Inhoudelijke autoriteit, flexibel en grensverleggend

Amersfoort
Organisatie |

SOMT University of Physiotherapy

SOMT University of Physiotherapy beoogt alle fysiotherapeuten en artsen in Nederland op te leiden tot specialisten op het gebied van het menselijk bewegen. Door HBO en universitair onderwijs te combineren met onderzoek en expertise is SOMT het startpunt van duurzaam en verantwoorde zorg op hoog niveau en volwaardig gesprekspartner binnen een multidisciplinaire en academische setting. SOMT University of Physiotherapy is een expertisecentrum dat fysiotherapeuten krachtige, uitdagende blended learning biedt. Wetenschap en praktijk gaan hierbij hand in hand. Rekening houdend met ieders (leer)eigenschappen biedt het activerende onderwijs van SOMT University of Physiotherapy aan fysiotherapeuten de uitdaging om boven zichzelf uit te stijgen. Dit individuele groeiproces wordt met continue toetsing nauwlettend bewaakt en waar nodig bijgestuurd.

Het onderwijs van SOMT University of Physiotherapy (HBO, WO, Bachelor en Master) streeft naar excellentie binnen heersende beoordelingskaders. Studenten en hun werkgevers, docenten, het beroepenveld, verwijzers, zorgverzekeraars en bovenal cliënten/patiënten kunnen SOMT aanspreken op het kwalitatief hoogst haalbare onderwijs.

Functie | Hoofd Bedrijfsvoering

Vanuit jouw rol is dit een essentieel moment om hier aan de slag te gaan. SOMT is een ambitieuze organisatie, met mooie toekomstplannen. Zo is SOMT momenteel in samenwerking met de gemeente en provincie een nieuwe Campus aan het bouwen waar ook plaats is voor internationale studenten om te verblijven (SOMT Home). Hiernaast wil SOMT de samenwerking opzoeken met het buitenland en haar dienstverlening gaan uitbreiden. Hiervoor is financieel inzicht en meedenken, het opstellen van begrotingen en businesscases essentieel. Je ontwikkelt voor deze plannen een strategisch onderbouwde visie met de daarbij behorende financiële verantwoording. Vanuit je rol als Hoofd Bedrijfsvoering stuur je direct de afdeling financiën (3 medewerkers) aan, de manager ICT, Kwaliteit, Privacy en Data en de manager Onderwijsadministratie, Beheer, Events, Marketing en Organisatie Leven Lang Leren. Je legt verantwoordelijkheid af aan de General Director en bent onderdeel van het MT van de organisatie.

In deze positie vervul je verschillende rollen:

 • Als eindverantwoordelijke van jouw afdelingen moet je ervoor zorgen dat je met elkaar de juiste dingen goed doet. Daarbij stimuleer je en spoor je de ander aan zijn/haar talenten optimaal te benutten.
 • Daarnaast ben je sparringpartner op verschillende niveaus. Van directeur tot medewerkers, van je mede MT-leden tot de stakeholders van SOMT.
 • Als facilitator zorg je dat jouw afdelingen optimaal wordt ingericht en vormgegeven zodat de verschillende organisatieonderdelen en haar medewerkers hun werk met plezier en hoge mate van professionaliteit en kwaliteit kunnen uitvoeren.
 • Als strateeg ben je verantwoordelijk voor het houden en realiseren van de koers SOMT

Naast deze rollen, ben je als expert verantwoordelijk voor de volgende onderdelen:

 • inrichting processen en opstellen financiële rapportages en analyses
 • begroting en budgetten, jaarrekening Stichting en vennootschappen
 • bewaken financiële planning en controleren administratie
 • zorg dragen voor de aangifte loonbelasting en omzetbelasting
 • onderhouden van contacten met derden met betrekking tot financiën, banken, belastingdienst, contractanten
 • ondersteunen in contractbeheer

Het perspectief

SOMT heeft ambitieuze toekomstplannen, waar jij een grote bijdrage aan kunt leveren. De organisatie gaat op termijn (ongeveer twee jaar) groeien naar een tweehoofdige Raad van Bestuur: één verantwoordelijke voor Onderwijs en Opleidingen en één voor Bedrijfsvoering. Vanuit deze rol is er het perspectief om door te groeien naar de rol van directeur/bestuurder met de portefeuille Bedrijfsvoering.

