Financial Controller – Zorgcentra De Betuwe

Inhoudelijk expert, servicegericht en toegankelijk
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Stichting Zorgcentra de Betuwe

Zorgcentra De Betuwe richt zich op het bieden van zorg en ondersteuning aan ouderen en is gevestigd in de regio Tiel, Culemborg, Buren en Neder-Betuwe. De organisatie heeft 8 woonlocaties met een jaaromzet van ruim € 60 miljoen. Zorgcentra de Betuwe biedt een breed scala aan zorg- en ondersteuningsdiensten voor ouderen, waaronder verpleging, verzorging, behandeling, thuiszorg, dagbesteding en welzijnsactiviteiten. Ze streven ernaar om zorg op maat te bieden die aansluit bij de individuele behoeften en wensen van de cliënten en werkt daarbij samen met andere zorginstellingen, lokale gemeenschappen, en mantelzorgers om de zorg en ondersteuning voor ouderen te optimaliseren. Daarbij werkt Zorgcentra De Betuwe op Rijnlandse wijze waarbij kernwaarden als vakmanschap, vertrouwen en verbinding centraal staan.

Functie

Financial Controller

Je maakt als Financial Controller deel uit van het team financiële administratie. Je bent kartrekker en meewerkend voorman waarbij jij de collega’s coacht, inspireert en enthousiasmeert. Je werkt nauw samen met de concerncontroller. Meer specifiek voer je regie op de planning & control-cyclus, die bij de Zorgcentra de Betuwe nadrukkelijk in een fase van opbouw zit. Er valt nog veel te verbeteren, Je “draagt” de cijfers van de begroting, tussentijdse rapportages en jaarrekening en indien nodig stel je deze mee op. 

Verder zie je toe op de juistheid, volledigheid en tijdigheid van de financiële administratie. De dagelijkse uitvoering van de financiële administratie is in handen van de medewerkers financiële administratie. Om de kwaliteit van de administratieve organisatie te borgen, plan en voer je de interne controle op financiële- en (zorg)administratieve processen uit. Hierbij word je ondersteund door de concerncontroller. Naast deze reguliere werkzaamheden, ben je aanspreekpunt voor het management voor meer complexe financiële vraagstukken zoals kostprijsberekeningen en berekeningen t.b.v. businesscases. 

Je hebt als Financial Controller de volgende verantwoordelijkheden:

 • Financiële Rapportage: Verantwoordelijk voor het opstellen en rapporteren van financiële gegevens, waaronder maandelijkse, kwartaal- en jaarlijkse financiële overzichten en rapportages. Voor zowel de zorg- en vastgoedexploitatie.
 • Budgettering en Forecasting: Assisteren bij het opstellen van budgetten en financiële prognoses, evenals het monitoren van de voortgang ten opzichte van deze budgetten en prognoses.
 • Interne Controle: Uitvoeren van interne controles om de nauwkeurigheid en integriteit van financiële gegevens te waarborgen, en het identificeren en aanpakken van eventuele afwijkingen of risico’s.
 • Het opstellen van externe verantwoordingen richting banken, accountants, (zorg)verzekeraars en andere externe stakeholders.
 • Cashflow-beheer: Beheren van de cashflow van de organisatie, inclusief het opstellen van cashflow-prognoses en het beheren van werkkapitaalvereisten.
Inhoudelijk sterk Meewerkend voorman Stimulerend Toegankelijk

Profiel

Wij komen graag met je in contact als je houdt van uitdagingen en eigenaarschap toont op je resultaten en je persoonlijke ontwikkeling. Als je bij Zorgcentra de Betuwe werkt, ben je zelf verantwoordelijk voor het werk dat je doet. Managers zijn er niet binnen de organisatie. Samen met je collega’s bepaal je wie wat doet. Iedereen is even belangrijk: ‘wie het weet, mag het zeggen’. Initiatief, creativiteit en eigen invulling worden gewaardeerd! Dat maakt dat je veel vrijheid hebt om je werk vorm te geven. En wil je jezelf ontwikkelen? Zorgcentra De Betuwe biedt veel opleidingsmogelijkheden. Zie jij kansen liggen? Je hebt alle vrijheid om uitdagingen te signaleren, oplossingen te bedenken en zelfstandig te rapporteren aan je team.

Vereiste Vaardigheden en Kwalificaties:

 • Je hebt kennis van en ervaring van financiële processen, bij voorkeur opgedaan binnen de zorgsector;
 • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau;
 • Je bent analytisch sterk en in staat om snel de juiste informatie te vergaren om zo betrouwbare (on)gevraagde adviezen te geven;
 • Bekendheid met ERP-systemen (bij voorkeur AFAS, ONS/NEDAP en Whitevisioen) en geavanceerde Excel-vaardigheden;
 • Je hebt affiniteit met informatisering en automatisering van de financiële- en controllingprocessen in een organisatie (zoals business intelligence);
 • Oog voor detail en nauwkeurigheid, evenals het vermogen om onder druk te werken en strakke deadlines te halen;
 • Goede communicatieve vaardigheden en het vermogen om effectief te communiceren met verschillende belanghebbenden;
 • Je bent proactief en ondernemend, klantvriendelijk, zelfstandig, enthousiast en gericht op samenwerken.

Aanbod

Ben jij die professional die wij zoeken? Zie jij het voor je: werken in een zorgorganisatie waar maatwerk centraal staat? Waar je niet volgens het boekje werkt, maar op basis van jouw ervaring, kennis en kunde! Waar vakmanschap van de collega’s wordt vertrouwd en gewaardeerd. Bij Zorgcentra De Betuwe mag de collega die het weet beslissen en niet per se de baas. En die collega kun jij worden!

Wat krijg je?

 • Jouw salaris is conform de CAO VVT. Voor deze functie ligt dat per 1 maart 2024 op maximaal € 6.583,78 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (FWG 65);
 • Je krijgt vakantiegeld van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Je kunt gebruik maken van extra’s zoals een collectieve verzekeringen, fietsplan en overige interessante personele aanbiedingen zoals sporten met korting;
 • Het wordt heel normaal gevonden dat je deels vanuit huis werkt en soms digitaal aansluit bij een vergadering als dat agenda technisch net even beter uit komt.

Procedure

De procedure is erop gericht om de benoeming in de maand april 2024 af te ronden. De planning van de selectie- en adviesgesprekken bij Zorgcentra de Betuwe wordt later doorgegeven aan de kandidaten. Daaraan voorafgaand vindt een oriënterend gesprek met K+V plaats. Een referentiecheck van twee referenties is onderdeel van de selectieprocedure.

Geïnteresseerd

Ben jij geïnteresseerd en nieuwsgierig? Dan zien we graag jouw reactie tegemoet. Dat kan door uiterlijk donderdag 11 april onderaan bij “solliciteer direct” jouw cv en motivatie te uploaden. Voor vragen kun je contact opnemen met de heer Emile Douma (06-1045 2989). Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel!

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online de Quinn-managementrollen meting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.