Onderwijskundig ondernemer

Harderwijk
Organisatie |

Landstede Groep

Landstede Groep is een onderwijsorganisatie met een gevarieerd aanbod voor jong en oud. Waarde(n)vol leren leven, dat is de missie van Landstede Groep. Liefde voor leren zit in het DNA. Geloven dat de wereld beter en mooier wordt als mensen hun talenten ontwikkelen en anderen helpen dat ook te doen. Landstede Groep maakt een leven lang ontwikkelen mogelijk. De unieke samenstelling van de onderwijsorganisatie biedt kansen voor persoonlijk onderwijs.

MBO Landstede in Harderwijk ligt op een mooie, centrale locatie in Nederland. De omgeving is echt prachtig! Groene Veluwse bossen aan de ene kant, water aan de andere en een prachtig centrum met mooie oude gebouwen daartussenin. Als je werkzaam bent op de locatie in Harderwijk (naast het NS station) zul je je welkom voelen. Als je afwezig bent, zal je gemist worden. Dit is een van de kenmerken van Landstede Harderwijk.

Functie | Directeur Techniek

De twee directeuren MBO Harderwijk geven samen integraal leiding aan MBO Harderwijk. De directeur Techniek is verantwoordelijk voor de opleidingen Bouw en Architectuur, ICT en Technologie, Techniek en Innovatie, Transport en Logistiek, Vormgeving & Entertainment, Motorvoertuigentechniek, Office & Management en Handel & Commercie. Als directeur ben je verantwoordelijk voor ontwikkeling en uitvoering van het meerjaren beleid, de kwaliteit van het aangeboden onderwijs, de bedrijfsvoering en de positionering van MBO Harderwijk en voor het meerjaren bedrijfsvoeringsbeleid op Landstede groepsniveau als collectief van alle directeuren. Via het MBO beraad zorg je voor een inhoudelijke bijdrage aan de strategische beleidsontwikkeling en besluitvorming rondom MBO beleidsonderwerpen en vertegenwoordig je MBO Harderwijk in een uitdagend maatschappelijk en politiek-maatschappelijk speelveld.

Harderwijk staat voor diverse uitdagingen. Veel aandacht gaat uit naar teamontwikkeling en onderlinge professionele samenwerking in de overtuiging dat daar het samen leren en ontwikkelen zit. Er is samen met VMBO Morgen College nieuwbouw gepland om ook de samenwerking en de doorlopende leerlijnen te versterken en de onderwijskwaliteit verder te versnellen. Daarvoor werk je ook intensief samen met je collega directeur en de directeur VMBO.

Een uitdaging is om als kleine speler wendbaar te zijn binnen een grote organisatie en optimaal gebruik te maken van wat de grote organisatie Landstede kan bieden. Extern is het netwerk van partners en bedrijven groot en kent Harderwijk en de omgeving een zeer ondernemende kracht waarop je kan aansluiten. Wendbaarheid, flexibiliteit en eigenheid is vereist om de identiteit neer te zetten en zo een sterke basis te creëren waarop goed kan worden doorgebouwd.

Het MBO in Harderwijk kenmerkt zich door zijn kleinschaligheid en eigenheid. Dit biedt kansen, maar brengt ook uitdagingen met zich mee. Extern ligt er een belangrijke opgave om met de samenwerkingspartners, bedrijven en het regionale onderwijsnetwerk het techniek onderwijs weer echt neer te zetten. Als onderwijskundig ondernemer creatief samen de kansen die er zijn te pakken en te realiseren. Samen werken aan een goed imago. Samen ervoor zorgen dat de studenten graag in de regio hun vervolgopleiding volgen en in de regio hun kansen zien. Studenten, onderwijs en werkgevers naast elkaar en met elkaar.

Sensitief Ontwikkelingsgericht Toegankelijk Charismatisch Vasthoudend Empatisch Dienstbaar Inspirerend

Profiel

Natuurlijke leider die graag samenwerkt

Je bent een enthousiaste, open en eerlijke leider. Je bent gecommitteerd, afspraak is afspraak. Dat maakt je zowel intern als extern een betrouwbare partner. Je bent flexibel en pro actief. Je gelooft echt dat samen beter is dan alleen. Fouten mogen gemaakt worden, ook door jou. Je ziet dit als kansen om van te leren. Je bent dienstbaar aan de teams. Jij hebt charisma. Je bent een echte, natuurlijke leider. Mensen willen graag met jou werken en voelen zich welkom bij jou. Jij bent de leider die mensen in beweging krijgt. Met een groot empathisch vermogen heb je een antenne voor wat er op de werkvloer gebeurt.

Onderwijsondernemer in de techniek met een duidelijke visie

Als onderwijs ondernemer zoek je met elkaar een pakkende koers, een visie die klopt. Sluit je aan bij het DNA van MBO Harderwijk. Je verliest niet uit ogen wat er al was, waar de kracht al ligt, maar je kiest ook slim waar de echte kansen liggen. Samen met de externe partners kun jij de student van de regio vasthouden. Met uitstekend onderwijs, goede doorstroming en dus gedragen resultaten. Jij kan met je team en je collega directeur keuzes maken en die ook vast houden. Je hebt een positief mensbeeld en werkt altijd samen vanuit gelijkwaardigheid. Samen met anderen wil je succes realiseren. Je bent een inspirerende gesprekspartner voor de andere directeur, voor de medewerkers en een sparringpartner in het netwerk. Je bent daarbij ontwikkelingsgericht en innovatief. Trots vertegenwoordig je Landstede MBO Harderwijk.

Natuurlijk heb jij een zichtbare achtergrond in de moderne techniek én het onderwijs. Je hebt vooral om affiniteit om in de wereld van het technisch bedrijfsleven en het onderwijs je thuis te voelen en succesvol te kunnen acteren. Je hart ligt bij ontwikkelen van mensen en dan net die mensen die iets willen maken. Je hebt jezelf ook ontwikkeld en je bent nog lang niet klaar. Je kiest ook voor een landelijke regio met veel ondernemerschap waar mensen elkaar kennen.

Aanbod

Als jij kiest voor Landstede MBO Harderwijk, dan kiest Landstede ook voor jou! Met uitstekende arbeidsvoorwaarden en een functie waar je in kan groeien. Landstede verwacht ook van jou dat je bijdraagt aan Landstede als geheel. De functie is ingedeeld in MBO CAO schaal 14.

Procedure | Veilig en secuur

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met een onbevangen ontmoeting met verschillende mensen van de organisatie. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we verder met een diepgaand gesprek en een presentatie.

Eerste ontmoeting in week 5 waarin je in korte gesprekken in kleine commissies kennismaakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennis maakt met jouw persoonlijkheid.
Langere gesprekken in week 6 waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.
Kennismaking met je team en collega’s in week 7 waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan. Het streven is de procedure voor 1 maart 2022 af te ronden. Wij zorgen voor veiligheid voor iedereen. Heb je vragen over het proces dan staan we graag voor je klaar.

Geïnteresseerd | Ben jij de onderwijs ondernemer in de techniek?

Ben jij nieuwsgierig en geïnteresseerd? Dan zien wij graag uiterlijk 19 januari 2022 jouw reactie tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je bij je reactie vermelden.

Deze vacature is in behandeling bij Tamara Wijnja (06 83952012) en Johannes Arets (06 1026 0480). Natuurlijk zijn Tamara en Johannes bereikbaar voor nadere informatie. In deze periode is het handig om je vragen per mail te sturen.

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd vooraf een online persoonlijk profielmeting te maken.

Directeur Techniek
Vast
40 uur

SOLLICITEER DIRECT