Bouwer, die verbindt en communiceert

Lochem
Organisatie |

Circulus-Berkel

Circulus-Berkel is een non-profit, dienstverlenende, BV gevestigd in Apeldoorn. Zij is gericht op de verduurzaming van de leefomgeving van de bewoners in negen deelnemende gemeenten in Oost Nederland (*).

De organisatie verzorgt het afvalbeheer voor deze negen gemeenten en voor vijf van deze gemeenten verricht ze eveneens uitvoerende taken in het beheer openbare ruimte (BOR). Met een stevige rol in de sociale arbeidsactivering. Het aaneengesloten regionale verzorgingsgebied telt circa 496.000 inwoners (195.000 huisaansluitingen).

De activiteiten van Circulus-Berkel bestaan uit het verlenen van diensten en adviezen op het gebied van:

  • Het actief inzamelen, scheiden en verwerken van (particulier) afvalstoffen, reiniging en gladheidsbestrijding inclusief projecten ter verbetering van scheiding van de afvalstoffen en de recycling.
  • Het actief vormgeven/uitvoeren van BOR- taken.
  • Een grote sociale arbeidsactivering voor bewoners met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Circulus-Berkel is toonaangevend in de branche. Een organisatie die vooruit wil en een bruisende werkomgeving. Verduurzaming van de leefomgeving is kenmerkend voor de oriëntatie van Circulus-Berkel. Vanuit een breed en duurzaam perspectief worden strategische keuzes gemaakt in nauwe afstemming met de deelnemende en opdrachtgevende gemeenten. Het overkoepelend en gemeenschappelijk doel is een duurzame, leefbare regio. Circulus-Berkel is de kennispartner, die goed naar haar stakeholders (bewoners en gemeenten) luistert.

Bij Circulus-Berkel werken -verspreid over zeven locaties- meer dan 750 medewerkers, waarvan de helft in vaste dienst; de andere helft bestaat uit medewerkers die in het kader van sociale werkgelegenheid (tijdelijk) bij Circulus-Berkel werkzaam zijn. Circulus-Berkel kent vier afdelingen/divisies: Grondstoffen, Buitenruimte en Sociaal Domein en de divisies Klant en Staf.

(*) Negen gemeenten – Apeldoorn, Bronckhorst, Brummen, Deventer, Doesburg, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen – zijn zowel opdrachtgever als aandeelhouder van Circulus-Berkel.

Logo Circulus-Berkel
Functie | Hoofd Bedrijfsbureau Buitenruimte

De afdeling Buitenruimte van Circulus-Berkel beheert en onderhoudt voor vijf gemeenten (Apeldoorn, Deventer, Doesburg, Epe en Lochem) de buitenruimte. Het gaat dan naast groenbeheer ook om het beheer van wegen, begraafplaatsen, plaagdierbestrijding, gladheidsbestrijding, reinigingstaken en alles wat er verder komt kijken in de buitenruimte. De contractuele afspraken zijn maatwerk en kunnen verschillen van gemeente tot gemeente.

Binnen de afdeling Buitenruimte ben je als Hoofd Bedrijfsbureau verantwoordelijk voor de voorbereiding en planning rondom de werkzaamheden in de uitvoering. Een teamleider geeft leiding aan de medewerkers in de uitvoering (met eigen medewerkers, sw-medewerkers en aannemers). Samen met onze opdrachtgevende gemeenten definieer je de dienstverlening en toets je deze aan de uitvoeringscapaciteit.

Bij het Bedrijfsbureau werken tien medewerkers als planner, werkvoorbereider/calculator, als data- en GIS-beheerder, als beheerder groen/civiel en als medewerkers toezicht en monitoring. De laatste zijn medewerkers die in de wijk naar het ‘beeld’ kijken (volgens de contractuele zichtafspraken).

Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeringsplan (aan de hand van de DVO), de juiste calculaties en managementrapportages, maar ook voor de bewaking van budgetten, inkoopaansturing, het optimaal inrichten en gebruiken van het ERP systeem (BORVision), het aanleveren en analyseren van informatie, bewaken van de leveringsperformance. Vanzelfsprekend geef je leiding aan de medewerkers en rapporteer je aan de afdelingsmanager Buitenruimte.

Nu de belangrijke contracten met gemeenten -langjarig- zijn getekend. is het een belangrijke opgave om het bedrijfsbureau verder op en uit te bouwen. Wat loopt goed en wat kan beter, welke capaciteit hebben we daarbij extra nodig. Dat laatste is nodig, omdat op termijn de taken van alle vijf BOR-gemeenten bij het bedrijfsbureau worden ondergebracht. Hiermee wordt het bedrijfsbureau robuust.

Coachend Zelfstarter Creatief Initiatiefrijk Snapkracht Verbindend Resultaatgericht Inspirerend Netwerker Energiek Bouwer Communicator

Profiel

Functie-eisen

Een leider die kan coachen, sociaal is en randvoorwaarden kan creëren, waardoor het team optimaal gaat presteren. Je hebt procesmatig inzicht en kunt hoofd- en bijzaken op een logische manier ordenen en begrijpt hoe processen werken. Je kunt plannen en organiseren, doelstellingen formuleren en prioriteiten stellen. Hierdoor komen planning en de uit te voeren acties in lijn met de beschikbare capaciteit en marges.

Je beschikt tenminste over een HBO-opleiding Technische bedrijfskunde of Tuin- en Landschapsinrichting. Ervaring met wijk- en gebiedsgericht werken en inwonerparticipatie zijn een sterke pré. De gemeenten gaan steeds meer wijkgericht werken inzetten.

Profiel

Je brengt veel drive, enthousiasme mee èn ervaring met werken in een fijne organisatie! Je bent een teamplayer en levert een bijdrage om de organisatie sterker te maken. Je zet het Bedrijfsbureau op de kaart. Je vindt het belangrijk om mensen en afdelingen te verbinden, communiceert gemakkelijk binnen en buiten. Je hebt een goed organisatorisch vermogen, bent flexibel.

Aanbod

Een uitdagende en afwisselende functie in een ambitieuze organisatie, met hart voor mens en milieu. Circulus-Berkel biedt veel ruimte voor eigen inbreng. Goede arbeidsvoorwaarden (CAO Grondstoffen, Energie en Omgeving: schaal K en een 40-urige werkweek. Het betreft een structurele functie, met, na maximaal een jaar en goed functioneren een contract voor onbepaalde tijd.

Procedure

Ben jij het hoofd Bedrijfsbureau, die we zoeken? Herken je je in het profiel en zet jij Bedrijfsbureau op de kaart bij Circulus-Berkel?
De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met het insturen van je motivatie en cv en een oriënterend gesprek met K+V.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je snel te reageren, uiterlijk 5 november aanstaande, door je cv en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Helga Bijker (06 22 69 85 99 ). Zij begeleidt je in deze opdracht. 

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Hoofd Bedrijfsbureau Buitenruimte
Vast
40 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.