K+V werving selectie interim management

Zelfstandige en eigentijdse regisseur

Eindhoven
Organisatie |

Wij zijn JONG

Wij zijn JONG geeft jongeren van 0 tot 21 jaar de begeleiding die nodig is om hen te helpen opgroeien tot sociale, bekwame en zelfstandige volwassenen. Zo willen zij een positieve bijdrage leveren aan de samenleving van nu en de toekomst, door samen nieuwsgierigheid te prikkelen en een uitdagende, innovatieve en duurzame omgeving te bieden. Met de diverse diensten verrijkt Wij zijn JONG – direct en indirect – de ontwikkeling van kinderen en jongeren, vanuit verschillende divisies met eigen expertises.  Wij zijn JONG is een waardegedreven organisatie: Wij ontwikkelen, Wij zijn voorloper, Wij verbinden, Wij realiseren impact en Wij werken met plezier.

KSS is onderdeel van Wij zijn JONG en biedt bedrijfskundige oplossingen zodat de aangesloten organisaties de voorzieningen hebben die nodig zijn om zich optimaal te kunnen richten op de ontwikkeling van kinderen en jongeren; denk aan ICT, financiën, marketing en communicatie, HR, huisvesting, onderhoud en inkoop. KSS is landelijk actief voor ruim 200 kindcentra en onderwijsvoorzieningen.

Bij KSS zijn ongeveer 150 professionals in dienst. KSS biedt een duurzaam arbeidsperspectief aan nieuwsgierige, innovatieve, creatieve professionals; zowel jonge als ervaren mensen.

De organisatie wordt geleid door een tweehoofdige Raad van Bestuur (RvB), die samen met de directeuren van de divisies en de Directeur KSS het Concern Directie Team (CDT) vormen.

Functie | Directeur KSS

De directeur stuurt 5 managers aan (ICT, MarCom, HR, Financiën, Facilitaire Zaken). Vier van de vijf managers hebben op dit moment naast hun functie van manager, de rol van strategisch adviseur naar de RvB. Hij/zij legt verantwoordelijkheid af aan RvB en is onderdeel van het CDT.

KSS ziet het als haar missie om Wij zijn JONG, haar divisies en strategische samenwerkingspartners in staat te stellen om de juiste proceskeuzes te maken. Dit wil zij doen door continue verbetering en vernieuwing van de geïntegreerde processen zodat deze efficiënt en effectief uitgevoerd kunnen worden. Dit alles met als doel kinderen en jongeren alle kansen te kunnen geven om zich te ontwikkelen tot sociale, bekwame en zelfstandige volwassenen van de toekomst.

Als directeur KSS heb je de positie dat je eigenlijk over alles gaat zonder de specialist te zijn. Daarbij vervul je verschillende rollen.

  • Als eindverantwoordelijke van KSS moet je ervoor zorgen dat je met elkaar de juiste dingen goed doet. Daarbij stimuleer je en spoor je de ander aan zijn/haar talenten optimaal te benutten.
  • Daarnaast ben je sparringpartner op verschillende niveaus. Van RvB tot medewerkers, van je eigen MT-leden tot de stakeholders van Wij zijn JONG. Als directeur KSS spar je inhoudelijk met de specialisten en help je hen met de keuzes die zij moeten maken in hun rol als adviseur van RvB.
  • Als facilitator zorg je dat jouw organisatie optimaal wordt ingericht en vormgegeven zodat de verschillende organisatieonderdelen en haar medewerkers hun werk met plezier en hoge mate van professionaliteit en kwaliteit kunnen uitvoeren.
  •  Als strateeg ben je verantwoordelijk voor het houden en realiseren van de koers van de KSS totaal en lever je daarmee een bijdrage aan de strategie van Wij zijn JONG.
  • Als lid van het CDT ben je verantwoordelijk voor de realisatie van de strategische doelen van Wij zijn JONG als groep. Het CDT bewaakt gezamenlijk de realisatie van deze doelstellingen.

