Koersend, realist, communicator en bouwer

Maastricht
Organisatie |

Stichting kom Leren

IKC ZIEZO! is de nieuwe basisschool die per 1 januari 2021 in Maastricht Zuid Oost staat. IKC ZIEZO! bestaat uit een fusie van OBS De Kring en OBS De Perroen en heeft een hechte samenwerking met MIK/PIW kinderopvang. Samen richten zij een dagarrangement in van 07.00 uur tot 19.00 uur voor het kind van 0 tot 12 jaar.

IKC ZIEZO! is onderdeel van de Stichting kom Leren, de stichting biedt onderwijs en opvoeding in een palet aan katholieke, openbare en algemeen-bijzondere scholen voor primair onderwijs. Deze scholen zijn te vinden in de gemeenten Maastricht, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Meerssen en Valkenburg. “De scholen van Stichting kom Leren verruimen je horizon en verbreden je blikveld. Je leert er meer dan alleen rekenen en taal. Je leert er omgaan met mensen en situaties. Je leert er hoe je kunt meebewegen met de golf aan veranderingen die ‘leven’ heet.”

“IKC ZIEZO! biedt een inspirerende speelleeromgeving, waarin kinderen in al hun verscheidenheid zich verder ontwikkelen tot krachtige wereldburgers die zich met vertrouwen en verantwoordelijkheidsbesef in de maatschappij bewegen.”

Om dit te realiseren is gekozen voor drie kernwaarden:
bewegen, zien en zijn

Bewegen
In het Kindcentrum is ‘in beweging zijn’ een belangrijk goed. Letterlijk aandacht voor gym en dans of bewegen tijdens het leren, werkt positief op de gezondheid, maar ook op de cognitieve ontwikkeling. ‘In beweging zijn’ is ook meer. Het betekent voor ons ook dat alle betrokkenen de wens hebben zich blijvend te ontwikkelen, flexibel te zijn in denken en handelen. We leren de kinderen zichzelf te blijven, maar ook waar nodig, zich aan te passen aan een ander en aan de steeds veranderende maatschappij.

Zien
Elk kind, elke volwassene wordt gezien. Er wordt vooral gekeken naar wat hij of zij kan, naar de mogelijkheden. Elk mens is anders. De verschillen worden niet alleen gezien, maar ook gebruikt en gevierd. De ander zien betekent ook de ander horen, het taalgebruik afstemmen op de ander, oftewel goed communiceren.

Zijn
Ieder kind, elke volwassene mag zijn wie hij of zij is. Elk mens heeft zijn of haar talenten. Deze worden verder ontwikkelend en waar mogelijk ingezet om andere vaardigheden verder te ontwikkelen. In het Kindcentrum gaan we uit van vertrouwen. Vertrouwen op de mogelijkheden van kinderen; vertrouwen dat er altijd sprake is van een goede intentie, ook al is dit aan het gedrag niet altijd te zien.

Bij IKC ZIEZO! zijn ze er klaar voor! Bekijk alvast de sneak preview om een indruk te krijgen van de nieuwe locatie en je toekomstige collega’s


Wil jij de nieuwste vacaturevideo’s van K+V als eerste zien? Abonneer je op ons YouTube-kanaal.
Abonneren

Functie | Directeur IKC ZIEZO!

De uitdaging

De fusie van de twee scholen naar het IKC ZIEZO! is een mooie uitdaging. Samengaan van verschillende culturen op het gebied van onderwijs, leerkrachten, ouders en kinderen. Startpunt is een fantastisch mooi nieuw gebouw met alle gewenste voorzieningen, twee enthousiaste teams die op zoek zijn naar een leider die samen met hen wil bouwen en samen wil groeien om het mooiste onderwijs aan kinderen te kunnen geven.

