K+V werving selectie interim management

Bevlogen directeur met energie en enthousiasme

Gorinchem
Organisatie |

Gemeente Gorinchem

Gorinchem (36.000 inwoners)  is een historische vestingstad met vooruitstrevende ambities en uitdagende vraagstukken op velerlei gebied. De gemeentelijke organisatie met ca. 300 medewerkers ondersteunt het gemeentebestuur bij het uitwerken en realiseren hiervan. Op dit moment loopt er een organisatieontwikkelingstraject en eind mei wordt een nieuwe organisatiestructuur ingevoerd. Er komen 12 teams, concern-control en een strategisch adviseur rechtstreeks onder de directie. Alle “sleutelfuncties” (waaronder die van directeur) worden opnieuw ingevuld: deels met interne kandidaten en deels via externe werving. De nieuwe structuur moet de verdere ontwikkeling van de organisatie ondersteunen. Mogelijk maken, vakmanschap, vertrouwen, verantwoordelijkheid, eigenaarschap, openheid en samenwerken met elkaar en met de stad zijn hierbij kernbegrippen. En niet onbelangrijk: Gorinchem wil een leuke – zo niet de leukste – werkgever zijn waar medewerkers zich kunnen ontwikkelen en met veel plezier werken.

Functie | Directeur

Wij zoeken een bevlogen directeur die met volle inzet en energie de nieuwe bestuurs- en organisatiecultuur draagt en uitdraagt. Een enthousiaste collega die het college, de gemeentesecretaris en de teammanagers ondersteunt bij het realiseren van de ambities.

Samen met de gemeentesecretaris geef je leiding aan de organisatie, inspireer je het management en geef je sturing aan de veranderopgaven voor de hele organisatie. Je bent direct verantwoordelijk voor een aantal teams en de aandachtsgebieden bedrijfsvoering en dienstverlening en bent ambtelijk opdrachtgever voor een aantal opgaven en projecten.

Je geeft mede vorm aan de visie en strategie voor de organisatie. Je bent 1e loco-secretaris en faciliteert zorgvuldige en voortvarende besluitvorming van college en raad.

Opbouwend Enthousiast-en-inspirerend  Drager-van-de-nieuwe-organisatiecultuur

Profiel

Je bent het voorbeeld voor de zogeheten ‘ja-cultuur’ die het college in de organisatie wil zien.
Je kent je mensen en toont oprechte interesse in dat wat hen drijft. Je begrijpt de inhoud van het werk, maar stuurt op resultaten, mensen en processen en behandelt vraagstukken integraal. Daarbij geef je richting en ruimte waarbinnen de medewerkers verantwoordelijkheid kunnen nemen en maximaal kunnen presteren. Je daagt je medewerkers uit om de lat steeds hoger te leggen. Je stimuleert je mensen om te werken aan hun ontwikkeling en geeft ook hierin het goede voorbeeld. Je staat stil bij successen, geeft complimenten, maar spreekt medewerkers indien nodig ook aan op hun functioneren. Je neemt beslissingen en gaat in gesprek over resultaten. Je stelt prioriteiten in lijn met de visie en strategische agenda van het college.
Het spreekt voor zich dat je een academisch werk- en denkniveau hebt, goed bent in het opbouwen en onderhouden van relaties en netwerken. En je bent overtuigend en besluitvaardig, omgevingsbewust, vindt samenwerken vanzelfsprekend en hebt een goed ontwikkelde politiek-bestuurlijke antenne.
Kennis van / affiniteit met het gemeentelijk domein is gewenst; langjarige werkervaring in een gemeentelijke organisatie is echter nadrukkelijk niet vereist.

Bovenal ben je een prettig mens, met een hoge gunfactor en een goede balans tussen menselijkheid en zakelijkheid.

Aanbod

Gorinchem biedt een inspirerende werkomgeving in een organisatie die volop in beweging is en een gemeentebestuur dat veel ambitie heeft. Deze ambities, het in gang gezette organisatieontwikkelproces en de uitdagingen in de regio op het gebied van samenwerking bieden volop ontplooiingsmogelijkheden.

Het bij de functie behorende maximum salaris is schaal 14 CAR/UWO met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Procedure

De voorselectiegesprekken vinden plaats op donderdag 2 en dinsdag 7 mei. De selectiegesprekken met en bij de gemeente staan gepland op donderdag 9 mei. Streven is de procedure af te ronden voor 27 mei.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Reageer dan snel door bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden.
Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Michiel van Wessem (06 5200 8834) en Helga Bijker (06 2269 8599).

Kandidaten die worden uitgenodigd voor een gesprek wordt gevraagd een online persoonlijke profielmeting te maken. Een ontwikkelassessment kan deel uitmaken van de procedure.

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.