Strategisch, verbindend, ondernemend en resultaatgericht

Etten-Leur
Organisatie |

Avoord

Avoord is een lokale ouderenzorgorganisatie in Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert. Zij biedt een breed palet aan zorg; in de wijk en op haar locaties. Avoord kent een informele werksfeer; warm en betrokken. Haar medewerkers zijn ondernemend en denken mee in kansen en mogelijkheden om dat te doen wat de cliënt belangrijk vindt. En omdat Avoord zowel groot als klein tegelijk is (‘goedschaligheid’), biedt zij zowel uitdaging in het werk op de inhoud als ook zakelijkheid én warmte in de onderlinge contacten. De cultuur is daarmee professioneel, betrokken, warm, menselijk en direct met korte lijnen. Avoord heeft een omzet van ruim 50 miljoen, ruim 1.000 medewerkers en 650 vrijwilligers.

Functie | Directeur Bedrijfsvoering

Het MT van Avoord wordt gevormd door de bestuurder, de directeur bedrijfsvoering en de directeur zorg (onlangs gestart) en de eerste geneeskundige, ondersteund door een bestuurssecretaris. De directeur bedrijfsvoering en de directeur zorg hebben een gezamenlijke directieverantwoordelijkheid. Hierbinnen heeft elke directeur zijn eigen aandachtsgebied. Uiteraard moet met jouw komst de samenwerking en afstemming nog worden fijn geslepen. Als directeur bedrijfsvoering ga je leidinggeven aan de verschillende afdelingen binnen bedrijfsvoering waarbij op al die onderdelen een manager zit: P&O (20 medewerkers), ICT (6 medewerkers), Finance (inclusief financiële administratie 10 medewerkers), Control (3 medewerkers), Horeca & Evenementen (3 bedrijfsleiders met zo’n 70 medewerkers), Vastgoed & Facilities (60 medewerkers), Kwaliteit (3 medewerkers) en Marketing & Verkoop (25 medewerkers inclusief cliëntadministratie).

Avoord is innovatief en ondernemend. De teams, zowel binnen de zorg als binnen de staf kennen daarom een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Als nieuwe directeur bedrijfsvoering ben je verantwoordelijk voor de strategie en de verbinding. De verbinding binnen de staforganisatie en haar afdelingen, maar vooral ook de verbinding met de zorg! Daarnaast ben je ook goed in verbinding met externe partijen als toeleveranciers, vastgoedpartijen, woningbouwcorporaties, etc. Je gaat hierin een netwerk (verder) op- en uitbouwen. Met jouw visie op de inrichting van de staforganisatie en haar positie ten opzichte van (en vóór) de zorg, zorg jij voor structuur, zowel planmatig als projectmatig. Jij en jouw mensen weten wat de zorg nodig heeft. Je verstaat de kunst om zowel kaders te stellen als ruimte te geven op een coachende en mensgerichte manier. Humor en relativeringsvermogen behoren tot jouw kernkwaliteit.

Structureren en ruimte geven

Profiel
 • Je hebt een bedrijfskundige achtergrond op academisch niveau.
 • Uiteraard heb jij een stevige ervaring in bedrijfsvoering, maar niet noodzakelijk in de (ouderen)zorg. Zonder meer heb je affiniteit mét en een warm hart vóór de zorg. Je snapt haar cultuur en processen én jij weet dit ook helder en duidelijk te communiceren.
 • Je beschikt over ruime leidinggevende, bedrijfsvoerende en projectmatige ervaring en je beschikt over aantoonbare ervaring in procesverbetering, organisatie inrichting en organisatieverandering.
 • Je bent als sparringpartner van de bestuurder een strategisch- en procesdenker en hebt een duidelijke visie op inrichting van staforganisaties.
 • Met jouw stevigheid weet je tegengas te geven, zonder daarin star te zijn.
 • Je hebt bewezen ervaring als manager van veranderingen niet alleen op inhoud maar juist op het tijdens vernieuwing en verandering in verbinding blijven. Uiteraard zijn de verschillende onderdelen binnen bedrijfsvoering jou goed bekend.
 • Je bent verbindend zowel in- als extern en je werkt vanuit aandacht en presentie en je hebt visie op het bij elkaar brengen van teams.
 • Werkend vanuit verbinding weet je anderen te inspireren en te bewegen om hetzelfde te doen.
 • Je natuurlijke leiderschapsstijl is gezaghebbend (maar niet autoritair); uitnodigend met een positief-kritische inslag; niet overnemend maar coachend, faciliterend, stuwend en versterkend; “hard op resultaat, zacht op relatie”. Een leider die geniet van groei en succes van managers en medewerkers.
 • Je bewezen externe oriëntatie heeft je een stevig netwerk opgeleverd.
 • Je durft keuzes te maken, door te pakken en je weet af te maken.
Aanbod

Het betreft een fulltime functie (36 uur per week). De functie is ingeschaald in FWG 75.

Procedure

Het wervingstraject bestaat uit drie onderdelen, waarbij je verschillende mensen uit de organisatie zult ontmoeten.

 • Speed op maandag 13 mei waarbij je in drie korte gesprekken kennis maakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennis maakt met jouw persoonlijkheid.
 • Slow op dinsdag 21 mei waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.
 • Show op maandag 27 mei waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan.

Het is de bedoeling om de procedure voor eind mei af te ronden.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor indiensttreding.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je uiterlijk 6 mei aanstaande te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Frank Wolff (06-1595 4079) en Chris Boven (06-1074 3267).

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Directeur Bedrijfsvoering
Vast
36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.