Directeur – Hub Noord-Brabant Stedelijk VSO

Samenwerkende onderwijsondernemer

Over de organisatie

Hub Noord-Brabant

Bij Hub Noord-Brabant hechten we veel waarde aan de kwaliteit van ons onderwijs en de begeleiding van onze leerlingen. Onze missie? Wij bieden leerlingen van 4 tot 20 jaar een wereld waar ze zich thuis voelen en waar ze leren en groeien. We dagen leerlingen uit om het beste uit zichzelf te halen en hun talent te ontwikkelen. De professionals die met onze leerlingen werken, hebben vertrouwen in hen. Samen met ouders en andere partners bereiden we alle leerlingen voor op hun toekomst. Ons streven? Ieder kind zo volwaardig mogelijk laten deelnemen aan de maatschappij.

Het Stedelijk VSO

De school is gevestigd in Rosmalen in de wijk Sparrenburg vlakbij het station. Het Stedelijk VSO heeft een prachtig gebouw met alle faciliteiten om de leerlingen onderwijs en begeleiding op maat te kunnen bieden. De school heeft een uitstekende naam en is onderscheidend in het bieden van passende uitstroommogelijkheden voor leerlingen naar de dagbesteding, de arbeidsmarkt en een enkeling ook naar het vervolgonderwijs.

Een enthousiast en betrokken team van zo’n 100 medewerkers verzorgt dagelijks het onderwijs aan ongeveer 300 leerlingen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar.

Onze leerlingen

Veel van onze leerlingen zijn afkomstig van andere Hub-scholen, maar een deel komt van andere reguliere of speciale scholen uit de omgeving. De meeste leerlingen hebben een algehele ontwikkelingsachterstand. Soms in combinatie met een stoornis uit het autismespectrum, een stoornis met betrekking tot aandachttekort en hyperactiviteit en/of sociaal-emotionele problematiek. Ook hebben we plaats voor leerlingen die prima kunnen leren, maar belemmerd worden door gedragsproblemen of een psychiatrische stoornis.

Passend onderwijsprogramma

Ons uitgangspunt is de individuele ontwikkeling van de leerling. Daarom houden we in ons onderwijsprogramma veel rekening met de verschillen tussen leerlingen in ondersteuningsbehoefte, leerniveau en andere factoren. De focus ligt op talenten en mogelijkheden. We zijn erg flexibel; dat maakt het makkelijk voor leerlingen om bijvoorbeeld van leerroute te wisselen als dit nodig is.

Functie

Directeur stedelijk VSO

De directeur van het Stedelijk VSO heeft hart voor het VSO-onderwijs en is een stabiele en daadkrachtige leider.

De opdracht voor de directeur ligt intern vooral op het team en het onderwijs. Hub Noord-Brabant is echt één club met een uitstekend ondersteunend team en scholen die zich echt storten op de kerntaak scholing en ontwikkeling. Daar ligt dus ook echt de kerntaak van de directeur; teambouwen, aandacht en ontwikkeling van de professionals. Er zijn, zichtbaar en laagdrempelig. Uitbouwen van de kwaliteiten met een heldere sturing op proces en op kwaliteit.

Extern ligt er een prachtig veld van stakeholders. Samenwerkingsverbanden, gemeenten, collega-VSO-organisaties én het bedrijfsleven, je uitstroomrelaties. Het Stedelijk VSO wil vol in de arbeidsmarkt staan met veel regionale samenwerking.

Vanuit de stichting wordt veel gefaciliteerd en wordt je als directeur ontzorgd. Meerdere taken zijn stichtingsbreed belegd waar ruimte is om de vertaalslag te malen naar je eigen school. Weg van bureaucratie zodat er meer aandacht is voor onderwijskundig leiderschap. Als directeur zet jij je op jouw beurt volledig in voor de stichting. Als directeur van het Stedelijk VSO voel je je mede verantwoordelijk voor alle ontwikkelingen binnen Hub Noord-Brabant. Jij denkt hierin graag mee, neemt initiatief en voegt makkelijk in en toe.

Ondernemend Sensitief Communicatief Toegankelijk Inspirerend Slim Duidelijk Professioneel Betrouwbaar Betrokken Inspirerend Samen

Profiel

Samenwerkende onderwijsondernemer

Samenwerken

Jij weet wat samenwerken is. Anderen opzoeken en samen als team sterker worden, uitblinken in de kracht van jouw team. Dit is een VSO-onderwijsteam dat voor iedere leerling aangaat, om een plek te vinden in onze maatschappij, er toe doen. Dat kan je niet alleen, dat kan alleen met de professionals om je heen, binnen het Stedelijk VSO en binnen Hub Noord-Brabant. Maar ook buiten, je relaties, je collega-onderwijsorganisaties en de organisaties en bedrijven die straks de leerlingen weer een mooie plek geven. Samen is altijd ook gunnen, verbinden, iets doen voor elkaar en ook betrouwbaar zijn. Afspraak is afspraak, jij geeft een voorbeeld, jij bent er, jij mag aanspreken omdat je in verbinding staat en zelf ook voor gaat.

Onderwijsondernemen

Ondernemer in het onderwijs is iets bijzonders en in het VSO helemaal. Geen dag is hetzelfde. Er gebeurt altijd wat. Je snapt dat en je bent er. Je staat er voor de ander en voor jezelf. Geeft duidelijkheid waar dat nodig is en een schouder waar dat gewenst is. In de hectiek houd jij ook koers. Je laat het doel niet los en houdt ervan om resultaat te boeken. Dat resultaat is de positie van het Stedelijk VSO en van Hub Noord-Brabant. Als topwerkgever in de regio en top-opleider voor de leerlingen die meer nodig hebben.

Aanbod

Ben jij de onderwijsondernemer?

Dan hebben wij voor jou een prachtige school en een betrokken professioneel team en prima arbeidsvoorwaarden in schaal 14 van de CAO PO.

Procedure

Eerst onbevangen ontmoeten en dan verder

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. Voor deze vacature ga je in gesprek met de organisatie om een goed beeld te krijgen van de opdracht en de organisatie. Ook zijn we erg benieuwd naar jou!

De selectiegesprekken vinden plaats op dinsdag 7 mei.

Geïnteresseerd

Nieuwsgierig geworden?

Herken jij je in het profiel? We leren je graag kennen. Ben jij ook benieuwd naar ons? Dan zien wij graag jouw reactie uiterlijk 1 mei 2024 tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” jouw cv en motivatie te uploaden. Deze vacature wordt begeleid door Johannes Arets (06-1026 0480). Natuurlijk is Johannes beschikbaar voor meer informatie.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online de Quinn-managementrollenmeting in te vullen.

loadingJe sollicitatie wordt verzonden