K+V werving selectie interim management

Samenwerkende leider die het team sterker maakt

Dordrecht
Organisatie |

Stichting H3O

Stichting H3O organiseert, faciliteert en inspireert het christelijk onderwijs in Dordrecht.

Met Hoofd, Hart en Handen, de 3 H’s van onderwijs voert de Stichting H3O haar taak uit.

Ruim 680 medewerkers in de kinderopvang en peuterwerk, het primair onderwijs en het voorgezet onderwijs helpen 6.000 kinderen in Dordrecht ontwikkelen in een veilige en stimulerende omgeving van H3O.

De Chr. IKC de Pr. Bernhard is een van de basisscholen van H3O, werkt als Schoolplus+ dus als echt integraal kind centrum en met één team en één onderwijsconcept. Met 235 leerlingen en 35 medewerkers (inclusief medewerkers kinderopvang) een gezonde organisatie met een sterke onderwijsvisie. Nieuwbouw is gepland voor 2022. De Chr. IKC de Pr. Bernhard is een sterke school met een goede zorgstructuur en wil graag doorontwikkelen en het onderwijs en het kind laten excelleren. Het team is professioneel geschoold en ontwikkelt het onderwijs van goed naar beter! Leerkrachten werken met deskundigheid en passie aan eigentijds onderwijs. Samen onder het motto; Samen groeien, kwaliteiten bloeien: we zien je, we geloven in je, we groeien met je! Ouders hebben vertrouwen in het team en zijn actief betrokken bij de school.

Functie | Directeur Chr. IKC de Pr. Bernhard

De directeur is eindverantwoordelijke voor de school. Geeft leiding aan het team en is het gezicht voor de Chr. IKC de Pr. Bernhard naar binnen en naar buiten. Een directeur die met het team verder wil bouwen aan het vormgeven van de onderwijsvisie in de praktijk. Die met het team verder gaat op de weg die ze zijn ingeslagen. Iemand die helpt naar boven te klimmen. Helpt om te realiseren. Iemand die de reeds ingevoerde vernieuwingen echt implementeert en daarna verder door ontwikkelt. Je bent duidelijk zichtbaar maar wel toegankelijk, aanspreekbaar en belangstellend en je bezit empathisch vermogen. Creëert verbinding en bewaakt tegelijk de kaders van kwaliteit. Kinderen, ouders en team leven in een dynamische omgeving waar je op elkaar moet kunnen rekenen. De directeur begrijpt die cultuur en is in staat om in deze cultuur realistisch te bouwen. Letterlijk als het gaat om de nieuwbouw en figuurlijk als het gaat om het IKC, de doorlopende ontwikkelingslijn voor het kind, van peuter tot puber.

Communicatief Toegankelijk Energiek Vasthoudend Verbindend Professioneel Teamspeler Betrokken Inspirerend

Profiel | Samenwerkende leider die het team sterker maakt

De Chr. IKC de Pr. Bernhard zoekt een verbindende, samenwerkende leider. Iemand die er is en die er staat. Die met humor en relativeringsvermogen kan ontladen en weer vooruit gaat. Het team sterker maakt in haar onderwijsvisie en helpt om het echt te realiseren voor het kind. Hij/zij is zichtbaar, bereikbaar en aanspreekbaar voor iedereen. Beschermt waar nodig en spreekt aan waar nodig. Werkt met eigenaarschap en verantwoordelijkheid. Denkt logisch en werkt met PDCA cycli om plannen te realiseren.

Kerncompetenties; delegerend-leiderschap, klantgericht-communicatief, samenwerkend en sensitief.

De directeur heeft een onderwijskundige en/of pedagogische achtergrond en een passie voor het ontwikkelen van alle kinderen van peuter tot puber. Gelooft in de kracht van een goed team en dat kan realiseren en daarin ook zichzelf meeneemt als teamlid. Als leider ben je bekend met de uitdagingen van een stad en een stadswijk. Je begrijpt dat je verantwoordelijk bent voor je eigen team en daarnaast ook onderdeel bent van H3O, een geheel dat sterker wil zijn dan de delen.

Aanbod

Een zeer afwisselende functie als directeur van een moderne bassischool met een enthousiast en energiek team in de wijk Krispijn. De vooruitzichten zijn goed en nieuwbouw biedt een extra kans. Voor deze mooie rol biedt H3O de mogelijkheid om een dienstverband aan te gaan conform CAO-PO schaal DC. Bij voorkeur in 5 dagen per week.

Procedure

Het wervingstraject zal bestaan uit een drietal onderdelen, waarbij je verschillende mensen uit de organisatie zult ontmoeten.

  • Speed waarin je langs drie tafels kennis maakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennismaakt met jouw persoonlijkheid.
  • Slow waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.
  • Show waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd én aantoonbaar gekwalificeerd voor bovengenoemde functie dan verzoeken wij je uiterlijk dinsdag 30 juni aanstaande te reageren, door bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie graag bij je reactie vermelden. Deze vacature is in behandeling bij Johannes Arets, directeur (06-1026 0480) en Tamara Wijnja, partner (06-8395 2012).

Aan kandidaten die worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Directeur Chr. IKC de Pr. Bernhard
Vast
40 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.