Directeur onderwijs - Stichting Alterius

Betrouwbare, krachtige teamspeler en een echte onderwijsleider
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Stichting Alterius

Samen groeien vanuit eigen kracht

Bij Stichting Alterius omarmen we de nieuwe koers “samen groeien vanuit eigen kracht”. Wij geloven in het recht van elk kind op onderwijs. Contact en interactie met elkaar, in al zijn diversiteit, is een belangrijk deel van de ontwikkeling van de eigen identiteit. Alterius is voorstander van inclusiever onderwijs: doordat kinderen samen les volgen, zullen ze het ook later in hun leven normaal vinden om met elkaar om te gaan. Sommige leerlingen hebben specifieke behoeftes die niet te bedienen zijn in het “reguliere” onderwijs, ook niet met inclusievere onderwijsvoorzieningen. Inclusiever onderwijs vraagt de (h)erkenning dat behoud en doorontwikkeling van onderwijs voor deze specifieke doelgroep nodig is. Wij weigeren te accepteren dat kinderen tussen wal en schip terechtkomen.

Alterius is georganiseerd rond twee typen onderwijs en organisaties, verspreid over meerdere locaties in Limburg.

  • De Buitenhof (SO/VSO) biedt gespecialiseerd onderwijs voor kinderen en jeugdigen in de leeftijd van 4 jaar tot 18+ met psychiatrische problematiek en/of specifieke onderwijsondersteuningsbehoefte. De Buitenhof heeft historisch gezien een nauwe relatie met Mondriaan Kind en Jeugd (jeugd GGZ), en werkt tegenwoordig samen met verschillende zorgpartners.
  • St. Jozef verzorgt onderwijs voor leerlingen in de leeftijd van 8 tot 18+ jaar, met diverse uitdagingen zoals een ernstige ontwikkelingsbedreiging (geplaatst bij JeugdzorgPlus) in Cadier en Keer (IZEO Via Jeugd), (langdurige) thuiszitters of leerlingen voor wie (tijdelijk) geen regulier onderwijs (meer) mogelijk is (IZEO Care4Kidz), en leerlingen met een licht verstandelijke beperking gecombineerd met gedragsproblematiek (IZEO Koraal, locaties Urmond en Simpelveld).

We streven naar een integraal onderwijs- en zorgaanbod met al onze zorg- en onderwijspartners, wat intensieve samenwerking en voortdurende afstemming vereist. De dynamiek van de vele ontwikkelingen in onderwijs (inclusiever onderwijs, residentieel onderwijs) en zorg (decentralisatie jeugdzorg, ambulante zorg, aanbesteding jeugdzorg) vereist van Alterius veel flexibiliteit, ontwikkeling en deskundigheid, met als doel een echte netwerkorganisatie te worden.

Er zijn dit schooljaar ongeveer 450 onderwijsplekken, die door 700 verschillende leerlingen worden bezet. De jaarlijkse omzet bedraagt circa € 10 miljoen, met ongeveer 115 fte in dienst. Financieel is de organisatie gezond. Naast de samenwerking met zorgpartners werken we samen met diverse onderwijspartners op gebied van inclusie en doorlopende leerlijnen en zetten ons daarmee in als kennispartner in de regio.

Functie

Directeur Onderwijs

De directeur onderwijs rapporteert direct aan de directeur bestuurder. Zij vormen samen de directie van Alterius. De directeur onderwijs is verantwoordelijk voor de onderwijskwaliteit, -ontwikkeling, -beleid en -uitvoering en stuurt direct 7 teamleiders aan en de kwaliteitsmedewerker. Vanuit deze rol is de directeur onderwijs ook verantwoordelijk voor overleg en afstemming met de MR van zowel St. Jozef als Buitenhof.

Bij Alterius staan we voor:

  • Verbindende en professionele medewerkers die open, aan te spreken en aansprekend zijn.
  • Flexibele en deskundige teamspelers die toegankelijk, lerend en energiek zijn.
  • Vasthoudende en inspirerende medewerkers met oog voor elkaar.

