Coachend en professioneel leider

Papendal, Arnhem
Organisatie |

Judo Bond Nederland

Judo Bond Nederland heeft passie voor aikido, jiujitsu en judo en gelooft in de verbindende kracht van deze disciplines, die mens en samenleving versterken. Judo als wedstrijdsport is heel bekend. De Judo Bond Nederland kent voor talentvolle judoka’s een topsporttraject van leren tot excelleren. Van de club of talentpartner via de academie op TeamNL centrum Papendal naar het seniorenprogramma. Topsport binnen Judo Bond Nederland wordt geleid door de directeur topsport. De opdracht van de directeur topsport is gericht op uitstekende talentherkenning en ontwikkeling, presteren en winnen, zorgen voor ultieme omstandigheden voor topsporters en coaches en een goede verbinding met sportparticipatie. Voor deze rol in het hart van de Nederlandse topsport in een van de meest pure sporten zoeken wij een directeur topsport die samen met judoka’s, coaches en begeleiding de weg vervolgt via Parijs naar Los Angeles. Een geweldige uitdaging! Wie durft?

Functie | Directeur Topsport

De directeur topsport volgt het beleid dat een aantal jaren geleden is ingezet. De directeur topsport handelt binnen een gedelegeerd mandaat van het bondsbestuur en legt waar nodig verantwoording af aan de algemeen directeur van Judo Bond Nederland. Besluitvorming aangaande topsport ligt, in haar dagelijkse werkzaamheden, feitelijk bij de directeur topsport die het beleid en de bedrijfsvoering afstemt in het managementteam topsport. De opdracht voor de directeur topsport is helder:

  • Presteren en winnen met nationale selecties (judo en jiu jitsu) bij de OS 2024, WK, EK, Masters of World Games (elk toernooi minimaal 3 medailles waarvan 1 gouden)
  • Per gewichtsklasse presteren zoveel mogelijk Nederlandse judoka’s binnen de top 18- en vervolgens top 8 van de IJF-ranking
  • Herken- en ontwikkelproces van talenten structureel inbedden
  • Zorgen voor permanente educatie van het gehele topsportteam
  • Verbinding houden met sportparticipatie, sponsoring en marketing & communicatie

De directeur topsport geeft leiding aan de afdeling topsport. Deze afdeling bestaat uit vier coachteams en ondersteunende bureaustaf. Daarnaast voer je de regie op alle ondersteunende expertgebieden waaronder S&C coaches, medische staf, embedded scientist en prestatiegedrag. Je  rapporteert aan de algemeen directeur JBN en overlegt met het bestuurslid topsport binnen het bestuur van JBN. Daarnaast werk je nauw samen met NOC*NSF. Je bent verantwoordelijk voor bedrijfsvoering inclusief het budget voor topsport.

De reis via Tokio naar Parijs naar Los Angeles is gaande en kent de komende periode focus op de volgende punten:

  • Implementatie en organisatie van talentherkenning- en talentontwikkeling systematiek met de talentpartners
  • Een goed functionerend in-, door- en uitstroombeleid op basis van kwaliteit
  • Continue optimalisatie NTC-processen
  • Ontwikkelen coachteam en teamgeest op NTC (kwaliteit, samenwerken, lerend vermogen)
  • Bouwen aan een open cultuur

 

Topsportdeskundig Resultaatgericht Bouwer Coachend Leider Innovatief Samenwerker Sturen Analytisch Communicatief Professioneel Doelgericht Zakelijk

Profiel | Onafhankelijk en professioneel

De man of vrouw die we zoeken is een authentieke persoonlijkheid met kennis en ervaring in en met topsport, niet noodzakelijk judo. Analytisch op wetenschappelijk niveau met betrekking tot sport. Denkt in kwaliteit. Onafhankelijk en niet emotioneel betrokken bij selecties en presteren. Zorgt voor professionele distantie. En heeft kennis van de internationale benchmark (top)sport, zowel inhoudelijk als organisatorisch.

De directeur topsport is gericht op verbeteren en optimaliseren. Kritische geest. Creatief, sensitief, innovatief. Daagt uit en durft. Is organisatorisch sterk, weet mensen te stimuleren en enthousiasmeren.

De directeur topsport is een ervaren manager. Geeft leiding aan de complete bedrijfsvoering van topsport, is een samenwerker. Besluitvaardig en standvastig. Goed in confronteren en corrigeren. Delegeert en controleert de voortgang en is verantwoordelijk voor alle debriefs en reviews van alle internationale titeltoernooien.

Dit alles vergt uitstekende communicatieve vaardigheden. Luisteren, kijken, feedback geven, het gaat van nature. Je bent ook een boegbeeld, intern en extern representeer je Judo Bond Nederland.

Aanbod | Ga jij voor goud?

Een prachtige kans om een bijdrage te leveren aan de prestaties van Nederlandse topjudoka’s. Je werkt in het hart van topsport Nederland op TeamNL centrum Papendal, dit is je thuisbasis waar je bent en bouwt aan het topsportnetwerk, je geeft maar leert nog meer. Het betreft een fulltime functie passend binnen de schalen van cao Sport, schaal 13.

Procedure

De procedure start in Veenendaal met een kennismaking naar aanleiding van je kandidatuur. Hierna volgen, bij geschiktheid, twee gespreksrondes.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je snel te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Je kunt tot en met 7 november reageren. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Roel Roelfzema, partner (06-4387 3326) die deze opdracht begeleidt.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Directeur Topsport
Vast
Fulltime

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.