Directeur SBO Het Pontem voor Stichting Consent

Inspirerende, positieve persoonlijkheid die bruggen slaat
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Stichting Consent

Alles wat je aandacht geeft groeit

SBO Het Pontem. Het Latijnse woord Pontem verwijst naar brug. Een brug gebouwd op pijlers om hindernissen te overbruggen en daarmee doorgang te laten plaatsvinden, sluit mooi aan bij onze onderwijsvisie. SBO Het Pontem is de openbare school voor speciaal basisonderwijs in Enschede. De school heeft twee locaties: ‘SBO Het Pontem Junior’ en ‘Het Pontem College’. Het Pontem Junior (groep 1 t/m 6) en Het Pontem College (groep 7 en 8). Het Pontem College werkt samen met het VO en biedt ruimte voor de klassen 1 en 2 voor Praktijkonderwijs en VMBO-B – het 10 – 14 jaar onderwijs. Het Pontem start in het schooljaar 2023-2024 met 21 groepen. Operationeel worden de locaties aangestuurd door de schoolleider in samenwerking met locatieleider/locatiecoördinator. SBO Het Pontem werkt samen met Jarabee en daardoor zijn we een OJA-school. OJA staat voor Onderwijs Jeugdzorg Arrangementen.

Het motto van Het Pontem College is:
Alles wat je aandacht geeft groeit: inzetten op wat leerlingen wel kunnen en inzetten op basis van hun talenten. Met passie, geduld en begrip zet een mooi en zeer creatief team van jong talent en ervaren krachten zich elke dag in om excellent onderwijs te geven. Hierbij spelen de kernwaarden respect, veiligheid, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid een grote rol.

Onze school maakt deel uit van Stichting Consent, met 31 kleurrijke en veelzijdige scholen. Consent wil nu en in de toekomst onderwijs bieden dat het verschil maakt.
Belofte: oog voor wie je bent, basis voor jouw talent.
Missie: organiseer je eigen geluk.
Focus: basiskwaliteit, brede talentontwikkeling en samenredzaam.
Bewust van wie ik ben, wat ik kan, wat ik wil, wat ik ga doen.
Ambitie: ontdek jouw kracht.

Functie

Directeur SBO Het Pontem

Als directeur geef je sturing aan het team, ben je eindverantwoordelijk en leg je die verantwoording af aan het CvB van Consent, maar meer nog leg je verantwoording af aan de kinderen en aan de ouders/verzorgers. Samen met het team zorg je voor de eigen warme sfeer van welkom. Open, transparant en zichtbaar. Met goede verbindingen tussen de verschillende gebouwen en echte samenwerking onderling. De nieuwe directeur geeft in samenwerking met locatieleider/locatiecoördinator, leiding aan het voltallige team van SBO Het Pontem dat bestaat uit onderwijsprofessionals als leerkrachten, onderwijsassistenten, intern begeleiders, administratief medewerkers, conciërges en specialisten als orthopedagogen, logopedisten en gedragsspecialisten.

De nieuwe directeur komt in een team dat weet wat het SBO inhoudt en verwacht dit ook van de leidinggevende. Werken in het SBO is weten waarvoor je het doet. Affiniteit met de doelgroep is belangrijk. De nieuwe directeur gaat verder met de ingezette koers en geeft inhoud aan het Visiedocument, dat in november 2022 is opgesteld. Er worden randvoorwaarden gesteld en een gezonde werkomgeving waarin het team en de leerlingen centraal staan, om zo optimaal te kunnen werken aan het primaire proces: onderwijs geven en onderwijs ontvangen. Een ding is zeker, werken bij Het Pontem is zeker niet saai!

Inspirerend Daadkrachtig Verbindend Resultaatgericht Toegankelijk Energiek Relativeringsvermogen Positief Integer Betrokken Open Respectvol

Profiel

Inspirerende & positieve persoonlijkheid
Jij bent een inspirerende persoonlijkheid die medewerkers weet te stimuleren. Op onderwijskundig gebied draagvlak te creëren voor nieuwe ideeën die het onderwijs ten goede komen. Leren van en met elkaar heb je hoog in het vaandel staan. Je zorgt dat medewerkers elkaar opzoeken, met elkaar samenwerken. Met een open mind beweeg je je binnen Het Pontem en verbind je met de omgeving. Medewerkers, ouders en kinderen komen gemakkelijk naar je toe. Jij bent integer en open. Altijd tijd en aandacht voor de ander. Je staat positief in het leven. Dit straal je uit en dit steekt aan!

Vertrouwen en loslaten
Je hebt vertrouwen in de medewerkers en geeft ze de ruimte om te ontdekken, leren en fouten te maken. Jij durft los te laten en stuurt bij waar nodig. Je hebt een breed handelingsrepertoire en bent in staat om op een duidelijke en respectvolle wijze te communiceren. Gelijkwaardigheid is voor jou belangrijk. Jij bent een ambitieuze leider die focus heeft op de stip op de horizon. Je zorgt voor borging van de kwaliteit van het onderwijs. Als leider ben je altijd resultaatgericht. Je inzetten voor het beste voor de kinderen van Het Pontem. Daar kom jij je bed voor uit!

Aanbod

Deze prachtige uitdaging geeft je een unieke kans om te gaan voor de ontwikkeling van het kind. De kans het verschil te maken en te gaan voor gelijke kansen! Een baan waar je echt iets kan betekenen. Je komt terecht in een omgeving die uitdaagt en oog heeft voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Een professioneel en betrokken team op Consent- en schoolniveau met aandacht voor elkaar. De mogelijkheid om je eigen geluk te organiseren en daarmee een bijdrage te leveren aan het geluk van een ander. Binnen deze functie is veel ruimte voor eigen initiatief. De functie is ingeschaald volgens de CAO-PO. De CAO kent een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.

Procedure

Onbevangen willen we kennismaken met jou!

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start ‘s ochtends met een eerste korte ontmoeting (speeddate) met verschillende mensen van de organisatie. In de speeddates willen we graag jou als persoon leren kennen en kijken we nog niet naar je cv of je brief. Zoals we onze leerlingen ontmoeten, zo ontmoeten we jou! Zonder vooroordelen, zonder informatie. We zijn nieuwsgierig naar jou! Is er een goede ontmoeting, dan gaan we later op diezelfde dag verder met een diepgaand gesprek over de opdracht, je ervaringen en de match voor jou en voor de school.

De gesprekken vinden plaats op vrijdag 23 juni.

Geïnteresseerd

Herken jij je in het profiel? We leren je graag kennen. Want jouw talent telt! Waar krijg jij energie van, waar ben je goed in en wat zijn jouw drijfveren? Dat bespreken we graag. Ben jij ook benieuwd naar ons? Dan zien wij graag jouw reactie uiterlijk 15 juni 2023 tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” jouw cv en motivatie te uploaden. Deze vacature is in behandeling bij Tamara Wijnja (06-8395 2012). Natuurlijk is Tamara bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online de Quinn-managementrollenmeting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.