Lichtvoetig zwaargewicht

Haarlem
Organisatie |

Nova College

Geloven in jezelf. Maar ook: werken aan jezelf

Met ongeveer 1.300 medewerkers verzorgen we dagelijks onderwijs aan ruim 12.500 studenten vanaf 16 jaar. Het Nova College biedt ruim 130 beroepsopleidingen verdeeld over de richtingen Autotechniek, Bouw, CIOS Haarlem Hoofddorp, Dans en Theater, Entree, Handel en Commercie, Hotelschool, ICT, Lab, Logistiek, Marketing en Media, MyTec, Orde en Veiligheid, Reizen en Vrije tijd, Scheepvaart, Techniek, Uiterlijke Verzorging, Welzijn, Zakelijk en Zorg. Daarnaast heeft het Nova College opleidingen en cursussen voor volwassenen. Dit aanbod loopt uiteen van basiseducatie en Nederlands voor anderstaligen tot en met vmbo-t, havo en vwo in het vavo. Het Nova College heeft 9 vestigingen waaronder campussen in Beverwijk, Haarlem en Hoofddorp en schoollocaties in Harlingen, IJmuiden, Haarlem en Hoofddorp.

Geloven in jezelf
Het onderwijs waar Nova College in gelooft, begint bij zelfvertrouwen. Geloven in jezelf. Maar ook werken aan jezelf. Wij verwachten dat je gemotiveerd bent, dat je de discipline hebt om hard te werken, te bikkelen als het moet. Want ergens goed in worden gaat niet vanzelf. Als je goed wilt worden in je vak, en gelukkig in je leven, zul je daar veel energie in moeten stoppen. Dat is wat wij van elkaar verwachten.

Wel zelf, niet alleen
Zelf doen dus. Dat wil niet zeggen dat je het alleen moet doen. Samenwerken maar daar ook zelf sterk in staan.

Veilige plek
Wij zorgen er samen voor dat de omstandigheden op de scholen optimaal zijn en dat onze organisatie een veilige plek is, met duidelijke regels. We maken heldere afspraken over je opdracht en leggen die vast in een overeenkomst. Verder maken we duidelijke afspraken over de manier waarop we met elkaar omgaan.

Eigen verantwoordelijkheid
Op het Nova College kent iedereen eigen verantwoordelijkheid. Ook voor de sfeer. Zo kun jij het beste uit jezelf halen en uit elkaar. Je concentreren op wat je moet doen. Doorzetten, ook als het een keer moeilijk is. Zo kun jij optimaal groeien in je werk en als mens.

Organisatie

Het College van Bestuur van het Nova College bestaat uit 2 leden: de heer Florus Roelofsen (voorzitter CvB) en mevrouw Talitha van den Elst (lid CvB). Het directieteam bestaat uit 7 onderwijsdirecteuren en 5 stafdirecteuren waaronder natuurlijk de directeur HRM.

Functie | Directeur HR

Human Resources is één van de vijf stafafdelingen binnen het Nova College die het onderwijs ondersteunt. De afdeling HR zet zich ervoor in dat alle medewerkers met plezier en samen werken aan excellent onderwijs voor de studenten van het NOVA College. De opdracht voor de directeur HR is de regie nemen in de vernieuwing van de organisatie. Nova College zet samenwerken en ont-schotten centraal. Een echt cultuurtraject waarin HR een sleutelpositie inneemt. Versnellen waar kan, verleiden waar moet, de student vraagt een vernieuwende onderwijsorganisatie en de maatschappij vraagt dat ook. De directeur HR moet de regie nemen en het voorbeeld geven op de invulling van de strategische doelstelling om een wendbare organisatie te zijn met medewerkers die zich een leven lang blijven ontwikkelen.

Voor deze opdracht is een sparringpartnerrol voor de collega directeuren én het CvB noodzakelijk. Een stabiele stevige persoonlijkheid. Een autoriteit die zowel op vak als persoon het prettige contact maakt en de ander uitnodigt om samen de vernieuwing op te pakken.

