Hoofd Bedrijfsvoering voor Jan Arentsz

Vindingrijke, flexibele aanpakker
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Jan Arentsz

Het Csg Jan Arentsz in Alkmaar is een zelfstandige school voor vmbo, havo, atheneum en gymnasium met 2.100 leerlingen, 275 medewerkers, 3 vestigingen en een betrokken Raad van Toezicht. De school wordt in gezamenlijkheid vormgegeven. Iedereen is daarbij nodig!

De school heeft met elkaar succescriteria geformuleerd: brede vorming, ruimte voor eigen initiatieven van leerlingen en medewerkers en verantwoordelijkheid voor je eigen werkomgeving zijn steekwoorden. Daarnaast heeft de RvT een strategische opdracht gegeven.
Voor leerlingen betekent dit: actieve invloed op het onderwijs en het schoolklimaat.
Voor medewerkers betekent dit: alle ruimte om met teamgenoten de lessen af te stemmen op de leerlingen, met collega’s te groeien in een gezonde feedback-cultuur, niets over de schutting gooien, niet over maar met elkaar praten.
Voor teamleiders betekent dit: het team stimuleren met elkaar mooi onderwijs te maken en daarvoor het goede klimaat scheppen.
Voor de vestigingsdirecteuren betekent dit: de teamleiders stimuleren en de juiste randvoorwaarden organiseren.
Voor de bestuurder betekent dit: het speelveld helder houden, onderwijskundige ruimte creëren, voelen of de vlag er goed bij hangt, initiatieven verwelkomen en vooral: alle druk die deze ontwikkelingen in de weg staat opvangen.

Er gebeuren mooie dingen.
Kijk je mee naar een van de afdelingen binnen het Jan Arentsz?

Functie

Hoofd Bedrijfsvoering

We zoeken een Hoofd Bedrijfsvoering met in haar/zijn portefeuille financiën. Als Hoofd Bedrijfsvoering ben je één van de vier stafhoofden en geef je leiding aan de administratie-afdelingen financiën, examen- en leerlingenadministratie. Je legt verantwoording af aan het College van Bestuur. Je denkt mee en adviseert over de financiële gevolgen bij onderwijskundige keuzes. Je bent daarbij creatief en flexibel.

Als Hoofd Bedrijfsvoering geef jij het financieel beleid vorm. Je stimuleert en bewaakt dat budgetverantwoordelijkheden laag in de organisatie belegd worden. Je bewaakt de interne processen op rechtmatigheid, draagt zorg voor een adequate administratieve organisatie en interne controle en ziet toe op kwaliteitsbeleid. Je levert een bijdrage aan de producten van de Planning- en Controlcyclus. In deze functie heb je te maken met adhoc en de lange termijn. Fluctuatie in het aantal leerlingen/studenten bijvoorbeeld heeft direct een impact op de bekostiging. Je moet dus niet alleen de cijfers en de administratie op orde hebben, maar je moet ook goed kunnen anticiperen. Instrumenten als een financieel meerjarenperspectief en scenarioplanning moet je adequaat kunnen toepassen.

Naast het nieuwe interne perspectief, moet de blik ook naar buiten. Steeds meer partijen (buiten de school) worden medeverantwoordelijk voor onderwijs. In deze functie heb je hierin een belangrijke taak. Het wordt dus meer en meer noodzakelijk om stakeholders bij het schoolbeleid te betrekken. Jij krijgt er energie van om deze contacten in het Alkmaarse op te zoeken en te onderhouden. Je zorgt dat je steeds op de hoogte bent van nieuwe ontwikkelingen. Externe regelgeving of ontwikkelingen implementeer je als dat passend is bij de cultuur van het Jan Arentsz. Je waait niet met alle winden mee. Jij neemt de buitenwereld mee in die besturingsfilosofie.

Warm Toegankelijk Energiek Communicatief Trots Aanpakker Flexibel Teamspeler Vindingrijk Humor

Profiel

Je bent een echte procesmatige denker die graag met financiën bezig is, optimistisch en enthousiast. Het beste voor de leerlingen van Jan Arentsz staat voorop en dit straal je uit! Dit doe je niet alleen. Jij bent ervan overtuigd dat het samen altijd beter is dan alleen. Van nature zoek je dan ook de samenwerking op met collega’s van het stafbureau en je collega’s van het onderwijs en zoek je uit hoe je samen verder komt. Je bent vindingrijk, denkt in oplossingen en in kansen. Dat werkt aanstekelijk!

Je bent een sparringspartner op verschillende niveaus, van onderwijscollega’s tot het bestuur. In je communicatie ben je open, transparant en laagdrempelig. Makkelijk in de omgang en collega’s weten je goed te vinden. Door jouw ervaring met bedrijfsvoering en financiën ben je in staat de toekomst samen met je collega’s vorm te geven. Jij bent een aanpakker en steekt graag de handen uit de mouwen. Waar je nodig bent, daar ben jij! Je ontwikkelt en bevordert eigenaarschap.

Wat heb je in huis?

We zijn op zoek naar een sterke persoonlijkheid die zich niet snel uit het veld laat slaan. Iemand die proactief en ondernemend is, zelf verantwoordelijkheid draagt en anderen hierop durft aan te spreken. Iemand die in staat is en het leuk vindt om de organisatie verder te professionaliseren, anderen hierin meekrijgt en enthousiasmeert. Daarnaast gedij je goed in een complex krachtenveld, bezit je de nodige sensitiviteit en ben je een goede netwerker (intern en extern). Je bent in het bezit van een relevante opleiding en hebt ervaring in een financieel eindverantwoordelijke functie.

Aanbod

Als Hoofd Bedrijfsvoering bieden we je een geweldige kans binnen een maatschappelijke organisatie. Een fijne omgeving om in te werken met collega’s die jongeren een warm hart toedragen! Een afwisselende en uitdagende functie met ruimte voor eigen initiatief en een grote mate van zelfstandigheid. De mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen en te groeien in een open informele werksfeer met bevlogen collega’s. Uiteraard heb je bijna alle schoolvakanties vrij. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring volgens de CAO Voortgezet Onderwijs, schaal 12 mogelijk op termijn schaal 13.

Procedure

Onbevooroordeeld willen we jou ontmoeten!

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start ‘s ochtends met een eerste korte ontmoeting (speeddate) met verschillende mensen van de organisatie. In de speeddates willen we jou als persoon leren kennen. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we ‘s middags verder met een diepgaand gesprek.

De selectiegesprekken zijn gepland op dinsdag 15 november. Het streven is de procedure voor eind november af te ronden, maar ook met zorg en veiligheid voor iedereen en passend bij de huidige omstandigheden.

Geïnteresseerd

Verschil maken voor jongeren en hun toekomst?

Herken jij je in het profiel van Jan Arentsz? We leren je graag kennen. Waar krijg je energie van, waar ben jij goed in en wat zijn je drijfveren? Dat bespreken we graag! Ben jij ook nieuwsgierig? Dan zien wij graag uiterlijk 8 november jouw reactie tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je bij je reactie vermelden. Deze vacature is in behandeling bij Tamara Wijnja (06-8395 2012). Natuurlijk is Tamara bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd vooraf een online persoonlijke profielmeting te maken.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.