Directeur Educatie en Zorg voor Leestalent, Studieus en Taalreis

Stroomlijner, inhoudelijk bevlogen en realistisch
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Leestalent, Studieus en Taalreis

Oprichter Dennis de Graaff heeft een achtergrond in het basisonderwijs als leraar en schooldirecteur in Rotterdam. Het bieden van goed onderwijs aan ieder kind is een van zijn drijfveren. In de periode dat hij bij de basisschool werkte, ontdekte hij dat sommige kinderen extra aandacht nodig hebben, waarvoor op de scholen zelf geen tijd en mogelijkheid was. Dit leidde tot het ontwikkelen van een pakket diensten, op het kruispunt van onderwijs en zorg. Zeventien jaar geleden richtte hij Educto op, een partnerorganisatie met een netwerk van zzp’ers. Door hen te verbinden en te inspireren, vond hij een manier om de beste zorg op maat te kunnen geven aan kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen. Wat op enig moment heeft geresulteerd in de oprichting van drie zorgbedrijven die als een olievlek door het land zijn verspreid:

  • www.leestalent.nl  –> 5 regie behandelaars en 60 zzp behandelaars
  • www.studieus.nl     –> 1 teamleider, 5 begeleider managers en 200 zzp’ers
  • www.detaalreis.nl   –> 20 logopedisten waarvan 3 teamleiders

De Directeur Zorg en Educatie geeft overkoepelend leiding aan de drie organisaties en verbindt deze met elkaar. De bedrijfsvoering is uitbesteed aan het shared service center (vanuit Educto) waardoor de basis staat om door te groeien naar de volgende fase. De ultieme droom is een gestructureerde, effectieve organisatie waarin van elkaar geleerd kan worden zodat nóg meer kinderen de aandacht kunnen krijgen die zij verdienen en zij zich kunnen ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf. Ieder kind is bijzonder en verdient gelijke kansen! Deze nieuwe positie is een meer dan interessante uitdaging voor iemand met passie voor onderwijs, zorg, kind en jeugd en die een verschil wil maken.

 

 

Functie

Directeur Educatie en Zorg

Er zijn strategische uitdagingen en ontwikkelingen in de samenleving, die effect hebben op de organisaties.

Interne ontwikkelingen:

  • De grote spreiding van het zzp netwerk door het hele land maakt het belangrijk om goed te blijven communiceren zodat een ieder elkaar weet te vinden. Hoe wordt ervoor gezorgd dat de labels en de mensen verbonden en gebonden blijven?
  • Automatisering in het bijzonder: werkprocessen stroomlijnen en efficiënter maken, zodat er respectvol met elkaars tijd wordt omgegaan en er betere resultaten kunnen worden behaald.
  • Productontwikkeling, blijven innoveren en kwaliteitsbewaking als uitgangspunten om relevant te blijven, nu en in de toekomst.

Externe ontwikkelingen:

  • Er is een sterke verwachting dat de vergoedingen voor dyslexie en logopedie van de gemeenten (nu vanuit zorg) naar het onderwijs worden verlegd. Het onderwijs zal hierin moeten meebewegen door het aangereikt krijgen van tools zodat de juiste zorg op de juiste plek terecht komt.
  • De krapte op de behandelaarsmarkt. Er is veel vraag en er zijn te weinig beschikbare professionals; met name op het gebied van psychologen, logopedisten en orthopedagogen. Waardoor concurrentie ontstaat en goede arbeidsvoorwaarden daarom belangrijk zijn.
  • Op veel scholen is een lerarentekort; er komt hogere druk te liggen op de huidige leerkrachten en daardoor is er meer kans op uitval. Dit brengt veel wisselingen van contactpersonen op de scholen met zich mee en dat maakt het lastig om elkaar te kunnen blijven vinden.
  • Er is nieuwe wet- en regelgeving voor zzp’ers in de maak. De grote vraag is niet of het er komt maar wanneer dit zal zijn.
Sensitief Doelgericht Stimulerend Toegankelijk Zakelijk Coachend Besluitvaardig Integraal Betrokken Innovatief

Profiel

Stroomlijner, inhoudelijk bevlogen en realistisch

Stroomlijner

Je ziet en legt verbanden, houdt het grote geheel integraal in de gaten en bewaakt het gezamenlijke perspectief van de organisatie. Dit doe je samen met al die mooie, eigen en ambitieuze collega’s binnen de verschillende bedrijven. Je wakkert aan, geeft aanwijzingen en stimuleert eigenaarschap. Je geeft kop en staart aan zaken, hebt oog voor het proces en het tempo waardoor het voor de mensen die het moeten doen ook haalbaar wordt en blijft. Je zorgt ervoor dat één plus één drie wordt. Je brengt scherpte door duidelijk te communiceren welke stappen er moeten worden genomen en legt uit waarom je iets doet, zodat je de mensen meeneemt. Je staat voor vakmanschap en scenario denken en richting geven zit in jouw dna. Hierdoor geef je jezelf en de organisatie een herkenbaar onderscheidend vermogen.

