K+V werving selectie interim management

Samenwerkende bouwer en een communicatieve leider

Aalsmeer
Organisatie |

Stichting AURO

Stichting AURO verzorgt het openbaar basisonderwijs in de gemeenten Aalsmeer, Uithoorn en De Ronde Venen (met scholen in de kernen Mijdrecht, Vinkeveen en Wilnis). Het onderwijs wordt verzorgd door 9 scholen met in totaal iets minder dan 2.000 leerlingen en zo’n 200 medewerkers.

Haar kernwaarden zijn: passie & ontwikkelen, samenwerking, verantwoordelijkheidsgevoel en vertrouwen. De scholen worden gekenmerkt door verscheidenheid. De buurt, omvang en leerlingenpopulatie verschilt van school tot school. Onderwijskwaliteit staat hoog in het vaandel van alle AURO scholen.

OBS de Zuidooster is de openbare school in Aalsmeer. Met ongeveer 350 leerlingen en een team van 27 medewerkers de school waar je gezien en erkend wordt.

Samen jezelf zijn en Samen vormen we de school

De school staat voor onderwijs dat het kind een goede uitgangspositie geeft in de maatschappij en zo nauw mogelijk aansluit bij het voortgezet onderwijs. We zien het als onze taak om kinderen op onze school kennis en vaardigheden bij te brengen op cognitief, sociaal, cultureel en lichamelijk gebied. Uitgangspunt hierbij is dat kinderen tijdens deze weg zichzelf kunnen en mogen zijn!

Kinderen voor zichzelf en de ander leren opkomen, leren luisteren naar de ander, zelfstandig leren werken, leren samenwerken en zelf problemen oplossen. De school streeft ernaar dat kinderen stevig in hun schoenen staan, een gevoel van eigenwaarde hebben, anderen (leren) kennen en duidelijk hun grenzen aan kunnen geven. Daarnaast leren ze verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen handelen.

De Zuidooster werkt met het International Primary Curriculum (IPC). Een integraal, thematisch en creatief curriculum voor kinderen van 4-12 jaar gericht op de creatieve en zaakvakken. Daarnaast werkt de school met het programma de Vreedzame school.

Functie | Directeur OBS de Zuidooster

De directeur is eindverantwoordelijk, geeft leiding aan het team en is het gezicht naar buiten. Ook stuurt de directeur de ontwikkelingen op onderwijskundig en pedagogisch gebied aan.

Na een stevige groei na de start in het nieuwe gebouw in de (nieuwe wijk), is de laatste jaren terrein verloren. De snelle implementatie van vernieuwende onderwijsvormen, wisselingen in team en in de leiding hebben hun tol geëist. De individuele kwaliteiten zijn groot, de intenties zijn goed maar het vertrouwen en de samenwerking moet teruggebracht worden in het team. De nieuwe directeur mag bouwen aan dat herstel met leergierige teamleden, mooie kinderen en trotse ouders. De professional voor zichzelf en de ander leren opkomen, hierbij werkend vanuit de kernwaarden van de Zuidooster: luisteren naar de ander, zelfstandig werken en ook weer leren samenwerken, samen de uitdagingen aangaan en oplossen.

Als directeur sta je bij stichting AURO niet alleen, er is een goed collegiaal directie-/intervisieteam en ondersteuning van het bestuursbureau. Dat betekent overigens ook dat iedere directeur bovenschoolse taken heeft en zo bijdraagt aan de ontwikkeling van stichting AURO als geheel. Stichting AURO biedt ook coaching en interne scholing aan.

Luisteren Communicatie Aandacht Samen Aanspreken Invoelen Kwetsbaar Leider Praktisch Zijn

Profiel | Samenwerkende bouwer en een communicatieve leider

Samenwerkende bouwer

We zoeken een echte samenwerker, die samen met het team, de ouders en de kinderen kan bouwen. Iemand die gelooft dat samen beter is dan alleen. Authentiek als echt mens in het werk staat en dat prettig kan overbrengen. Het doel helder maakt en de ander inspirerend meeneemt op de reis er naar toe. Iemand die anderen laat groeien en energie geeft. Wijsheid brengt en taken daar neerlegt waar ze horen en vervolgens in verbinding aanspreekt op de verantwoordelijkheid.

Communicatieve leider

Je hebt alles met onderwijs en kinderen én je kunt het overbrengen. Jij wil en kan er zijn voor kind, ouder, maar met name voor je team. Zichtbaar en aanspreekbaar én aansprekend. Aandacht voor de kern van ontwikkeling en niet toevallig de kernwaarden van AURO; passie & ontwikkelen, samenwerking, verantwoordelijkheidsgevoel en vertrouwen. Als natuurlijk leider voel je aan wat nodig is en welke kwaliteiten je moet inzetten. Fouten maken mag en je kunt daar ook zelf kwetsbaar en ontwikkelend in staan. Niemand verwacht een wonder(wo)men, iedereen verwacht een echt mens. Je hoeft het niet allemaal al gedaan te hebben maar je kunt wel laten zien dat je het kan en samen wilt doen. Als persoon, vanuit je achtergrond, vanuit je studie of vanuit je (levens)ervaring. Je toont lef en energie, die aanspreekt en aanstekelijk werkt, intern en extern.

Je hebt een afgeronde HBO+ opleiding.

Aanbod

Voor deze mooie school en uitdagende rol biedt stichting AURO de mogelijkheid om een dienstverband aan te gaan conform CAO-PO. Er wordt een inschaling in D12 schaal geboden. De inzet is 4 dagen per week, 5 dagen is bespreekbaar. De vacature is beschikbaar per 1 augustus 2021. Eerder behoort zeker tot de mogelijkheden.

Bij AURO houden ze van samen ontwikkelen dus ook als je nog niet alles weet of nog niet alles kan maar wel wil dan mag je wel reageren! Want mocht je als directeur bij AURO willen komen werken, maar nog niet per 1 augustus 2021; wij zoeken ook nog leerkrachten die in de zogenaamde kweekvijver directeuren van AURO willen. In deze kweekvijver krijg je een jaar begeleiding en coaching en naast je lesgevende taken ook directietaken. Zo leer je de organisatie beter kennen en kun je in de toekomst doorstromen naar een volledige directeurenfunctie. Je komt dan op een van de AURO scholen te werken en werkt bovenschools mee aan het beleid om zo alle AURO scholen nog beter te maken. Mocht je hiervoor interesse hebben, dan vragen we je ook te reageren.

Procedure

Het wervingstraject zal bestaan uit een drietal onderdelen, waarbij je verschillende mensen uit de organisatie zult ontmoeten.

  • Speed op woensdag 17 februari waarin je langs drie tafels kennis maakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennismaakt met jouw persoonlijkheid.
  • Slow op woensdag 3 maart waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.
  • Show op woensdag 10 maart waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in de functie dan verzoeken wij je uiterlijk 7 februari aanstaande te reageren, door je cv en motivatie te uploaden. Vragen kun je stellen aan Johannes Arets (06-1026 0480) en Tamara Wijnja (06-8395 2012).

Aan kandidaten die worden uitgenodigd voor de speed wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Directeur OBS de Zuidooster
Vast
36-40 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.