K+V werving selectie interim management

De uitnodigende vernieuwer en doortastende organisator

Maastricht
Organisatie |

Stichting kom Leren, Primair Onderwijs in Maastricht

Stichting kom Leren biedt onderwijs en opvoeding in een palet aan katholieke, openbare en algemeen-bijzondere scholen voor primair onderwijs. Deze scholen zijn te vinden in de gemeenten Maastricht, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Meerssen en Valkenburg. “De scholen van Stichting kom Leren verruimen je horizon en verbreden je blikveld. Je leert er meer dan alleen rekenen en taal. Je leert er omgaan met mensen en situaties. Je leert er hoe je kunt meebewegen met de golf aan veranderingen die ‘leven’ heet”.

De naam wordt gespeld met een kleine ‘k’ omdat kinderen van klein tot groot worden uitgenodigd om te komen Leren met een hoofdletter ‘L’. Stichting kom Leren staat voor kwalitatief goed onderwijs, waarbij de eigenheid van ieder kind niet uit het oog wordt verloren.

Stichting kom Leren telt 20 scholen, waar ongeveer 300 personeelsleden onderwijs verzorgen aan 3.600 leerlingen.

Functie | Coördinerend Beleidsmedewerker

Ontwikkelingen

kom Leren heeft een impuls gegeven aan haar ondersteunende besturingsfilosofie. Het CvB is daarvoor veel actiever in de bestuurlijke betrokkenheid bij de scholen. Daarvoor is ook een verdere professionalisering van het bestuursbureau noodzakelijk. Een modern, sterk en ondersteunend bureau, klaar voor de ontwikkelingen van morgen. De noodzakelijke uitbreiding daarvoor is afgelopen jaar gestart en nu volgt de werving van de coördinerend beleidsmedewerker, de regisseur. Het bestuursbureau telt 10 medewerkers, HR, finance, huisvesting en het ondersteunend secretariaat.

De coördinerend beleidsmedewerker rapporteert rechtstreeks aan het College van Bestuur.

Organiseren Structureren Inspireren Leidinggeven Uitnodigen Open Professioneel Aanspreken Bruggenbouwen Samenwerken

Profiel

Uitnodigende vernieuwer

Van nature ben je geïnteresseerd in de ander. Collega’s, schooldirecteuren, kinderen, ouders, stakeholders, jouw omgeving, de mensen om je heen, binnen en buiten de organisatie. Je wilt weten wat er echt verteld wordt, snappen wat het betekent voor de ander en oplossingen aanreiken en toepassen. Daarbij zoek en breng jij de verbinding, bouw je een brug. Door vragen te blijven stellen, samenwerking te organiseren en te faciliteren. Zowel intern als extern weet je wat er speelt en welke consequenties dit heeft voor mensen en organisaties en natuurlijk het kind. Daardoor ben je in staat win/win situaties en kansen te zien en deze te benutten. Je bent een professional die anderen inspireert dat ook te zijn. De regisseur die gevraagd wordt mee te werken en de regisseur die het ook doet, realiseert.

Doortastende organisator

Er moet veel gebeuren en daarvoor ben jij de doortastende organisator. Je snapt beleid maken en realiseren. Daarin schrijf je makkelijk, heb je een goed juridisch en bedrijfskundig inzicht.  Je organiseert handig en snel, wordt vanzelf uitgenodigd om mee te doen. Projectmanagement zit in je bagage. Je daagt daarbij iedereen uit mee te doen en maakt de verbinding tussen binnen en buiten. Je bezit implementatiekracht om nieuw beleid ook echt uit te voeren. Je zet lijnen en kaders uit zonder dat de ander vrijheid verliest. Je weet procedures en tijdlijnen te volgen en te bewaken. Daarbij breng je samenhang, overzicht en focus met een goede balans tussen mensgericht en taakgericht. Als leider ben je een natuurlijke teamspeler die de samenwerking zoekt om uit het team alles te halen wat er in zit. Die gelooft dat samen meer is dan de losse delen. Koers houdt als het even tegen zit en dan ook zelf meedoet.

Tot slot bezit je een academisch werk- en denkniveau en hoort onderwijs bij jou.

Aanbod

Een uitdagende functie in een mooi bestuurlijk en maatschappelijk speelveld. De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO PO schaal 12. Het is een fulltime functie (minimaal 0,8).

Procedure

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. Het wervingstraject zal bestaan uit een drietal onderdelen, waarbij je verschillende mensen uit de organisatie zult ontmoeten.

  • Speed op woensdag 20 maart (hele dag): waarin je langs drie tafels kennis maakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennismaakt met jouw persoonlijkheid.
  • Slow op maandag 25 maart (middag): waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.
  • Show op woensdag 27 maart (middag): waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe je je werk uitvoert.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan.

Het is de bedoeling om de procedure voor 1 april af te ronden.

Geïnteresseerd

Herken jij jezelf en ben je geïnteresseerd in deze functie? Reageer dan uiterlijk zondag 10 maart door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Voor vragen en opmerkingen kun je contact opnemen met Johannes Arets (06-1026 0480) en Martine van der Velpen (06-5060 3351) die deze procedure begeleiden.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Coördinerend Beleidsmedewerker
Vast
40 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.