De functie

De directeur die wij zoeken start in het najaar en is in staat om een nieuwe school te bouwen. Het gebouw staat maar het echte onderwijs werk moet nog echt beginnen! Hij/zij is in staat om verbindend te werken en kan zich hierin zowel volgend als ook zakelijk opstellen en is daarmee een sterke, gelijkwaardige gesprekspartner, die weet te prioriteren naar wat de onderwijscultuur met al haar betrokkenen nodig heeft:

“Een cultuur waarbij elk kind de kans krijgt te bewegen, waarbij elk kind gezien wordt en waarbij elk kind er mag zijn!” En natuurlijk geldt dezelfde cultuur ook voor alle teamleden en de ouders.

Realist Koersend Verbindend Inspirerend Communicatief Toegankelijk Energiek Vasthoudend Professioneel Betrokken Inspirerend

Profiel | Koersend & Verbindend

Koersend

Durf je te koersen met de krachten om je heen? Steeds weer levelen met de diverse disciplines. Intern en extern met stakeholders. Je bent een leider die de missie en visie van ZIEZO! volledig onderschrijft en gedreven is om deze verder te ontwikkelen, waarbij je affiniteit met én kennis hebt van onderwijsvormen waarbij vanuit vertrouwen de nadruk ligt op keuzevrijheid voor de leerling, samenwerking met andere leerlingen, de ontwikkeling van zelfstandigheid naast verantwoordelijkheid nemen, effectiviteit, zelfstandigheid, reflectie en deze werkwijze ook ademt. Je draagt dit uit en als een echte vlaggendrager en bruggenbouwer loop je voorop, neem je initiatief, neem je anderen mee en zorg je voor verbinding. Je durft daarnaast los te laten en te begrenzen waar nodig.

Verbindend

De fusie van IKC ZIEZO! brengt verschillende culturen bij elkaar. Culturen vanuit de gezinnen, de leerkrachten, de teams en de medewerkers. Samen onderschrijven ze de visie en missie van IKC ZIEZO! en staan ze te trappelen om gebruik te kunnen maken van het nieuwe gebouw. Je bent benaderbaar, beschikt over voldoende zelfreflectie, kan coachen en stimuleren.

Energiek

Geloof je in de uitgeschreven passie van IKC ZIEZO! Dan straal je die energie ook uit. Dat is precies wat de teams op dit moment nodig hebben. Je startpunt zal “bewegen” zijn. Bewegen tussen de verschillende culturen, bewegen tussen de diverse lagen binnen de organisatie. Je onderschrijft niet alleen de visie en missie van IKC ZIEZO!, maar kan ook de omslag naar de praktijk makkelijk maken. Vol energie draag je dit uit en dit is direct te zien op het schoolplein, in de klaslokalen en binnen het team. Je bent een integere leider. Zichtbaar, betrokken en transparant. Je kan relativeren en bezit een gezonde dosis humor.

Aanbod

Heb jij zin om met de teams van ZIEZO! verder te bouwen aan een prachtige school in hartje Maastricht? Dan hebben wij een goed aanbod voor je. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-PO en inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. Omvang is 0,8- 1,0 fte.

Procedure

Het wervingstraject zal bestaan uit een drietal onderdelen, waarbij je verschillende mensen uit de organisatie zult ontmoeten.

  • Speed op woensdag 26 augustus waarin je langs drie tafels kennis maakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennismaakt met jouw persoonlijkheid.
  • Slow op woensdag 2 september waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.
  • Show op woensdag 9 september waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan.

Geïnteresseerd | Ben jij die verbindende, bouwende leider?

Geïnteresseerd in en aantoonbaar gekwalificeerd voor bovengenoemde functie? Dan zien wij graag zo spoedig mogelijk jouw reactie, maar in ieder geval uiterlijk 18 augustus tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden.

Deze vacature is in behandeling bij Johannes Arets (06-1026 0480) en Tamara Wijnja (06-8395 2012 ). Natuurlijk zijn Johannes en Tamara bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd vooraf een online persoonlijk profielmeting te maken.

Directeur IKC ZIEZO!
Vast
32-36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.