Financieel Controller - Sportservice De Vallei

Gedreven en modern
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Sportservice De Vallei

Sportservice De Vallei, waar de bedrijfsonderdelen Sportservice Ede, Rhenen, Wageningen en Zwembad de Peppel onder vallen, voert het sportbeleid uit namens de gemeenten. Sportservice De Vallei is dé regiopartner, waar zo’n 140 medewerkers vol toewijding werken aan hetzelfde doel: mensen langer fitter en gezonder laten zijn in een duurzame en gastvrije sport- en beweegomgeving. Dit doet Sportservice De Vallei door sport en bewegen bereikbaar te maken voor iedereen en het versterken en verbinden van de lokale     sportinfrastructuur.

Een aantal jaren geleden is het Sportbedrijf van de gemeente Ede verzelfstandigd, waarbij het vastgoedeigendom van de gemeente is gebleven. Sportservice De Vallei heeft nu de ruimte om ondernemend te werken. Gekozen is voor een structuur waarbij Sportservice De Vallei onderdeel is van een Holding waarbij de aandelen in handen zijn van een stichting. Toekomstige partners kunnen in dit model participeren.
Wij zoeken een nieuwe financiële man of vrouw die de directeur-bestuurder, het managementteam en de Raad van Commissarissen helpt, bijstaat, inspireert en strategisch versterkt door te zorgen voor een professionele en moderne administratieve organisatie die in control is. De jaarlijkse omzet is ongeveer € 10 miljoen en de inkomsten bestaan uit een mix van subsidies, derde-geldstromen en eigen inkomsten.

Vanuit Sportservice De Vallei is een regiobrede samenwerking met organisaties binnen het speelveld sport, bewegen, voeding en leefstijl verder uitgebouwd. De Foodvalley is een groeiregio waarbij de sportinfrastructuur mee groeit. De impact van sport is groot, waarbij Sportservice De Vallei -gebaseerd op cijfers en onderzoek- samen met de sportverenigingen, met de welzijn-, zorg-, cultuur-, onderwijsorganisaties én het bedrijfsleven een ambitieus sport- en beweegbeleid opzet. De kracht van sport en bewegen wordt tevens ingezet in wijken.

Voor deze dynamische organisatie zoeken wij een financieel controller.

Functie

Financieel Controller

De Financieel Controller zorgt voor het ontwikkelen van het meerjarig financiële beleid en het initiëren en bewaken van procedures gericht op de administratieve organisatie en de interne controle en het opstellen van de jaarrekening. Daarnaast lever je een bijdrage aan het strategische beleid van de organisatie als vaste adviseur van het managementteam. Het management en de medewerkers worden geadviseerd en bijgestaan bij integrale financiële vraagstukken. De financieel controller stelt zich ook op als stevige sparringpartner voor de directeur-bestuurder, het management en de Raad van Commissarissen, zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau en brengt zowel gevraagd als ongevraagd advies uit. Daarnaast geef je leiding aan de financiële afdeling, die uit 2 personen bestaat. Extern heb je een belangrijke rol richting de deelnemende gemeenten en de accountant. De financieel controller legt verantwoording af aan de directeur – bestuurder en je hebt een onafhankelijke lijn met de Raad van Commissarissen.

Krijg jij energie van een organisatie in beweging en wil jij samen verbeteren en professionaliseren En dat in het publieke domein, in een sportieve, dynamische en uitdagende omgeving?

Communicatief Autonoom Integer Omgevingssensitief Initiatief Servicegericht Verbinder Analyse Vakmens Professioneel Toegewijd Ondernemend Betrouwbaar Optimistisch Eigenaarschap

Profiel

De rol van financieel controller kent de volgende hoofdtaken:

 • Bedrijfsvoering financiën|
  Verantwoordelijk voor een goede en gezonde financiële bedrijfsvoering, waarbij de procedures van AO en IC goed worden onderhouden en/of geïnitieerd, de begroting, rapportages en jaarrekening op juiste wijze worden opgesteld en de accountantsverklaring wordt afgegeven.  
 • Beleidsontwikkeling en -advisering
  Verantwoordelijk dat het organisatiebeleid op een juiste wijze is vertaald naar financiële doelstellingen / beleid en dat het management en medewerkers optimaal worden geadviseerd ten aanzien van het financieel beleid.
 • Interne- en externe samenwerking
  Zorgdragen voor een optimale interne samenwerking met management, zodat o.a. de afdelingsbudgetten goed zijn georganiseerd. Daarnaast zorgdragen voor een goede relatie met bestaande, nieuwe opdrachtgevers en relevante stakeholders.

