Leidinggevende

LEIDEN
Organisatie |

Amref Flying Doctors

Gezonde mensen en daardoor minder armoede. Dat is het doel van Amref Flying Doctors, de grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie. Amref Flying Doctors werkt al 60 jaar met gedrevenheid en lef aan een duurzaam en gezond Afrika. Structureel – en vooral – van binnenuit. Amref Flying Doctors maakt deel uit van het wereldwijde Amref-netwerk.

Het Amref-hoofdkantoor is gevestigd in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. De gezondheidsprojecten worden uitgevoerd door Afrikaanse collega’s vanuit de landenkantoren in Ethiopië, Kenia, Oeganda, Tanzania, Senegal, Zambia, Zuid-Afrika en Zuid-Soedan. Daarnaast zijn er dertien Westerse partners in Europa en Noord-Amerika.

Amref Flying Doctors in Nederland is onafhankelijk, met een eigen bestuur en een Raad van Toezicht. Via het algemene internationale bestuur, met vertegenwoordigers van alle Afrikaanse en Westerse kantoren, is zij betrokken bij het vaststellen van het internationale beleid.

Vanuit Nederland werkt Amref Flying Doctors aan fondsenwerving, besteding van gelden ten behoeve van verbeterde gezondheid voor iedereen in Afrika. Daarnaast heeft zij de taak om gezondheidszorg in Afrika op de publieke en politieke agenda te houden – in eigen land maar ook internationaal.

Werken bij Amref Flying Doctors is echt anders dan werken voor een ander goed doel. Dat stralen de medewerkers uit en dat maakt het ongelooflijk leuk om er te werken. Amref is een organisatie met impact, grote relevantie en het potentieel om verder uit te groeien tot een van de belangrijkste spelers op het gebied van transformatie van het gezondheidssysteem in landen in Afrika. Amref straalt niet alleen the spirit of Ubuntu uit: “ I am – because we are”, het is ook een van hun principes. Andere kernwaarden zijn: openheid, integriteit en efficiëntie.

KV_Opdrachten_Amref-flying-doctors
Functie | Head of Fundraising & Partnerships

Als HF&P ben je verantwoordelijk voor een effectieve en efficiënte werving van fondsen, expertise en netwerken. Dit omvat (fondsen)werving bij particulieren, bedrijven, de Nationale Postcode Loterij en Stichtingen. Dit doe je samen met een team van experts van ongeveer 15 medewerkers. Je bent lid van het management team, rapporteert aan de CEO en je hebt een functionele relatie met de Commissie Communicatie & Fondsenwerving van de Raad van Toezicht. 

Sensitief Communicatief Toegankelijk Energiek Vasthoudend Professioneel Teamspeler Betrokken Inspirerend

Profiel | Verbindt, overtuigt en creëert
  • Academisch werk- en denkniveau met een relevante (fondsenwervende) achtergrond
  • Ruime leidinggevende ervaring in (Direct) marketing, sales en/of accountmanagement
  • Ervaring met het werken in internationale, complexe organisaties is een pré
  • Commercieel gevoel voor politieke verhoudingen met een zakelijke inslag, inspirerende onderhandelaar
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid van de Nederlandse en Engelse taal
  • Gevoel voor humor, verfrissend, daadkrachtig, empathisch en sensitief
  • Klant- en ontwikkelgerichtheid met oog op duurzame verbindingen
  • Teamspeler met balans tussen het eigen en het algemene belang en die samen tot bijzondere prestaties komt
Aanbod | Geïnteresseerd en gekwalificeerd?

Helaas, u kunt niet meer reageren.

Head of Fundraising & Partnerships
Vast
40 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.