Inhoudelijke expert, servicegericht en toegankelijk

Huis ter Heide
Organisatie |

Woonzorgcentrum Vredenoord

Vredenoord is een Woonzorgcentrum voor wonen, welzijn en zorg. Vredenoord is gevestigd in de bosrijke omgeving van Huis ter Heide (Utrecht). De 100 bewoners voelen zich thuis, er is ruimte voor ontmoeting, zingeving en aandacht voor elkaar; de vraag van de bewoner is het uitgangspunt. Vredenoord is een gemoedelijke organisatie waar iedereen welkom is.

Met het motto “Hoofd, hart en handen” wil Vredenoord de uniekheid en de eenheid van de mens benadrukken. Er wordt gezocht naar een balans in lichamelijke activiteiten, mentaal welbevinden, welzijn, creatieve activiteiten en bezinning. Dat mede op basis van en met respect voor de christelijke traditie van de organisatie, die voor een deel van de bewoners een ankerpunt vormt. De kernwaarden zijn: professioneel, gastvrij en betrokken. Vredenoord heeft een omzet van bijna € 10 miljoen per jaar en ca. 75 FTE medewerkers in dienst.

Vredenoord wordt gekenmerkt door kleinschaligheid en korte lijnen en wordt geleid door een compact managementteam. Na een onrustige periode heeft de organisatie weer een stevig fundament om verder te bouwen aan kwalitatieve zorg, professionele bedrijfsvoering en een gezond toekomstperspectief. De zelfstandigheid en het behoud van de eigenheid van de organisatie zijn hierbij het uitgangspunt.

Functie | Controller

De controller geeft functioneel leiding aan de financiële afdeling (twee parttime medewerkers). Als controller ondersteun je de organisatie bij het realiseren van de financieel economische doelstellingen en het optimaal inrichten -en waar mogelijk digitaliseren- van de administratieve processen. Tevens draag je bij aan het door ontwikkelen van de bedrijfsvoering van de organisatie.

Je draagt zorg voor de jaarrekening, (meerjaren)begroting en maandelijkse rapportages. Daarnaast bewaak je de inrichting en uitvoering van de planning en control cyclus en ondersteun je het MT en budgethouders bij de analyses van de managementrapportage en de uitwerking en opvolging van de te treffen maatregelen.
Je onderhoudt interne en externe contacten, onder meer met het zorgkantoor, NZa, financiers etc., signaleert relevante externe ontwikkelingen en beoordeelt deze op consequenties en te nemen maatregelen voor de organisatie. Je bent op basis van de actuele agenda aanwezig bij de vergaderingen van het MT en de RvT.

In de gewijzigde structuur van de organisatie krijgt de functie van Controller een nieuwe invulling, die voor een deel nog geconcretiseerd gaat worden. Je krijgt de ruimte om de gecombineerde en geïntegreerde rollen  van concerncontroller, businesscontroller en financial controller op te pakken en verder te positioneren.

Belangrijke resultaatsgebieden zijn:

 • Vertaling van de strategie naar meerjarig financieel beleid en financiering;
 • Inrichting van een effectieve PDCA-cyclus met monitoring van de resultaten en ondersteuning van de bestuurder en de managers bij het nemen van tijdige corrigerende acties;
 • Implementatie van AFAS financieel en verdere optimalisatie van het gebruik daarvan;
 • Introductie van BI tooling;
 • Ondersteuning en advies bij het professionaliseren van andere processen, zoals de inkoopfunctie.

De komende periode laat de bestuurder zich nog bijstaan door een senior financieel adviseur met veel expertise in de branche, die ook beschikbaar is om de nieuwe Controller in te werken.

Verbindend Resultaatgericht Analytisch

Profiel

Wij zoeken een gedreven professional met een afgeronde HBO opleiding in een economische richting die voldoet aan de volgende eisen:

 • Ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Zeer bedreven met Excel. Ervaring met AFAS is een pré;
 • Ervaring met Business Intelligence Tools;
 • Analyserend en organiserend vermogen en een innoverende blik;
 • Proactief en continu op zoek naar verbetermogelijkheden (lean-denken);
 • Sterk in communiceren; je bent goed in staat verbindingen te leggen zowel in- als extern en kan hierin tactisch opereren.

Een mooie carrièrestap voor een jonge(re) professional, die met enkele jaren werkervaring staat te popelen om impact te maken in een organisatie, die op haar beurt gebruik wil maken van de nieuwste inzichten. Ervaring in de zorg is niet noodzakelijk, wel het vermogen om zich nieuwe materie snel eigen te maken.

Aanbod

Ben jij die financial die graag werkt in een dynamische en slagvaardige organisatie in een branche, die er toe doet? En ben je graag spin in het web, die direct resultaat wil zien van zijn of haar werk en adviezen? Dan ben jij voor Vredenoord een interessante kandidaat om mee in gesprek te gaan.

Voor de juiste kandidaat biedt Vredenoord:

 • Een kleinschalige locatie met een unieke identiteit en korte lijnen;
 • Een gevarieerd takenpakket;
 • Grote mate van zelfstandigheid in je taken;
 • Faciliteiten voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Een prettige werksfeer en gedreven en gezellige collega’s;
 • Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, zoals voordelen bij aanschaf fiets, laptop/tablet/mobiel of een abonnement op de sportschool;
 • Marktconform salaris en arbeidsvoorwaarden volgens de cao VVT.

Een parttime dienstverband is mogelijk, met een minimum contractomvang van drie dagen per week.

Procedure

De procedure wordt begeleid door K+V Management Search en is erop gericht om de benoeming in de maand mei 2022 af te ronden. Informatie over de opzet van de verdere procedure volgt z.s.m. Het nemen van referenties is standaard onderdeel van de selectieprocedure. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Geïnteresseerd

Wanneer deze functie je aanspreekt zien wij uit naar jouw reactie. Je hebt tot en met woensdag 18 mei a.s. de mogelijkheid om te reageren, met toezending van cv en motivatie, door onderaan op ‘Klik hier om te reageren’ te klikken. Voor vragen kun je contact opnemen met de heer Emile Douma (06-1045 2989).

Kandidaten die worden uitgenodigd voor een gesprek wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken. Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel!

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.