Communicatief Toegankelijk Energiek Vasthoudend Delegeren Procesmatig Modern

Profiel

Zelfstandig

Vol zelfvertrouwen pak jij je eigen domein. Binnen en buiten KSS. Je stelt je niet afhankelijk op bij het halen van de doelen van KSS en de integrale rol die KSS speelt binnen Wij zijn Jong. Je gelooft in jezelf en weet goed wat je komt brengen, ook als lid van het CDT. Anderen mogen jou daarop aanspreken of jou ter verantwoording roepen. Je houd van jouw eigen autonomie en vindt het niet erg om leiderschap of positie te delen. Je stimuleert anderen om verantwoordelijkheid te nemen en afdeling overstijgend te werken. Je helpt hen om senioriteit en autoriteit te ontwikkelen zodat KSS als de juiste sparringpartner en adviseur gezien wordt.

Eigentijds

Je gelooft in het eigentijds werken en leiderschap. Waarbij samen, en met elkaar het altijd beter maakt. Je brengt nieuwe inzichten, door voorbeeldgedrag, door fouten toe te laten, door nieuwsgierig te blijven. Als directeur van KSS en als partner van het CDT. Je wilt weten hoe het echt zit. Ook geef je inspiratie door moed te tonen en anderen zelf nieuwe inzichten te laten zoeken en te delen. Op zoek naar wie het weet, het beste idee. Op zoek naar de inbreng van de ander. Op zoek naar de eigenwijsheid van de mensen.

Regisseur

Je zet lijnen en kaders uit zonder dat de ander vrijheid verliest, brengt samenhang, overzicht en focus met een goede balans tussen mensgericht en taakgericht. Ook bouw je op het juiste tempo verder uit, ontwikkelt en bevordert eigenaarschap. Daarbij zorg je dat een ieder weet wie waar van is en vooral waarom. Je houdt mensen aan hun afspraken bent zakelijk sociaal, transparant, voert het eerlijke gesprek, maakt alles en begeleidt anderen hetzelfde te doen. Als regisseur houd je altijd het grote geheel in de gaten en bewaak je het gezamenlijke perspectief van Wij zijn Jong. Samen met je collega’s van het CDT.

Aanbod

Nieuwsgierig, innovatief, creatief; Wij zijn JONG biedt een duurzaam perspectief aan professionals die zich hierin herkennen. Een inspirerende werkomgeving, een eigen wijze, waar talent herkend en erkend wordt en waar ruimte is voor ontwikkeling.

Fulltime dienstverband (36 uur), in eerste instantie voor de duur van een jaar, met de intentie tot verlenging.

Salaris en arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Kinderopvang, inschaling in schaal 15. Leaseauto is mogelijk. Verder is er een persoonlijk budget voor ontwikkeling.

Procedure

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met een speeddate met verschillende mensen van de organisatie. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we verder met een diepgaand gesprek en een presentatie. Transparant maar wel zo vormgegeven dat veiligheid en privacy geborgd zijn.

  • Speed op dinsdag 19 november waarin je in drie korte gesprekken kennis maakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennis maakt met jouw persoonlijkheid.
  • Slow op vrijdag 22 november (ochtend) waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.
  • Show op woensdag 27 november (ochtend) waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan. Het is de bedoeling om de procedure voor 1 december af te ronden.

Geïnteresseerd

Ben jij deze directeur met een academisch werk- denkniveau, eigentijds en eigenstandig? Geïnteresseerd in en aantoonbaar gekwalificeerd voor bovengenoemde functie? Dan zien wij graag uiterlijk 12 november jouw reactie tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je bij je reactie vermelden.

Deze vacature is in behandeling bij Martine van der Velpen (06-5060 3351) en Emile Douma (06-1045 2989). Natuurlijk zijn Martine en Emile bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd vooraf een online persoonlijk profielmeting te maken.

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.