K+V werving selectie interim management

Maatschappelijk ondernemer met ervaring in de kinderopvang, met hart en hoofd

Amsterdam Zuidoost
Organisatie |

Swazoom

Kinderopvang, Welzijn

Swazoom biedt kinderopvang met voorschoolse educatie op meer dan 30 locaties in Amsterdam Zuidoost, vaak in de basisschool. Op veel locaties zijn vanaf 2018 extra opvangmogelijkheden gecreëerd, zoals flexibele opvang en buitenschoolse opvang (BSO).

Gewijzigde oproep

Gedurende de zoektocht naar de nieuwe directeur bestuurder zijn Raad van Toezicht en MT van Swazoom tot nieuwe inzichten gekomen. De Kinderopvangmarkt waarin Swazoom opereert is uitdagend en turbulent. Daarom zoeken wij met nadruk ondernemende kandidaten met kennis van en ervaring in de Kinderopvang.

Swazoom zet zich in voor gelijke kansen voor kinderen en jongeren in Amsterdam Zuidoost. Dit wordt gedaan vanuit de kinderopvang en door kinder- en jongerenwerk. Swazoom heeft locaties binnen scholen, buurthuizen, in de wijk en beschikt over eigen locaties. Er wordt samengewerkt met onderwijs, gezondheids- en zorginstellingen, culturele instellingen en andere samenwerkingspartners. Swazoom is een begrip in Amsterdam Zuidoost, veel bewoners kennen Swazoom uit eigen ervaringen.

Er werken ongeveer 200 medewerkers bij Swazoom. Er wordt vanuit een klein hoofdkantoor, samengewerkt met 30 basisscholen en in 4 buurthuizen.

Bekijk voor (veel) meer informatie vooral de website!

logo van Swazoom Kinderopvang
Functie | (Gewijzigde oproep) Directeur/Bestuurder

De (eenhoofdige) directeur/bestuurder van Swazoom is eindverantwoordelijk voor de gehele organisatie, d.w.z. voor de kinderopvang/voorschoolse educatie en andere vormen van kinderopvang en welzijn. De activiteiten zijn ondergebracht in twee aparte stichtingen en vallen onder één label, waarbij er sprake is van een personele unie in bestuur en Raad van Toezicht.

De afgelopen periode, van transitie en harmonisatie (van gratis voorscholen naar betaalde kinderopvang), herinrichting en herpositionering van de organisatie, is een uitdagende periode geweest. Ook in de komende jaren is er veel te doen: commerciële uitdagingen, strategische keuzes, de samenwerking in de keten, met Zuidoost en de centrale gemeente, de borging van subsidies, de organisatie inrichting, bedrijfsvoering, etc.

Kennis en ervaring Kinderopvang Hart en hoofd ondernemerschap lobbyist benaderbaar ontwikkelingsgericht visie procesmatig

Profiel

Als nieuwe directeur/bestuurder van Swazoom beschik je over

  • Recente kennis van en ervaring binnen de Kinderopvang.
  • Ondernemerschap en lef.
  • Een warm kloppend hart voor de inwoners en vooral de jeugd van Zuidoost.
  • Een koel en goed functionerend stel hersens om de organisatie bedrijfsmatig/financieel gezond te houden.

Je overziet het totaal en bent in staat vanuit een heldere visie strategische keuzes te formuleren en realiseren. Hierbij ben je verbindend en open, gericht op samenwerking, intern en extern. Bevlogen leiderschap en degelijke bedrijfsvoering gaan hand in hand. Je ziet kansen om de unieke positie van Swazoom verder uit te bouwen en werkt deze in concrete plannen uit.

Aanbod

Een uitdagende en cruciale positie in een maatschappelijke dynamische organisatie met veel impact. Voor de arbeidsvoorwaarden wordt de Adviesregeling Arbeidsvoorwaarden Raden van Bestuur voor organisaties voor Kinderopvang gehanteerd. Deze is opgesteld door de bdKO (beroepsvereniging directeuren kinderopvang).

Procedure

De data voor gesprekken met kandidaten zijn op dit moment nog niet bekend. De procedure is er op gericht deze vóór 1 juni af te ronden. Nadere informatie volgt op een later moment.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je uiterlijk zondag 5 mei aanstaande te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Sjef van Zwieteren (06-2153 7354) of Frank Wolff (06-1595 4079) die deze opdracht begeleiden.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

(Gewijzigde oproep) Directeur/Bestuurder
Vast
40 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.