Je focus ligt op de beheersing, ontwikkeling en verbetering van de financiële kant van de organisatie, waarbij je nauw samenwerkt met het management en de stafadviseurs. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van de exploitatie-, liquiditeits- en investeringsbegroting. Ook kun je een jaarrekening opstellen. Tevens behoort het opstellen, analyseren en bespreken van de periodieke managementrapportages ten behoeve van een goede bedrijfsvoering tot je taken, net als de periodieke bewaking van lopende (subsidie)projecten. Vanuit jouw rol ben je in staat de organisatie meer financieel bewust te maken en verantwoordelijkheid te laten ervaren voor het sturen op afdelingsfinanciën.

Daarnaast weet je een groot onderhoudsplan te vertalen in cijfers. Je stuurt twee financiële collega’s aan bij hun dagelijkse werkzaamheden en bevordert de (kwalitatieve/kwantitatieve) voortgang.

Als financial controller analyseer en rapporteer je over de begroting. Met jouw vakkennis en toewijding zoek jij continue naar positieve oplossingen, geef je verbetervoorstellen aan op alle niveaus en zorg je dat de interne processen op de juiste wijze worden doorgevoerd. Je doel is hierbij dat de organisatie financieel volledig in control is.

De financiële afdeling is een belangrijk onderdeel van het bedrijfsbureau. Naast de financiële administratie vallen ook de HR administratie, marketing/communicatie, inkoop, contractbeheer, ICT en kwaliteit binnen het bedrijfsbureau. Bij voorkeur heb je kennis van contractbeheer, inkoop en ICT en de ambitie om op termijn door te groeien naar een leidinggevende rol in het bedrijfsbureau.

Als organisatie is Sportservice de Vallei een betrouwbare partner, die continu bezig is om maatschappelijke waarde toe te voegen. Jij bent die verbinder die ervoor zorgt dat je de benodigde financiële kennis ophaalt, gebruikt en verbindt met anderen. Jij onderhoudt naast de interne contacten ook de externe contacten, zoals de accountant, de gemeente en (de auditcommissie van) de Raad van Commissarissen. Ook ben je verantwoordelijk voor de financiële verantwoording richting gemeenten. Je komt je afspraken na, je hebt doorzettingsvermogen, een transparante werkwijze en een klantgerichte hands-on instelling.

Als financieel controller krijg je de kans volop mee te bouwen aan de ontwikkeling en professionalisering van de organisatie. Jij werkt in een organisatie die zich beweegt in een sterk veranderende markt en je maakt onderdeel uit van een betrokken team dat in ontwikkeling is. Daarnaast wil je jezelf ook ontwikkelen tot een veelzijdige professional.

Vereisten voor deze rol:

 • Je hebt een relevante HBO/WO opleiding op financieel gebied.
 • Je hebt diepgaande financiële kennis en minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een financieel control functie.
 • Je hebt een goed oplossend vermogen, ook met betrekking tot complexe vragen.
 • Je hebt een integrale blik.
 • Je hebt analytische vaardigheden.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, en bent een goede communicator.
 • Je bent organisatiesensitief.
 • Je bent goed in het aanbrengen van structuur en overzicht.
 • Je beschikt over adviserende vaardigheden om vanuit analyses duidelijke adviezen te geven richting management en directie.

Idealiter heb je

 • Fiscale kennis in huis.
 • Kennis en affiniteit van/met inkoop, contractmanagement en ICT.
 • Het vermogen om kritisch te kijken en zaken te bespreken vanuit een positieve insteek.
 • Het vermogen om adviseren & meedenken goed te combineren met sturen en confronteren.
 • Ervaring in de samenwerking met een gemeente of in het publieke domein.
 • Ervaring in leidinggeven en aansturing van een klein team.

Vrouwelijke kandidaten worden nadrukkelijk uitgenodigd te solliciteren.

Aanbod

Een uitdagende en veelzijdige functie met veel vrijheid in een mooie en inspirerende organisatie in Ede en omgeving. Een rol waar je impact kunt hebben op de organisatie en de professionalisering van de organisatie.
Het salaris is conform de CAO Vermo en de functie is ingedeeld in schaal 11 en voor 0,8 fte. Het betreft een vaste rol die start met een contract voor bepaalde tijd. En er is ruimte voor ontwikkeling, opleiding en groei.

Procedure

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met een kennismaking en oriënterend gesprek (digitaal of live) naar aanleiding van je kandidatuur. Hierna volgen, bij geschiktheid, gesprekken met de directeur – bestuurder, een lid van de Raad van Commissarissen en HR. Deze gespreksronde vindt plaats op donderdagochtend 25 januari 2024. In een tweede ronde ontmoet je een aantal medewerkers.

Geïnteresseerd

Wil jij bijdragen aan een vitale organisatie en samenleving in Ede en omgeving? We ontmoeten je dan graag! We verzoeken je zo snel als mogelijk te reageren door bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. De reactietermijn sluit op zondag 14 januari 2024. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Roel Roelfzema (06-438 733 26). Roel begeleidt deze opdracht.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online de Quinn managementrollen meting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.