Inhoudelijk bevlogen

Jouw passie voor kinderen, ontwikkeling en gelijke kansen is duidelijk zichtbaar. Deze bevlogenheid breng je enthousiast over aan jouw omgeving, intern en extern. Dat maakt dat je vanzelfsprekend welkom bent in relevante netwerken en samenwerkingen en gezien wordt als een goede sparringpartner, ook voor collega’s. Daarbij ben je zichtbaar en weet je het verhaal en belang van elk bedrijf goed over te brengen.

Je bent niet alleen zelf bevlogen maar ook op zoek naar de passie en drijfveren van anderen. Je wilt weten wat er echt verteld wordt, snappen wat het betekent voor de ander en oplossingen aanreiken en toepassen. Hierdoor word je niet verrast en kan je met overtuiging overbrengen wat goed en nodig is om te doen. Je kunt meebewegen zonder de inhoud, het doel en vakmanschap los te laten. Daarbij durf je kritische vragen te stellen. Doordat je sterk inhoudelijk op de hoogte bent van de (markt) ontwikkelingen kan je intern optreden als een faciliterend leider die vakkundig meedenkt en vormgeeft. Daarnaast bevorder je het om mensen met elkaar te laten samenwerken.

Realistisch

De basis moet op orde zijn en blijven. Om nú juist te kunnen handelen en in de toekomst te blijven bestaan. Je weet wat dit vraagt van de systemen en de bedrijfsvoering, wat je hierin zelf moet oppakken of kan delegeren. Je overziet welke verbeteringen nu al doorgevoerd kunnen worden en zet dit in gang, zoals bijvoorbeeld projectmatig werken en complexe zaken eenvoudig uitvoeren. Door het aannemen van een proactieve praktische houding en anderen inspireren datzelfde te doen. Met respect voor wat er bereikt en gedaan is breng je focus aan en stuur je op tijd bij, zodat de organisatie zich volledig kan richten op doorontwikkeling van de dienstverlening en verdere professionalisering.

Wat breng je mee?

Een eigen manier van werken, authentiek, verbindend en efficiënt, heb jij inmiddels ontwikkeld. Je gelooft in groei voor iedereen, het kind, jouw collega en jouw stakeholders. Ondertussen sta je zelf ook open voor nieuwe ervaringen en werkwijzen zonder dat dit jouw autonomie aantast. Daarnaast gedij je goed in een complex krachtenveld en ben je communicatief sterk. Je hebt stevige integrale leidinggevende ervaring -of je wilt deze nog graag verder ontwikkelen- in het hart van het onderwijs, zorg of ander sociaal domein. In ieder geval is jouw passie voor kind en jeugd duidelijk zichtbaar en wil je graag de eindverantwoordelijkheid dragen.

Aanbod

Stimulerende rol met vrijheid

Deze prachtige uitdaging geeft je een unieke kans om ondernemerschap te combineren met een belangrijke maatschappelijke opgave; gelijke kansen voor kinderen en jeugd. De kans barrières weg te nemen en te bewijzen wat wel mogelijk is. Educto biedt naast een dynamische organisatie met betrokken collega’s en ruimte voor initiatief ook een uitstekend pakket arbeidsvoorwaarden zoals een lease auto, thuiswerkmogelijkheden, telefoon, laptop, pensioen en ruim opleidingsbudget. Inschaling vindt plaats op basis van werkervaring met een maximum van € 9.500,– op fulltime basis per maand.

 

Procedure

Gericht op persoonlijkheid, ontmoeten en de dialoog

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met een ontmoeting met verschillende mensen van de organisatie. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we verder met een diepgaand gesprek en een presentatie.

Speed op 21 juni waarin je in twee/drie korte gesprekken met kleine commissies kennismaakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennismaakt met jouw persoonlijkheid.
Slow op 28 juni waarin ruimte is voor de dialoog en diepgang.
Show op 4 juli waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan. Het streven is de procedure voor de zomervakantie 2023 af te ronden.

Geïnteresseerd

Werken binnen een betekenisvolle en energieke organisatie?

Herken jij je in het profiel en in de ambities die er liggen? We leren je graag kennen. Waar krijg jij energie van, waar ben je goed in en wat zijn jouw drijfveren? Dat bespreken we graag. Ben jij ook nieuwsgierig? Dan zien wij jouw reactie met plezier tegemoet. Dat kan door voor 13 juni 2023 bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je bij je reactie vermelden.

De vacature is in behandeling bij Micha van Aart (06-4639 0312) en Martine van der Velpen (06-5060 3351). Natuurlijk zijn Micha en Martine bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd om online de Quinn-managementrollenmeting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.