Wij zoeken een directeur onderwijs die daarvoor wil werken, het team wil vormen. We hechten belang aan operationele managementervaring binnen het onderwijs (PO/VO). Het vraagt van de directeur om eigenschappen als realisme, besluitvaardigheid, benaderbaarheid, communicatieve vaardigheden, stimulerend vermogen en een echte teamspeler die soepel meebeweegt in de dynamiek van elke dag, terwijl het overzicht ook behouden blijft.

Als directeur onderwijs bij Alterius speel je een cruciale rol in de operationalisering van het koersplan, het vormgeven van ons gespecialiseerd onderwijs en het bouwen van een lerende organisatie waar samenwerking en kwaliteit voorop staan.

Verantwoordelijk Benaderbaar Flexibel Deskundig Open Daadkrachtig Netwerker Sensitief Communicatief Vasthoudend Aansprekend Teamspeler Betrokken Inspirerend

Profiel

Betrouwbare, krachtige teamspeler en een echte onderwijsleider

Bij Alterius draait alles om teamwork. Je staat er voor het kind en voor elkaar. Dat geldt voor alle medewerkers, inclusief jou. Je bent er, je bent er voor de ander en je hebt aandacht voor de ander. Je durft daar ook als leider op aan te spreken. Je durft ruimte te geven waardoor de ander beter wordt. Iedereen bij Alterius heeft passie voor onze leerlingen; zij verdienen onze inzet en deskundigheid. Als teamspeler zie jij ook de mogelijkheden, de slimme verbeteringen en de sterke samenwerking. Je verbindt binnen en buiten, nodigt uit en durft ruimte te creëren voor de leerling en medewerker.

Als directeur onderwijs bij Alterius leid je met ervaring uit het onderwijs (PO/VO en/of speciaal onderwijs), beschik je over een echt onderwijshart en speel je een cruciale rol in het vormgeven van ons gespecialiseerd onderwijs en het opbouwen van een lerende organisatie waar samenwerking en kwaliteit voorop staan. Je bent vasthoudend en weet zaken af te ronden. Ervaring in de samenwerking met zorgpartijen is een sterke aanvulling op jouw profiel.

Schoolleiders zijn op grond van de CAO PO verplicht zich in te schrijven in het schoolleidersregister.

Aanbod

prachtige onderwijsrol voor een betrokken leider

Wil jij je inzetten voor Alterius? Heb jij de drive om echt het verschil te maken voor onze leerlingen? Dan is deze rol wellicht jouw nieuwe uitdaging. Je salaris is afhankelijk van je ervaring en profiel, ingeschaald op basis van functieschaal 13 van de CAO PO.

Procedure

Gericht op samenwerken dus eerst ontmoeten en dan doorgaan

Het wervingsproces bestaat uit drie onderdelen waarbij je verschillende mensen uit de organisatie zult ontmoeten.

Speeddates op dinsdag 12 december. Hierin maak jij in drie korte gesprekken met kleine commissies kennis met diverse mensen uit de organisatie en zij maken kennis met vooral jouw persoonlijkheid.

Slow op donderdag 14 december. Hier is ruimte voor meer aandacht en diepgang, vraag en antwoord.

Show op dinsdag 19 december. Jij laat je toekomstige collega’s zien en ervaren met een actuele casus uit je eigen verleden, wie je bent en hoe jij de leiding neemt.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan.

De bedoeling is om de procedure voor de Kerst af te ronden.

Geïnteresseerd

Wil jij voor echt inclusief onderwijs gaan?

Ben jij geïnteresseerd en ben jij de leidende teamspeler voor Alterius? Dan zien we graag jouw reactie tegemoet. Dat kan door uiterlijk 4 december 2023 aanstaande onderaan bij “solliciteer direct” jouw cv en motivatie te uploaden. Heb je vragen of wil je even sparren over de functie dan kun je bellen met Johannes Arets (06-1026 0480) die namens K+V de procedure voor Alterius begeleidt.

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd om online de Quinn-managementrollenmeting in te vullen.

 

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.