regisserende controller zal het management team bij Klimmendaal weer compleet zijn.

Functie | Controller

In een markt die fundamenteel aan het veranderen is wordt van de controller gevraagd om voor de Raad van Bestuur van Klimmendaal de regisseur, het financiële geweten, sparring partner en ‘critical’ friend te zijn in het richten en op koers houden van de organisatie met een specifieke en continue focus op de businesscase van het bedrijf, risicomanagement en compliance. Hij/zij signaleert strategische risico’s, ontwikkelingen en trends en geeft krachtige impulsen die ertoe leiden dat de organisatie op concernniveau ‘in control’ is en op een effectieve en efficiënte manier strategische doelen bereikt. De controller onderhandelt en onderhoudt de contacten met de zorgverzekeraars, de banken en NZA. Hij/zij neemt deel aan de vergaderingen van de auditcommissie van de Raad van Toezicht.
De controller is verantwoordelijk voor het continu verbeteren en het (door)ontwikkelen, implementeren en evalueren van een effectief instrumentarium voor planning & control, de begroting en jaarrekening die gebouwd zijn op excellente registratieve processen en een BI tool.

De controller is lid van het management team en geeft direct leiding aan drie business controllers, drie applicatiebeheerders en een teammanager financiële administratie van 5 medewerkers.

Regisserend Ondernemend Resultaatgericht Transparant Sensitief Empathisch Ambitieus

Profiel

Je bent een proactieve, resultaat- en kwaliteit gerichte controller met sterke strategische, adviserende en ondernemende kwaliteiten. Jouw brede leidinggevende ervaring, opgedaan binnen verschillende organisaties en sectoren, geeft jou senioriteit, overzicht en overwicht.

Jouw expertise in het vakgebied, jouw interesse in de mens- en de organisatie en jouw vaardigheid om snel te schakelen maakt jou een interessante gesprekspartner voor zowel Raad van Bestuur, management, medewerkers, Raad van Toezicht als ook voor de externe partners.

Verder vragen wij het volgende van je:

  • Een relevante academische opleiding (bedrijfseconomie/bedrijfskunde/accounting), bij voorkeur aangevuld met een postdoctorale opleiding bijvoorbeeld Public Control.
  • Meerjarige (leidinggevende) ervaring als eindverantwoordelijke controller in een grote organisatie dicht op het bestuurlijke niveau.
  • Niet noodzakelijk ervaring in de zorg maar wel affiniteit met de zorg en aantoonbaar vermogen om een nieuwe bedrijfstak eigen te maken.
  • Analytisch vermogen om complexiteit te doorgronden en terug te brengen tot de essentie en om de juiste prioritieten te kunnen stellen.
  • Verbinden, samenwerken en uitstekende communicatieve vaardigheden.
  • Handelen vanuit cliënten perspectief, je bent extern gericht en creëert kansen.
  • Lef en het vermogen om mens en paard te noemen, je spreekt medewerkers aan maar je bent zelf ook aanspreekbaar.
  • Beschikt over gezond zelfvertrouwen en relativeringsvermogen.
  • Durft vertrouwen en verantwoordelijkheid te geven aan het team.
  • Heeft een luisterend oor en oprechte interesse in mensen.
Aanbod

Een gedreven organisatie waar innovatief en klantgericht gewerkt wordt met grote betrokkenheid en professionaliteit. De salarisindicatie wordt in overleg met de geselecteerde kandidaat besproken en kent een bandbreedte van de schaal die geldt voor de cao-ziekenhuizen FWG 70. Verder zijn er uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,33% van het jaarsalaris.

Procedure

Kandidaten worden eerst uitgenodigd voor een oriënterend gesprek op kantoor bij K+V, daarna vinden de gesprekken bij Klimmendaal plaats. De procedure heeft tot doel om uiterlijk 1 september tot aanstelling over te gaan.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je dan uiterlijk woensdag 22 mei aanstaande te reageren door bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden.
Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Frank Snethlage (06 5131-0178) of Frank Wolff (06 1595-4079).

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.