Directeur-Bestuurder voor dr. Aletta Jacobs College

Passievolle pragmatische onderwijsondernemer
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

dr. Aletta Jacobs College

Wie je ook bent, wat je ook wilt en wat je ook kunt, wij hebben oog voor jouw talenten en behoeften

Het dr. Aletta Jacobs College is een openbare school met een breed onderwijsaanbod in Hoogezand. Door het werken in deelscholen is de school verrassend kleinschalig. Ruim 200 medewerkers helpen ruim 1.300 leerlingen zich optimaal te ontwikkelen in verbinding met de regio en actief participerend in de samenleving.

Aletta Jacobs was een pittige dame. Een vrouw met visie, lef en het hart op de juiste plek. Ze kwam op voor gelijke rechten en kansen, durfde tegen de stroom in te roeien en had een bewonderenswaardig doorzettingsvermogen. Daarmee inspireert ze de school tot op de dag van vandaag. Dat zie je ook nu terug in de inzet voor de leerlingen. De betrokkenheid en de drang om het goede te doen. Met het brede aanbod voor iedere leerling is het dr. Aletta Jacobs College ook de echte opleidingspartner voor de regio, voor wie je ook bent en wat je ook wilt!

Functie

Directeur-Bestuurder

Na een mooie periode heeft de huidige directeur-bestuurder een nieuwe uitdaging gevonden en is de school op zoek naar een nieuwe leider. Het dr. Aletta Jacobs staat er goed voor en dat is in de context van de regio, de ontwikkelingen in het onderwijs én het brede onderwijsaanbod een prestatie. Daar staat tegenover dat er veel werk te doen is. De uitdagingen zijn groot om de prachtige rol in de regio vol te houden. Er is natuurlijk krimp. Het brede aanbod vraagt veel organisatietalent. De flexibiliteit én de omvang als eenpitter vraagt creativiteit en verdergaande samenwerking om slim in te spelen op kansen en bedreigingen. Samen met de medewerkers en de stakeholders in de regio bewijst het dr. Aletta Jacobs college al jaren dat het kan.

De functie van directeur-bestuurder is een uitdagende functie. Er liggen intern opgaven om de deelscholen te laten floreren als school en tegelijk de samenwerking en verbinding te versterken. Slim organiseren, inrichten en richten en ook keuzes maken. De omvang vraagt pragmatisch handelen én denken in mogelijkheden. Naar buiten toe gaat het over de goede communicatie met ouders, gemeente en overige stakeholders. De regio vraagt uitstekend onderwijs en samen kan dat ook. Alle partijen inspireren en betrekken is een belangrijke klus voor de bestuurder.

Dat vraagt een bestuurder die het onderwijs snapt en met hart en ziel wil werken voor de leerling. Tegelijk vraagt het om een pragmatisch bevlogen leider die rust kan combineren met vooruitgaan. Je gelooft juist dat je met een relatief klein team van grote betekenis kan zijn voor de leerlingen en voor de regio. Een bestuurder die de leerling ziet, de medewerker ziet en aanzet tot nieuwsgierig ontwikkelen.

Sensitief Communicatief Toegankelijk Energiek Ondernemend Professioneel Deskundig Samenwerker Betrokken Inspirerend

Profiel

Passievolle pragmatische onderwijsondernemer

Passievol en pragmatisch

Met hart en ziel kiezen voor het onderwijs dat echt werkt en in de regio Midden-Groningen impact heeft. Dat is geen kleine opgave maar wel een echte opgave. Je brengt de inspiratie mee die een al gedreven team verder kan brengen in haar professionele onderwijsopgave. Een uitstekend breed onderwijsaanbod vasthouden in een krimpende omgeving; dat is wat. Dit team wil het! Jij kan met jouw vaardigheden dit team leiden en de organisatie besturen. Pragmatisch omdat het simpel en flexibel moet. Simpel omdat je het goed moet organiseren met beperkte middelen. Flexibel omdat je met een beperkt aantal mensen het grote aanbod wil realiseren. Dat vraagt wat van elkaar, elkaars inzet, elkaar aanspreken en elkaar helpen. Samen doen is de basis van dit succes.

Onderwijsondernemer

dr. Aletta Jacobs had lef en het hart op de goede plek en dat vragen wij nu ook. Lef om keuzes te maken en het mogelijk te maken. Geloof in jezelf en vooral in de ander dat het kan en tegelijk ondernemerschap om partijen te verbinden om het onderwijs mogelijk te maken. Met ondernemerschap bedoelen wij ook vindingrijkheid in oplossingen, soms even buiten de gebaande paden. Jouw stijl nodigt uit om mee te doen en samen de mogelijkheden voor de leerlingen groter te maken.

Aanbod

Prachtige rol voor een inspirerende onderwijsondernemer

Voel jij je aangetrokken dan zorgen wij voor een mooie en passende arbeidsvoorwaarden. Het dr. Aletta Jacobs College is ingeschaald in de CAO voor bestuurders in het funderend onderwijs in de klasse BD met een maximum van € 143.000,–.

Procedure

Eerst onbevangen ontmoeten en dan kiezen

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met een ontmoeting met verschillende mensen van de organisatie. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we verder met een diepgaand gesprek en een presentatie.

Speed op maandag 6 november 2023 waarin je in drie korte gesprekken met kleine commissies kennismaakt met de diverse collega’s en aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennismaakt met jouw persoonlijkheid.
Slow op donderdag 9 november 2023 waarin ruimte is voor de dialoog en diepgang.
Show op dinsdag 14 november 2023 waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan. Het streven is de procedure voor 1 december 2023 af te ronden.

Geïnteresseerd

Ga jij voor het echte onderwijs?

Herken jij je in het profiel en in de ambities die er liggen in Midden-Groningen? We leren je graag kennen. Waar krijg jij energie van, waar ben je goed in en wat zijn jouw drijfveren? Dat bespreken we graag. Ben jij ook nieuwsgierig? Dan zien wij jouw reactie met plezier tegemoet. Dat kan door uiterlijk 29 oktober 2023 bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je bij je reactie vermelden.

De vacature wordt begeleid door Johannes Arets (06-1026 0480), uiteraard is hij bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd om online de Quinn-managementrollenmeting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.