K+V werving selectie interim management

Staat achter de cijfers en voor de mensen

Tiel
Organisatie |

AQUON

AQUON is de ideale partner voor watergerelateerd onderzoek. Vanuit haar deskundigheid biedt zij dagelijks inzicht in de waterkwaliteit van aangesloten waterschappen in het gebied Midden- en Zuid-Nederland. Samen werken ze aan schoon water. De laboratoria van AQUON staan in Tiel en Leiden. De organisatie bestaat uit ruim 180 gespecialiseerde en gemotiveerde medewerkers die samen het gehele proces verzorgen: van monstername tot en met onderzoek en advisering.

AQUON levert haar diensten voornamelijk aan de negen waterschappen en hoogheemraadschappen Aa en Maas, De Dommel, Schieland en Krimpenerwaard, Delfland, Rijnland, Hollandse Delta, Brabantse Delta, Rivierenland en de Stichtse Rijnlanden. Daarnaast werkt AQUON samen met en voor gemeenten, rijksoverheid en bedrijven. AQUON is partner in waterkwaliteit, nu en in de toekomst en werkt vanuit de kernwaarden Samen, Verantwoordelijk en Professioneel.

Functie | Controller/Manager Bedrijfsvoering

AQUON is een Gemeenschappelijke regeling van negen waterschappen die verenigd zijn in het bestuur van de organisatie. Zij controleren deze gemeenschappelijke regeling als hoogste orgaan op enige afstand van AQUON, anderzijds zijn deze waterschappen de belangrijkste klanten van AQUON. De reden van bestaan. Samen met de directeur bestuurder leg je verantwoording af aan dit bestuur. Je bent het financiële geweten van AQUON en rapporteert daarbij intern, naar de directeur bestuurder, maar ook extern, naar het bestuur van de gemeenschappelijk regeling.

Naast de rol van controller ben je verantwoordelijk voor het team bedrijfsvoering, een 15-tal medewerkers die zich bezighouden met de financiële administratie, ICT, Communicatie, HR , facilitaire zaken, inkoop en KAM. Deze afdeling heeft behoefte aan visie en verbindend leiderschap, het in hun kracht zetten van medewerkers, stimulerend en enthousiasmerend aanwezig zijn. Dienend leiderschap past hier goed, geeft verantwoordelijkheid waar mogelijk, verbindt en houdt vast aan gemaakte afspraken. Bedrijfsvoering als zodanig is altijd in transitie. Denk daarbij aan kwaliteitssystemen (KAM), business control en blijvende ontwikkelingen op HR en ICT-gebied, maar ook omdat de vraagbehoefte van de klanten zich voortdurend aanpast. Zo blijkt AQUON zich steeds meer te vormen als een datagedreven organisatie, een ontwikkeling tot integrated service provider. Bovengenoemde bewegingen vertalen zich ook naar projectmatige inzet van medewerkers van de afdeling bedrijfsvoering. Het vraagt visie, overzicht, delegatievermogen en doorzettingskracht.

In deze dubbelrol vorm je met de directeur bestuurder het hart van de organisatie. Als controller adviseer je directie en bestuur gevraagd en ongevraagd. Als manager ben je in staat een goed team verder te ontwikkelen en te laten schitteren. Je weet je goed in te leven en te verplaatsten op verschillende niveaus, goed te analyseren, conclusies te trekken en te overtuigen. Als MT-lid voeg je waarde toe en je bent nadrukkelijk aanwezig. Je bent een natuurlijke autoriteit, verbinder, organisator met visie en overzicht en gestructureerd waar het moet en creatief waar het kan.

Natuurlijk Autoriteit, Dienend Leider, Professioneel, Communicatief, Overzicht, Kracht

Profiel
  • WO werk- en denkniveau met een stevige financiële/controllers achtergrond
  • Relevante werkervaring als controller en leidinggevende
  • Gevoel voor verhoudingen, communiceert makkelijk en is toegankelijk
  • Politiek/bestuurlijke sensitiviteit
  • Krachtige persoonlijkheid met overzicht, delegerend en verbindend vermogen en doorzettingskracht
  • Organiseert en structureert op natuurlijke wijze
  • Loyaal, dienend en ambitieus in ontwikkeling
Aanbod

Een zeer verantwoordelijke functie bij een kennisorganisatie met een maatschappelijk karakter. AQUON doet er toe, jij doet er toe, maakt het verschil. AQUON is vooruitstrevend, innovatief en ambitieus. Je wordt gehoord en laat je op een gezonde manier gelden. Je hebt veel formele maar ook informele invloed, je werkt op kracht, liever niet op macht. Goede primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden, flexibele werktijden.

Geïnteresseerd

Ben jij de persoon die wij zoeken? Geïnteresseerd en aantoonbaar gekwalificeerd voor deze rol? Dan zien wij graag uiterlijk 3 mei jouw reactie tegemoet. Dat kan door je cv en motivatiebrief te uploaden bij ‘solliciteer direct’. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je bij de reactie vermelden. Deze vacature is in behandeling bij Henk van der Velde, partner, 06 5175 8677. Natuurlijk is Henk bereikbaar voor nadere informatie.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Controller/Manager Bedrijfsvoering
Vast
36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.