Executive Manager voor Giro555

Zelfstartend en toegewijd
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Giro555

Stichting Samenwerkende Hulporganisaties (SHO, ook wel bekend als Giro555) is een samenwerkingsverband van elf Nederlandse hulporganisaties; CARE Nederland, Cordaid, Kerk in Actie, Nederlandse Rode Kruis, Oxfam Novib, Plan International, Save the Children, Stichting Vluchteling, Terre des Hommes, UNICEF Nederland en World Vision, die steun en fondsen werft voor hulpverlening aan slachtoffers van uitzonderlijke humanitaire rampen. Giro555 werkt samen met Nederlandse omroepen, zenders en andere media. Sinds het ontstaan van Giro555 in 1984 zijn 48 Nationale Acties gehouden en is meer dan een miljard euro ingezameld.

Het is een compacte organisatie die, als ze niet in actie is, bestaat uit vier (parttime) medewerkers. De Executive Manager geeft leiding aan een financieel medewerker, een communicatie adviseur, een online medewerker en een ondersteuner. Zodra de organisatie in actie komt, schaalt de organisatie op tot meer dan 50 medewerkers (waaronder persvoorlichters, social media marketeers, fondsenwervers, evenementenmanagers, noodhulpcoördinatoren) en honderden vrijwilligers. De geefbereidheid in Nederland is gelukkig groot waardoor er veel middelen kunnen worden ingezameld en wat een grote verantwoordelijk met zich meebrengt. De Executive Manager die we nu zoeken is ervoor verantwoordelijk om alles in goede banen te leiden wat in hoofdlijnen neerkomt op sturing geven aan operations, finance en communicatie.

Functie

Executive Manager

Dé spil
Het Algemeen Bestuur bestaat uit de elf directeuren en drie onafhankelijke bestuurders. Je werkt met name nauw samen met de drie bestuurders en de gekozen actievoorzitter vanuit één van de hulporganisaties en je schakelt met (gast)deelnemers. Je onderhoudt contact met stakeholders vanuit diverse gremia: de elf directeuren, noodhulpcoördinatoren, externe partners, bedrijven, mediapartners zoals NOS-evenementen, omroepen, banken en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Tijdens actietijd ben je dé spil van Giro555: je zorgt ervoor dat het actieteam bemand is, stuurt de noodhulpcoördinatoren, lobbyisten en ondersteunende en financiële rollen aan, je zorgt dat het bestuur tijdig besluit over actiecriteria zoals de bestedingstermijn. Bovendien ben je verantwoordelijk voor het opstellen en monitoren van het actiebudget en de vlotte verdeling van gelden. Je houdt het overzicht, beoordeelt of voorstellen passend en relevant zijn en je geeft het publiek vertrouwen. Een pittige klus maar het geeft zo ongelooflijk veel energie als je ziet dat het werkt en heel Nederland zich zo betrokken voelt.

Financieel
Vanuit het bureau leg je maatschappelijke verantwoording af over de ingezamelde fondsen en donaties. Goede en punctuele verslaglegging is essentieel. Als Executive Manager ben je strategisch, tactisch en operationeel verantwoordelijk voor het plannen, coördineren en monitoren van alle activiteiten van de Giro555 organisatie. Je maakt het strategisch jaarplan, stelt het actiebudget op en je monitort het team- en (actie)budget. De rapportages, de verantwoording, de consolidatie van de jaarrekening vallen onder jouw verantwoordelijkheid. De penningmeester van het bestuur is uiteindelijk eindverantwoordelijk en hij onderhoudt het contact met de Accountant.