De HR-afdeling heeft al gewerkt aan een herontwerp en heeft in overleg met alle partijen het HR-jaarplan 2021-2022 en de daarbij behorende projectagenda opgesteld. Aan de hand van vier speerpunten zijn strategische HR-projecten geformuleerd. De projecten bevinden zich binnen de vier HR-speerpunten: Gezond & Vitaal, Leven Lang Ontwikkelen, Duurzame Inzetbaarheid en Optimalisatie van HR-werkprocessen.

De HR-afdeling telt 25 medewerkers binnen de volgende teams: Recruitment, HR-Adviseurs, Loopbaancentrum, Nova Academy, HR-Services, Juridische- & Werkgeverszaken en Arbo & Vitaliteit.

Sensitief Communicatief Deskundig Toegankelijk Energiek Vasthoudend Professioneel Ontwikkelingsgericht Kritisch Inspirerend

Profiel | Lichtvoetig zwaargewicht

Lichtvoetig

Als HR-deskundige breng je verandervaardigheden mee die de transitie makkelijker maken. Je maakt het werken prettig en geeft richting met gemak. Dat maakt je ook een vakkundige gesprekspartner die gevraagd en ongevraagd mag meedoen. Je kritische vermogen zet je om in professioneel advies. Je brengt inzicht en overzicht en helpt, soms ongezien mee aan de noodzakelijke transitie. Je schuwt de keuze niet en ook niet het werk en het goede voorbeeld. Wel blijf je bereikbaar en beschikbaar. Dat bedoelen we met lichtvoetig.

Zwaargewicht

Vakmanschap, autoriteit, ervaring (niet in jaren maar in intensiteit?). Jij kent de valkuilen en de successen en leert nog elke dag zelf. Je kunt meedenken in de strategie. Hebt visie en inzicht (financieel) in de mogelijkheden en snapt ook dat je altijd de basis op orde moet hebben, de goede conditie moet hebben om uiteindelijk succesvol te zijn als (onderwijs)organisatie. Aantrekkelijk zijn als werkgever is zo’n basisvoorwaarde. Jij helpt om die werkgever van keuze te zijn/worden.

Wij zoeken een lichtvoetig zwaargewicht. Met stevige ervaring in HR en leidinggeven. Je hebt ervaring met cultuurveranderingen en kent de successen en valkuilen. Je bent ontwikkelingsgericht en hebt een stevig academisch niveau. Een sneldenker die uitdaagt, fouten maakt en erkent. Je kan ruimte geven en nemen. Je maakt je team sterker en je collega’s beter.

Aanbod | Maak jij straks grote stappen met de medewerkers van het Nova College?

Een uitdagende functie waar je echt wat kan betekenen voor de medewerkers van deze mooie scholen. Waar je samenwerkt met collega’s met eigen vakspecialisme. Een warme organisatie waar veel ruimte is voor jouw eigen ontwikkeling en talenten. Je standplaats is in het prachtige Haarlem. De functie is ingeschaald in 14 CAO MBO.

Procedure | Onbevangen Ontmoeten

Het wervingstraject zal bestaan uit een drietal onderdelen, waarbij je verschillende mensen uit de organisatie zult ontmoeten.

Speed: op donderdag 23 september, waarin je langs drie tafels kennismaakt met de diverse collega’s van de organisatie en zij vooral kennismaken met jouw persoonlijkheid.

Slow: op vrijdag 24 september, waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.

Show: op maandag 27 september, waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij leiding geeft.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan.

Geïnteresseerd

Geïnteresseerd en gekwalificeerd voor bovengenoemde functie? Dan zien wij graag uiterlijk maandag 13 september jouw reactie tegemoet. Dat kan door onderaan bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. Deze vacature is in behandeling bij Johannes Arets (06-1026 0480) en Tamara Wijnja (06-8395 2012). Natuurlijk zijn Johannes en Tamara graag bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd voor de eerste ronde (speed) wordt gevraagd online een persoonlijke profielmeting te doen.

Directeur HR
Vast
Fulltime

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.