Datamanager voor Samen Veilig Midden-Nederland

Daadkrachtige communicator met een conceptuele analytische aanpak
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Datamanager

Als datamanager werk je mee aan een duurzame digitale informatiehuishouding binnen Samen Veilig Midden-Nederland (SVMN). Denk hier aan de landelijke informatiesystemen Jeugdzorg, en Veilig Thuis maar ook aanpalende omgevingen als HR en documentmanagementplatformen. De datamanager rapporteert aan de Manager Informatie Management. Je maakt deel uit van een enthousiast team van 10 FTE, bestaande uit beheerders, ketenregisseurs en ontwikkelaars.

De technologische ontwikkelingen maken het tegenwoordig mogelijk om veel eenvoudiger digitaal samen te werken en daarbij elkaars informatie en data te delen. Hierbij gaat het niet alleen om een goede toegankelijkheid van informatie door middel van bijvoorbeeld de juiste structuur in het documentmanagement. Het is ook belangrijk dat we een duurzaam digitaal archief opbouwen, waarin we data en gegevens op tijd vernietigen of overdragen aan het Nationaal Archief. Als datamanager werk je mee aan het verder inrichten van de documentenadministratie en de bijpassende dienstverlening aan de medewerkers in het primair proces, zodat zij hun taken goed kunnen uitvoeren.

Jij gaat een belangrijke rol spelen als het gaat om het adviseren van alle stakeholders. In deze functie krijg je veel zelfstandigheid om je werk in te richten en ruimte om je ideeën daadwerkelijk uit te voeren en te organiseren. Een deel van de tijd ben je zelfstandig aan het werk en een deel van de tijd werk je nauw samen met collega’s om diverse onderzoeken uit te voeren of ontwerpen te maken. Tevens treed je ook als Product Owner namens deze dienst op.

Taken:

 • Het adviseren over de wijze waarop informatie duurzaam in beheer genomen en toegankelijk gemaakt kan worden bij zowel nieuwe als legacy systemen.
 • De Architectuur en wettelijke kaders op het gebied van informatie koppelen aan thema’s zoals, digitalisering, metadata, emailmanagement, en data-archivering.
 • In de vorm van ‘train de trainer’-programma de implementatie Record Management (RM) uitvoeren.
 • De medewerkers adviseren, stimuleren en faciliteren om hun digitale duurzaamheid goed in te richten.
 • Bijdragen aan diverse projecten, en optreden als intern aanspreekpunt voor leverancier(s).
 • Bijdragen aan het meerjarenplan dat de opgedragen verbetering in de informatiehuishouding gaat realiseren.

Profiel

 • Je hebt hbo/wo werk- en denkniveau, aangevuld met een aantal jaren relevante werkervaring liefst binnen de zorg.
 • Het liefst heb je succesvol een hbo- en/of wo-opleiding afgerond in de richting van informatiekunde, bestuurskunde of een soortgelijke opleiding.
 • Je hebt analytisch vermogen en enige ervaring in ontwerp, realisatie, testen en implementatie van ICT-systemen.
 • Je hebt kennis van wet- en regelgeving rondom archivering en informatiehuishouding, zoals Archiefwet en de Wet Open Overheid.
 • Je hebt kennis van documentenprocessen, zoals documentmanagementsysteem (DMS), Record Management Applicaties (RMA), slim scannen, workflow, zoektechnologie en digitale handtekeningen en bent geïnteresseerd in de trend om delen hiervan te automatiseren.
 • Je voelt je prettig in een omgeving van continue ontwikkelingen en verbeteringen en bent bekend met methodes als ITIL, maar ook Agile -Scrum.
Analytisch Conceptueel Resultaatgericht Energie Teamspeler

Over de organisatie

Samen Veilig Midden-Nederland

Samen Veilig Midden-Nederland (SVMN) komt in beeld als er zorgen zijn over de veiligheid van een kind of als er sprake is van geweld in de huiselijke sfeer. Met 575 medewerkers zet SVMN zich in voor de veiligheid van inwoners van de provincies Utrecht en Flevoland. Het werk bij SVMN is georganiseerd in twee specialismen:

Veilig Thuis Utrecht: Voorkomen van kindermishandeling & huiselijk geweld
En
SAVE: Jeugdbescherming & jeugdreclassering

Beide specialismen vallen onder het bestuur van SVMN. Zij worden ondersteund door het servicecentrum.

Aanbod

 • Een salaris van minimaal € 3.065,59 en maximaal € 4.605,45 (CAO Jeugdzorg schaal 10) op basis van 36 uur in de week.
 • Je komt te werken in een informele werkomgeving waar iedere dag hard wordt gewerkt, maar waarin ook ruimte is voor ontspanning en humor.
 • Een gemotiveerd en collegiaal team waar je op terug kunt vallen.
 • Een jaarcontract met uitzicht op verlenging. De intentie om bij goed functioneren een vast dienstverband aan te bieden.
 • Een baan waarin jij uitdaging en zelfstandigheid hebt en waar je echt van betekenis kan zijn.
 • Flexibele indeling van arbeidstijden en mogelijkheid tot thuiswerken.
 • Mobiele telefoon en laptop.

Procedure

De procedure wordt begeleid door K+V. Mocht je worden uitgenodigd, dan is er eerst een online gesprek met K+V. Hierna volgen in maart gesprekken bij Samen Veilig.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je snel te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden.
Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Frank Snethlage, 06-5131 0178 of Frank Wolff, 06-1595 4079.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactie termijn eerder sluiten, reageer daarom snel!

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.