Boegbeeld, dat leiding geeft aan een innovatieve organisatie

Hengelo
Organisatie |

GBTwente

Met plezier samen succesvol zijn, dát is de ambitie van GBTwente. Leren en continue verbeteren staat centraal, met een goede balans tussen stabiliteit en innovatie en tussen rust en dynamiek. Landelijk behoort GBTwente tot de vijf grootste belastingsamenwerkingsorganisaties en staat als innovatief bekend.

De dienstverlening is gericht op het waarderen, heffen en innen van gemeentelijke belastingen. Deze processen worden voor het verzorgingsgebied zo persoonlijk en begrijpelijk mogelijk gemaakt. In het verzorgingsgebied wonen een half miljoen inwoners (woonachtig in Almelo, Borne, Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Losser, Oldenzaal, Twenterand, Berkelland en Bronckhorst) voor wie de organisatie jaarlijks ruim 300.000 aanslagen verzorgt. Het gebied waarin GBTwente actief is, zet sterk in op de klantbehoeften en zorgt dat de processen, medewerkers en bijbehorende systemen aan haar ambities voldoet. Dit doet de organisatie samen met alle 110 medewerkers en een flexibele schil van ongeveer 40 medewerkers.

Deskundig, integer en behulpzaam zijn de kernwaarden waar de medewerkers voor staan en dit zie je in al hun werkzaamheden terugkomen. Door alles wat GBTwente doet wil de organisatie bijdragen aan een betrouwbare overheid.

Als directeur van GBTwente ga jij samen met alle stakeholders aan de slag. Spreekt jou dit aan? Lees dan verder over deze uitdagende functie of leer GBTwente beter kennen via de website: GBTwente.

Functie | Directeur

Als directeur geef je leiding aan de organisatie. Je bent voorzitter van het managementteam (MT) en WOR- bestuurder. Daarnaast ben je het boegbeeld van de organisatie en secretaris van het bestuur. Dit betekent dat je een sterke persoonlijkheid bent, maar ook toegankelijk voor alle lagen van de organisatie.

De organisatie maakt een belangrijke verandering door: van aanbod gestuurd naar vraag gestuurd. Daarmee is de dienstverlening gericht op de vraag van haar partnergemeenten en hun inwoners. Door te werken aan de inrichting van optimale dienstverlening worden taak en talent zo veel als mogelijk aan elkaar gekoppeld.

In het strategisch meerjarenplan ligt de focus op drie pijlers, namelijk HRM, cultuur en processen. GBTwente is zich bewust van de werkgever die zij wil zijn, welk type leiderschap daarbij past en hoe dit in de juiste structuur geborgd wordt. GBTwente wil als organisatie dat alle medewerkers arbeidsmarktwaardig en -vaardig zijn en hun talenten optimaal kunnen benutten. GBTwente is al gestart met deze verandering. Van de nieuwe directeur wordt dan ook verwacht dat hij/zij de ingezette veranderingen ondersteunt, continueert en borgt. Medewerkers worden actief betrokken en hierin meegenomen. Het bestuur heeft een groot vertrouwen in de organisatie.

Alle medewerkers willen samen vooruit en zetten de schouders eronder. Samen willen zij de voortgang en de kwaliteit hooghouden en stappen ondernemen om nog beter te worden. GBTwente is daarom op zoek naar een directeur die op basis van dienend en faciliterend leiderschap bijdraagt aan deze ingeslagen weg. Als inspirerend leider weet je wat er zowel binnen als buiten de organisatie speelt. Je gaat nauw samenwerken met je medewerkers en allerlei stakeholders en je motiveert en inspireert hen. Een sterke persoonlijkheid en toegankelijkheid zijn kernwoorden.

De belangrijkste opgaven:

 • Het door ontwikkelen van de strategische visie.
 • Het implementeren en borgen van de bestaande plannen, waarbij het doel van GBTwente blijft: het waarderen, heffen en innen van gemeentelijke belastingen.
 • Het verbeteren van de werkprocessen om hét kenniscentrum te worden op het gebied van gemeentelijke belastingen en bij te dragen aan een betrouwbare overheid.
 • Het mensgericht ontwikkelen van de medewerkers (door optimale inzet van persoonlijk talent) zodat alle medewerkers arbeidsmarktwaardig en -vaardig zijn.
 • Het opbouwen en onderhouden van goede (samenwerkings-) relaties met alle stakeholders, waaronder het Algemeen Bestuur (AB), Dagelijks Bestuur (DB) en de gemeenten.
 • Het meenemen van bestuurders en medewerkers in de ontwikkeling en plannen van de organisatie.
 • Het vinden van de juiste balans tussen stabiliteit en innovatie en tussen rust en dynamiek.

Verbinder, Strateeg, Communicator, Inspirator, Visionair, Reisleider, Netwerker

Profiel | Verbinder met kracht

Je bent integraal eindverantwoordelijk voor deze mooie, betekenisvolle organisatie en je treedt op als boegbeeld. Met jouw drive, passie en inlevingsvermogen breng je de organisatie, de opdrachtgevers (de gemeenten) en de medewerkers verder.

 • HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Aantoonbare leidinggevende ervaring in een organisatie in verandering. Daarnaast heb je affiniteit met het werken in een politiek/bestuurlijke omgeving.
 • Goede bekendheid met de uitvoering van gemeentelijke belastingen en samenwerkingen tussen organisaties.
 • Relatievaardig en in staat om duurzame en waardevolle netwerken op te bouwen.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en omgevingssensitief.
 • Weet doelen te bereiken door actief richting te geven aan mensen en middelen.
 • Weet kansen te benutten en te vertalen.
Aanbod | Past deze baan bij je?

Er wordt een jaarcontract aangeboden met een wettelijke proeftijd (schaal 14 CAO Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties) en de intentie is om dit contract om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd. De aanstelling is fulltime (36 uur).

Procedure | Gesprekken in april/mei

De procedure wordt begeleid door K+V en start met het insturen van je motivatie en cv. Daarna ontmoet je in korte rondes verschillende leden van het bestuur, de OR en collega’s. Is er een goede ontmoeting en heb je GBTwente nieuwsgierig gemaakt? Dan gaan we verder met verdiepende gesprekken met de selectiecommissie. Transparant maar wel zo vormgegeven dat veiligheid en privacy geborgd zijn, met een duidelijk tijdspad en een mooie balans in de kennismaking tussen kandidaat en organisatie.

 • Speeddates op 22 april – waarin je kennis maakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennismaakt met jouw persoonlijkheid.
 • Slow: Een selectiegesprek op woensdag 4 mei tussen 13.00 – 18.00 uur met ruimte voor meer aandacht en diepgang.
 • Show op maandag 9 mei tussen 09.30 – 15.30 uur waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe je de leiding neemt.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan. We sluiten de procedure af in mei zodat je kunt starten in juni/juli van dit jaar. Een ontwikkelassessment kan deel uitmaken van de procedure.

Geïnteresseerd

Ben jij diegene die we zoeken? Dan zien wij jouw reactie graag uiterlijk 18 april aanstaande tegemoet. Dat kan door onderaan bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. Voor vragen kun je contact opnemen met Helga Bijker (06-22 698599) of Micha van Aart (06-4639 0312).

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

 

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.