Stichting Sportservice De Vallei, Financial Controller

Communicatief en toekomstgericht

Ede
Organisatie |

Stichting Sportservice De Vallei

Sportservice De Vallei, waar de bedrijfsonderdelen Sportservice Ede, Rhenen, Wageningen en Zwembad De Peppel onder vallen, voert het sportbeleid uit namens de gemeenten. Sportservice De Vallei is dé regiopartner, waar meer dan 130 medewerkers vol toewijding werken aan hetzelfde doel: mensen langer fitter en gezonder laten zijn in een duurzame en gastvrije sport- en beweegomgeving. Dit doet Sportservice De Vallei door sport en bewegen bereikbaar te maken voor iedereen en het versterken en verbinden van de lokale sportinfrastructuur.

Een aantal jaar geleden is het sportbedrijf verzelfstandigd, waarbij het vastgoed eigendom van de gemeente is gebleven. Sportservice De Vallei heeft nu de ruimte om ondernemend te werken aan een groeiende organisatie in een vitale omgeving. Gekozen is voor een structuur waarbij Sportservice De Vallei onderdeel is van een Holding waarbij de aandelen in handen zijn van een stichting. Toekomstige partners kunnen in dit model participeren. Wij zoeken een nieuwe financiële man of vrouw die de directeur-bestuurder, het managementteam en de Raad van Commissarissen helpt, bijstaat, inspireert en strategisch versterkt om meer vitaliteit te realiseren in de participerende gemeenten.

Stichting Sportservice De Vallei
Functie | Financial Controller

De organisatie onderneemt in het publieke domein en is gericht op de toekomst en op groei. Sportservice De Vallei heeft hierbij behoefte aan een financieel controller die samen met de directeur-bestuurder en het managementteam stappen gaat zetten en gaat realiseren. De financiële huishouding is op orde, het gaat om het toekomstbestendig maken van de organisatie.

Wij zoeken een initiatiefrijke, enthousiaste en communicatieve financial die als stafadviseur verbinding maakt op verschillende niveaus in de organisatie. Daarnaast geef je leiding aan een compacte financiële afdeling.  Als financial controller heb je een onafhankelijke lijn met de Raad van Commissarissen. Je bent integer. Extern heb je een belangrijke rol richting de deelnemende gemeenten en de accountant. Je rapporteert rechtstreeks aan de directeur-bestuurder.

Krijg jij energie van een organisatie in beweging? Wil jij samen verbeteren en professionaliseren in het publieke domein en bijdragen aan een vitale organisatie en samenleving?

Communicatief Autonoom Integer Omgevingsensitief Initiatief Servicegericht Samenwerken Relaties aangaan Analyse Authentiek Stevig

Profiel | enthousiaste en kritische sparringpartner

Primair zoeken we een kritische sparringpartner voor de directeur-bestuurder, het management en de Raad van Commissarissen, zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau en daarbij breng je zowel gevraagd als ongevraagd advies uit. Je bent een authentiek en onafhankelijk persoon. Je adviseert het management in samenwerking met de stafadviseurs met betrekking tot het te voeren financiële beleid en spart over de (financieel-) economische consequenties van het voorgenomen beleid. Hierbij denk je actief mee in oplossingen en ben je je bewust van de eisen en voorwaarden waarbinnen dit moet gebeuren. Met jouw enthousiasme geef je verbetervoorstellen aan en realiseer je een moderne financiële huishouding en zorg je voor betrouwbare informatie voor de bedrijfsvoering.

Als financial controller ben je verantwoordelijk voor de beheersing, ontwikkeling en verbetering van de financiële kant van de organisatie. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van de exploitatie-, liquiditeit- en investeringsbegroting. Ook heb je kennis van de voorbereidende werkzaamheden van de jaarrekening. Tevens behoort het opstellen, analyseren en bespreken van de periodieke managementrapportages ten behoeve van een goede bedrijfsvoering tot je taken, net als de periodieke bewaking van lopende (subsidie)projecten. Daarnaast weet je een groot onderhoudsplan te vertalen in cijfers. Je stuurt twee financiële collega’s aan bij hun dagelijkse werkzaamheden en bevordert de (kwalitatieve/kwantitatieve) voortgang.

Als organisatie is Sportservice De Vallei een betrouwbare partner. Jij bent de verbinder die ervoor zorgt dat je de benodigde kennis ophaalt, gebruikt en verbindt met anderen. Jij onderhoudt naast  interne contacten ook externe contacten met onder andere de accountant, de gemeenten en de auditcommissie van de Raad van Commissarissen.  Ook ben je verantwoordelijk voor de financiële verantwoording richting gemeenten.

Als Financial Controller krijg je de kans volop mee te bouwen aan de ontwikkeling en professionalisering van de organisatie. Jij werkt in een organisatie die zich beweegt in een sterk veranderende markt en je maakt onderdeel uit van een betrokken team dat continu in ontwikkeling is. Daarnaast wil je jezelf ook ontwikkelen tot een veelzijdige professional.

Herken jij jezelf?

 • Je bent HBO/WO opgeleid
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een financial control functie
 • Je bent een goede sparring partner, organisatiesensitief en een sterke verbinder
 • Je hanteert een heldere en duidelijke planning en control cyclus
 • Fiscale kennis is een pré
 • Je kijkt kritisch en bespreekt de zaken vanuit een positieve insteek
 • Je bent proactief, doelgericht, accuraat en innovatief
 • Je bent in staat om (financiële) analyses te vertalen naar duidelijke adviezen voor management en directie
 • Je bent analytisch sterk en je bent een uitstekende communicator
 • Je kunt adviseren en meedenken combineren met sturen en confronteren
 • Je hebt ervaring in de samenwerking met een gemeente of in het publieke domein
 • Je komt je afspraken na, hebt doorzettingsvermogen, een transparante werkwijze en een klantgerichte hands-on instelling
 • Je hebt ervaring in de aansturing van een klein team.
Aanbod | uitdagende en veelzijdige functie

Een uitdagende en veelzijdige functie met veel vrijheid in een mooie en inspirerende organisatie in Ede en omgeving. Een rol waar je impact kunt hebben op de vitaliteit van de organisatie en de vitaliteit binnen de gemeenten. Het salaris is conform de CAO Sport en afhankelijk van je ervaring, kennis en kunde in te schalen. De functie is voor 0,6 – 0,8 fte. Het betreft een vaste rol die start met een contract voor bepaalde tijd. En er is ruimte voor ontwikkeling en opleiding, sport en bewegen.

Procedure | Flexibel, digitaal en inspelend op de actuele ontwikkelingen

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met een kennismaking en oriënterend gesprek (digitaal of live) naar aanleiding van je kandidatuur. Hierna volgen, bij geschiktheid, gesprekken met de opdrachtgever. In een tweede ronde ontmoet je leden van het managementteam en medewerkers en in een derde ronde de Raad van Commissarissen. Het streven is de procedure met zorg en veiligheid voor iedereen af te ronden. Flexibel, digitaal en inspelend op de actuele ontwikkelingen. De gespreksrondes zijn gepland op: donderdag 15 april en dinsdag 20 april. De derde gespreksronde plannen we ook in week 16.

Geïnteresseerd | Wil jij bijdragen aan een vitale organisatie en samenleving?

Wil jij bijdragen aan een vitale organisatie en samenleving in Ede en omgeving? Dan ontmoeten we je graag! We vragen je zo snel als mogelijk te reageren door bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. De reactietermijn sluit op maandag 5 april. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Roel Roelfzema (06-43873326).

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Financial Controller
Vast
24-32 UUR

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.