Directeur-Bestuurder voor NVvPO

Vernieuwende, mens betrokken en commerciële leider
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

NVvPO

NVvPO is de beroepsvereniging voor Praktijkondersteuners en Praktijkverpleegkundigen (POH, POHPVK, PVH, POH-Ouderen, POH-GGZ, POH-Jeugd) en vertegenwoordigt als enige beroepsvereniging deze zorgprofessionals aan de cao-tafel voor de Huisartsenzorg. Tevens heeft NVvPO een zetel aan de tafel van Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH) en voert met regelmaat overleg met de verantwoordelijke ministeries, zorgverzekeraars, hogescholen en andersoortige opleidingsinstituten, collega-verenigingen en de verschillende samenwerkingspartners.

De NVvPO blijft  zich de komende jaren  profileren als dé beroepsvereniging van praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen in de eerstelijnszorg. Als basis heeft zij daarvoor vijf fundamentele pijlers vastgesteld: het verenigen, het vertegenwoordigen, het beïnvloeden, het ontwikkelen en het ondersteunen.

Dit alles om een ledenplatform te bouwen waarbij professionele en persoonlijke ontwikkeling de gouden draad in het geheel vormt.

Ontwikkelingen:

Op 1 januari 2023 wordt de governance bij NVvPO op een nieuwe wijze ingericht. Naast dat er een ledenraad wordt  geïnstalleerd, gaat NVvPO met een onafhankelijk (technisch) voorzitter werken en een directeur-bestuurder. Ook de rol van de penningmeester en die van het algemeen bestuur wordt hierdoor anders ingevuld.

De huidige directeur-voorzitter heeft de afgelopen vijf jaar met veel plezier de kar getrokken en nu staat er een fluïde en initiatiefrijke vereniging die ondersteund wordt door een professionele organisatie. De NVvPO is zichtbaar en creëert een omgeving waardoor gezamenlijke activiteiten succesvol met andere verenigingen en partners opgepakt worden. Het ledenaantal is over de afgelopen jaren dan ook flink gegroeid.

Het bestuur vindt samen met de huidige directeur-voorzitter  dat het van belang is dat de ‘frisheid’ in aansturing blijft. De basis is op orde. Het is nu de tijd dat een nieuwe directeur-bestuurder vol passie en energie de NVvPO nog steviger aan tafel krijgt bij onder andere de zorgverzekeraars en de samenwerking met de met partijen binnen de eerste lijn gaat intensiveren en het beroep van alle Praktijkondersteuners  en Praktijkverpleegkundigen nog steviger in de markt gaat positioneren.

Voor de NVvPO is K+V op zoek naar een ‘commerciële’ directeur-bestuurder, die zich thuis voelt in de eerstelijnszorg en passie heeft voor het verstevigen van het beroep van praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen. Een directeur-bestuurder die de continue en nodige vernieuwing in het werkveld voor is. Weet wat nodig is om de POH, POHPVK, PVH, POH-ouderen, POH-GGZ en POH-jeugd voluit in haar/zijn kracht  te zetten en daarbij het team op het bureau weet te motiveren.

Functie

Directeur-Bestuurder

Als directeur-bestuurder: 

  • Vertegenwoordig je de vereniging en ben je de spin in het web, het boegbeeld naar buiten en neem je een ieder mee in de wenselijke richting op basis van een doorlopende volmacht, in afstemming met het bestuur.
  • Zorg je in de externe en interne communicatie voor de juiste woordvoering, in afstemming met het bestuur en bureau inclusief persvoorlichter.
  • Stel je de begroting op en ben je verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en de dagelijkse gang van zaken in de vereniging en de organisatie en bewaak je op basis van de begroting en in afstemming met de penningmeester de financiële gang van zaken.
  • Geef je leiding aan het bureau en ingehuurde professionals en coördineer je de werkzaamheden van alle organisatieonderdelen die het bestuur in haar werkzaamheden ondersteunt.
  • Ben je verantwoordelijk voor ICT-zaken en de administratieve organisatie.
  • Ben je verantwoordelijk voor de vormgeving en uitvoering van het strategisch beleid en de strategische beleidsvoorbereiding voor ledenraad, bestuur en voorzitter het bestuur.
  • Ben je bewust van de onderlinge even waardigheid en de nodige inclusie in woord en beeld.
Natuurlijk gezag Zakelijk & menselijk verbinden Commercieel Communicatief Toegankelijk

Profiel

Wij zoeken een inspirerende directeur-bestuurder, die beschikt over een academisch werk- en denkniveau, die houdt van het democratische verenigingsprincipe. Met een moreel kompas die overeenstemmend is met die van de NVvPO en het lef heeft om anders te kijken, anders te doen, anders te zijn. Met gevoel voor belangenbehartiging, leden en de rollen en verantwoordelijkheden van de verschillende geledingen. Flexibel kan meebewegen in dat wat nodig is. Een directeur met affiniteit voor het werkveld van huisartsen en hun ondersteunende organisatie. Die zich thuis voelt in een mens betrokken  omgeving met (zorg) professionals en actieve leden. Sensitief, communicatief en toekomstgericht. Op zoek naar dialoog, begripvol alsook prikkelend. Regisserend en realiserend. Een directeur die gericht verdere stappen zet op basis van een stevig fundament. Vernieuwing, strategie en focus, samenwerken en verbinden zijn kernbegrippen hierbij.

Aanbod

Een prachtige rol in een wereld waar je relevant kunt zijn en van toegevoegde waarde bent als vereniging voor praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen die met warmte, aandacht en kennis patiënten ondersteunen in de eerstelijns zorg. Inzet is 24 uur per week, inschaling Cao Huisartsenzorg schaal 12.

Procedure

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start in Veenendaal met een kennismaking in december en begin januari naar aanleiding van je kandidatuur. Hierna volgen, bij geschiktheid een gesprekronde op 19 januari in Veenendaal en een afrondend gesprek op 23 januari.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je snel te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Deze vacature is in behandeling bij Frank Snethlage (06-5131 0178). Je kunt contact met hem opnemen voor vragen over de positie en procedure.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd vooraf een online persoonlijke profielmeting te maken.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.