Betrokken en dynamisch leider

Zaltbommel
Organisatie |

Veiling Zaltbommel

Al meer dan 100 jaar is de Coöperatieve Tuinbouwveiling Zaltbommel e.o. B.A. hét hart in midden Nederland als het gaat om een hoog kwalitatief aanbod van groente en fruit. Als echte versdenkers staan zij voor kwaliteitsproducten die tegen de beste prijs voor alle betrokkenen worden verkocht. Met passie voor de teler én zijn/haar product. Transparant en open, met persoonlijke aandacht, korte lijnen en optimale prijsvorming.

De kerntaak is het verkopen van producten van haar leden, de telers. Deze leden zijn voornamelijk fruit- maar ook groentetelers. De markt betreft voornamelijk Nederland maar export speelt een steeds grotere rol. De fruit- en groentemarkt is een volwassen markt. Het aantal telers is afgenomen in de afgelopen jaren, de omvang van de telers is toegenomen inclusief de professionalisering en organisatiegraad. Het zijn echte ondernemers. Veiling Zaltbommel is een verlengstuk van de leden – ondernemingen (telers). Naast de ondernemingen die lid zijn van de coöperatie (meer dan een 100-tal leden op dit moment) , verzorgt Veiling Zaltbommel de verkoop voor gastleden. Veiling Zaltbommel heeft twee verkoopkanalen voor de telers: bemiddeling en veilen via de klok. De coöperatie zoekt een directeur. Iemand die dichtbij de telers staat en samen de nieuwe missie en visie gaat waarmaken en groei gaat realiseren.

Functie | Directeur

De leiding van Veiling Zaltbommel is in handen van een door de leden gekozen bestuur. Het bestuur heeft de leiding van de organisatie gedelegeerd aan de directeur die samen met het managementteam sturing geeft aan de organisatie. De organisatie bestaat uit ongeveer 40 mensen. In de organisatie staat het coöperatieve hart centraal: inkoop, marktinformatie, verkoop en marketing. Daarnaast is er de logistieke organisatie, hieronder valt de logistieke verwerking van de goederenstroom, kwaliteitscontrole en opslag voor lange bewaring. Naast deze twee lijnafdelingen is er een stafafdeling financiële administratie en IT, hieronder valt ook HR. Deze afdeling ondersteunt de directie en overige afdelingen.

Het doel van de functie:

 • De kern van de coöperatieve samenwerking te kennen, te doorleven en deze actief uit te dragen naar de medewerkers en de leden ondernemers en potentiële leden / ondernemers.
 • Het voortzetten van de huidige visie en strategie en deze door te ontwikkelen, concreet te maken, uit te voeren en te evalueren.
 • Resultaatverantwoordelijk voor afgesproken financiële en niet-financiële doelstellingen in nauwe samenwerking met het managementteam. Je legt hiervoor verantwoording af aan bestuur en leden.
 • Nastreven van een duurzame groei van de onderneming.
 • Duurzame groei van het aantal leden en klanten.
 • Optimalisatie van de coöperatieve organisatie en werkomgeving: de komende jaren voortzetten van het verder verhogen van het kwaliteitsniveau van de gehele organisatie, de inrichting van een robuuste organisatie en het professionaliseren van de processen.
 • De zichtbaarheid van Veiling Zaltbommel in de markt te vergroten, op basis van duidelijke visie en beleid, en het vertegenwoordigen van Veiling Zaltbommel hierin.
 • Het volgen van ontwikkelingen in de AGF-sector en het tijdig en juist anticiperen hierop.
 • Het inrichten van een slagvaardige organisatie en werkomgeving.
 • Alle governance en gedragscodes te kennen, uit te dragen en medewerkers daar op aan te sturen en te controleren.

Sensitief Coöperatief Communicatief Toegankelijk Energiek Zakelijk Professioneel Teamspeler Betrokken Inspirerend Sturen Relaties-opbouwen

Profiel | Betrokken leider

De Coöperatie is op zoek naar een gedreven directeur met een Academisch / HBO+ werk- en denkniveau. Je bent een coöperatief ondernemer met veel gevoel voor leveranciers/telers en klant en beschikt over handelsgeest. Je komt graag bij de telers, je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, inlevingsvermogen en weet mensen te enthousiasmeren en inspireren. Je geeft richting en durft besluiten te nemen, hands on en stressbestendig. Je bent ambitieus. Je wilt samen met de medewerkers en de telers groeien vanuit de missie en visie. Je bent ervaren in  leidinggeven en hebt als directeur, manager of bestuurder gewerkt in een vergelijkbare organisatie of een coöperatieve of bestuurlijke omgeving.

Wat neem je mee?

 • Je hebt een warm hart voor de AGF-sector en gelooft oprecht in het coöperatieve model
 • Je weet scherp te analyseren, hebt een strategische visie en durft hiernaar te handelen
 • Je weet in concepten te denken en deze om te zetten naar uitvoering van plannen met toegevoegde waarde voor de leden
 • Je bent bedrijfseconomisch sterk onderlegd en hebt uitstekende kennis van het efficiënt organiseren van financiën. Je bent gewend met vastgoedportefeuilles te werken,
 • Je straalt charisma en vertrouwen uit zonder een spoor van arrogantie
 • Je bent initiatiefrijk en sturend en werkt aan groei en versnelt wanneer het kan
 • Je beschikt over een netwerk dat kan bijdragen aan de positie van de organisatie of bent in staat dit in korte tijd op te bouwen en te onderhouden
 • Je bent een verbinder, luistert naar de omgeving, zowel in- als extern richting aangesloten leden en andere belanghebbenden en zorgt voor draagvlak
 • Je bent een teamspeler, krijgt neuzen dezelfde kant op en stelt het collectief centraal
 • Je bent organisatiesensitief, hebt een uitstekend gevoel voor mensen en hun individuele belangen en drijfveren
 • Je beschikt over uitstekende relationele en communicatieve vaardigheden op alle niveaus.
Aanbod

Een prachtige uitdaging bij een organisatie die nieuwe ambities heeft vastgesteld in groei en toegevoegde waarde voor de leden van coöperatie. Een gemotiveerd team van medewerkers die samen elke dag het verschil willen maken voor de telers. Primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met het gewicht van de functie.

Procedure

De procedure start met het insturen van je cv en motivatie. De sluitingsdatum is zondag 22 augustus aanstaande. De gesprekken zullen hierna volgen; de eerste gesprekken bij K+V in Veenendaal en bij gebleken geschiktheid in Zaltbommel.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Deze vacature is in behandeling bij Roel Roelfzema, partner (06 43873326).

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.