Zichtbaar en benaderbaar
De overlegstructuur, de governance, de processen en juiste uitvoering zijn vastgelegd en hierop houd je controle en overzicht. Je hebt grote invloed op hoe alles wordt georganiseerd en je werkt samen met medewerkers van de aangesloten hulporganisaties. Je bent zichtbaar en benaderbaar achter de schermen zodat iedereen je weet te vinden. In actietijd (altijd onverwacht, gemiddeld zo’n twee weken per jaar) is het ‘alle hens aan dek’ en werk je in een tandem met de actiecoördinator die de dag zelf aanstuurt. Er wordt dan aanspraak gemaakt op ieders aanwezigheid en meer dan volle inzet van het actieteam. Hiervoor doe je het!

In deze functie houd je je niet bezig met het daadwerkelijke veldwerk waar de crises zijn.

Enthousiast Communicatief Hands-on Resultaatgericht Samenwerker Politieke-Sensitiviteit Stressbestendig Overtuigingskracht Proactief Positief Analytisch

Profiel

Complex Stakeholdermanagement

  • Stakeholdermanagement gaat je goed af en je hebt een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. Je bent organisatiesensitief.
  • Je haalt energie uit het samenwerken met een diversiteit aan mensen uit verschillende disciplines. Je begrijpt wanneer je externe hulp van specialisten vanuit de hulporganisaties moet inschakelen.
  • Je hebt een gestructureerde, efficiënte manier van werken en je bent goed in prioriteren. Als persoonlijkheid schakel je makkelijk tussen verschillende projecten en kun je onder druk werken. Je houdt het hoofd koel in alle hectiek.
  • Je hebt relevante ervaring opgedaan als projectmanager bij voorkeur in een complexe organisatie inclusief het managen van (grote) budgetten. Je kunt onder (tijds)druk een zichtbare landelijke campagne opstarten, vormgeven en leiden. Je werkt zorgvuldig, houdt het overzicht en je bent creatief in het vinden van oplossingen.
  • Je hebt een kloppend hart voor het bieden van noodhulp aan slachtoffers van de grootste rampen in de wereld.
  • We kijken expliciet naar je persoonlijkheid, competenties en intrinsieke motivatie. Als je ervaring hebt opgedaan bij een Ontwikkelingssamenwerkingsorganisatie, heeft dat een pre.
  • Deze uitdagende functie is interessant voor een kandidaat die een volgende stap wil zetten. Je bent bereid om je voor langere tijd (4 of meer jaren) te verbinden aan de organisatie. In actieperiodes ben je beschikbaar en bereid om op onregelmatige tijden te werken (dit geldt ook voor avonden en weekenden).

Aanbod

Unieke en impactvolle functie

Het is impactvol werk om hulp te bieden aan mensen die in acute nood verkeren en om voor hen een groot verschil te kunnen maken in hun leven. In actietijd staat Nederland schouder aan schouder, van bedrijven tot scholen tot media en jij bent hierin dé verbinder.

Het bureau van Giro555 is gehuisvest in het pand van Oxfam Novib in Den Haag en de Executive Manager komt ook in dienst bij Oxfam Novib. Het bruto maandsalaris bedraagt maximaal € 5.731,– op basis van 36 uur exclusief vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 1,7%. Er is een pensioenregeling bij Zwitserleven en er zijn 26 vrije dagen op basis van een fulltime dienstverband. Er wordt gestart met een jaarcontract – er kan hybride worden gewerkt.

Het streven is om meer diversiteit binnen de organisatie te hebben in culturele achtergrond.

Procedure

Reageer snel

Je start met een (digitaal) kennismakingsgesprek met K+V.
Aansluitend is een gesprek met twee directeuren van hulporganisaties in Amsterdam. Het derde gesprek is met twee bestuursleden van Giro555 en de directeur van Oxfam Novib.

Er worden referenties gecheckt en er is een screenings controle waaronder een strafregister- en integriteitsscreening.

Geïnteresseerd

Wil je eerst meer informatie inwinnen? Micha van Aart van K+V begeleidt deze procedure en je kunt haar bereiken op 06-463 903 12. Herken jij jezelf in deze positie? Reageer snel. Als we de juiste kandidaat in procedure hebben, dan schakelen we door.

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd om online de Quinn-managementrollenmeting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.