Ondernemende verenigingstoezichthouder

Soesterberg
Organisatie |

NKC

De Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) is een ambitieuze club voor camperliefhebbers. Een club van meer dan 50.000 leden in Nederland met een onderscheidende ledenpropositie met onder andere belangenbehartiging, een (concurrerend) verzekeringsaanbod en voordeelprogramma’s. Daarnaast bouwt de NKC aan een consumenten platform voor de Europese camperliefhebber op basis van ultiem gemak en loyaliteit. Kortom, de NKC is een ondernemende club op weg een consumentenplatform voor de (Europese) camperliefhebber te worden.

Een professioneel team van ongeveer 50 medewerkers en bijna 250 vrijwilligers verzorgen samen inspiratie, expertise en belangenbehartiging voor de camperaars. De NKC kent ook een goede traditie haar governance aan te passen aan veranderende omstandigheden en doelen. Doordat het niet alleen maar gaat om verenigen maar meer en meer om bedienen en verdienen, worden rollen en verantwoordelijkheden anders ingericht en gaat de vereniging werken in een model met een directeur-bestuurder, een Raad van Toezicht en een Ledenraad. Waardoor de organisatie sneller en meer wendbaar kan functioneren.

Functie | Drie leden Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht heeft als kerntaak het toezicht houden op de beleidsvoering, klankbord zijn voor en van de directeur bestuurder en de rol van werkgever vervullen van de directeur bestuurder. De Raad van Toezicht geeft goedkeuring aan de voorstellen die van de directeur bestuurder gaan naar de Ledenraad. Het betreft dus breed toezicht houden en de NKC zoekt daarvoor een divers samengestelde Raad van Toezicht. Samen dienen de leden de juiste achtergrond te hebben en zij dienen een stevige sparringpartner te zijn voor de directeur bestuurder. De Raad van Toezicht bestaat uit vijf leden waaronder de voorzitter. Wij zoeken drie leden.

Bestuurlijk Ervaren Communicatief Rolvast Onafhankelijk Verbinder Ondernemend Strateeg

Profiel

Kandidaten hebben een academisch niveau, zijn strategisch en bestuurlijk ervaren. Kandidaten willen en kunnen de overgangsfase van een bestuursmodel naar een toezichthoudend model mede vorm geven. Rolvast en verantwoordelijk, communicatief en in staat de juiste balans te vinden tussen betrokken en afstand. Kandidaten zijn bereid hun netwerk in te zetten, staan open voor verandering en zijn ondernemend. De individuele deskundigheid die we zoeken is gericht op de volgende aandachtsgebieden:

  • Belangenbehartiging (lokaal en op thema’s)
  • Marketing, platforms en data
  • Verzekeringen
Aanbod

Wij bieden een stevige toezichthoudende rol in een veranderende organisatie waar het tevens gaat om bedienen en verdienen. Affiniteit met toerisme of de vrijetijdssector is een pre. Als toezichthouder ben je van toegevoegde waarde voor “camperaars” (de leden) en voor een team loyale medewerkers en vrijwilligers. Het betreft een bezoldigde functie. De Raad van Toezicht vergadert 6-8 maal per jaar, de Ledenraad 4 maal en afhankelijk van de rol in de Raad van Toezicht komen daar remuneratie, audit of individuele afspraken bij. Als lid van de Raad van Toezicht moet je rekening houden met minimaal 15 dagdelen per jaar.

Klik hier om het Strategisch Plan 2018-2022 van NKC te lezen.

Procedure

De eerste gespreksrondes vinden plaats bij K+V in Veenendaal, de kennismakingsgesprekken met de benoemingscommissie van de NKC staan gepland op vrijdag 12 april in Soesterberg.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Wij vragen je uiterlijk 27 maart te reageren door bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Roel Roelfzema (06 4387 3326) of Henk van der Velde (06 5175 8677).

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Drie leden Raad van Toezicht
Toezicht
15 dagdelen per jaar

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.