Energiek Vasthoudend Expert Teamspeler Betrokken Mensgericht Ambitieus Ondernemend Communicatief

Profiel | Inhoudelijke autoriteit, flexibel en grensverleggend

Inhoudelijke autoriteit

Binnen SOMT University moet de basis op orde zijn en blijven. Door projectmatig werken en complexe zaken eenvoudig uit voeren. Door het aannemen van een proactieve houding en anderen inspireren datzelfde te doen. Financiën kent voor jou weinig geheimen. Je houdt van analyseren, verbeteringen doorvoeren en uitvoeren en bent resultaatgericht binnen de gestelde deadlines. Je vindt het leuk om jouw deskundigheid in te zetten om de organisatie verder te professionaliseren en uit te dagen tot excelleren. Herinrichten en optimaliseren van processen is jouw specialiteit en daar krijg je energie van. Je kent het DNA van de sector zorg en/of onderwijs en weet welke impact wet & regelgeving heeft. Daarbij geef je sturing aan (financiële) processen van de gehele organisatie en neem je ook grote verantwoordelijkheid als manager van jouw afdelingen. Je laat mensen tot hun recht komen, geeft hen aandacht zodat zij zichzelf kunnen zijn en zich kunnen ontwikkelen.

Flexibel

SOMT University is een middelgrote, dynamische organisatie. Dat betekent dat je jouw rol op verschillende niveaus moet uitoefenen. Realistisch in wat voor nu kan én wat voor morgen moet. Dat betekent soms wegwerken van achterstanden en daarna weer adviseren, uitvoeren en implementeren op strategisch niveau. Dat vraagt schakelkracht en aanpassingsvermogen. Meebewegen met veranderende omstandigheden en levelen met diverse niveaus. Je vindt het leuk en bent gewend om op te pakken wat moet gebeuren om daarna weer mee te werken aan de strategische koers naar de toekomst toe, resultaatgericht.

Grensverleggend

Je hebt het lef om het ambitieniveau voor intern en extern ter discussie te stellen, daagt uit tot het stellen van hoge doelen en behalen van uitstekende resultaten. Daarbij zorg je dat de hoge kwaliteit van het onderwijs zichtbaar geborgd is in de hele organisatie. Per definitie ben je op zoek naar verschillende perspectieven, ben je geïnteresseerd in de ander en wil je bijdragen aan de strategie. Je hebt een hoog abstractieniveau waardoor je in staat bent altijd breed te denken en te doen. Hierdoor zie je waar processen en werkzaamheden elkaar raken en geoptimaliseerd kunnen worden. Je neemt de mensen hierin mee en je stimuleert hen. Daarnaast wil je ook jezelf overstijgen. Deze functie biedt ruimte voor groei en ontwikkeling, een uitdaging die je vanzelfsprekend graag aangaat.

Wat heb je in huis?

We zijn op zoek naar een sterke persoonlijkheid die zich niet snel uit het veld laat slaan. Iemand die proactief en ondernemend is, zelf verantwoordelijkheid draagt en anderen hierop durft aan te spreken. Iemand die in staat is en het leuk vindt om de organisatie verder te professionaliseren, anderen hierin meekrijgt en enthousiasmeert. Daarnaast gedij je goed in een complex krachtenveld, bezit je de nodige sensitiviteit en ben je een goede netwerker (intern en extern). Je hebt minimaal aantoonbaar academisch werk- en denkniveau, kent het DNA van de sector Zorg en/of Onderwijs of bent in staat dit snel eigen te maken. Je bent een mensgerichte leidinggevende en hebt teams naar een hoger plan gebracht.

Aanbod | Unieke positie met vrijheid en perspectief
 • Een zelfstandige en afwisselende functie voor 36 tot 40 uur per week (uren in overleg) binnen een boeiende en dynamische omgeving met de mogelijkheid om door te groeien.
 • De functie is ingeschaald tussen de € 7.500,- en € 9.500,- bruto per maand op basis van 40 uur per week, inschaling is afhankelijk van de kennis en ervaring die je mee brengt.
Procedure | Met zorg en flexibel

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start bij K+V met een kennismaking naar aanleiding van je kandidatuur door middel van een oriënterend gesprek (eventueel digitaal) in week 10 of 11. Hierna volgen, bij wederzijdse geschiktheid, gesprekken met de directie en (advies)commissies op vrijdag 25 maart met een mogelijk vervolg op dinsdag 29 maart. Het streven is de procedure met zorg en veiligheid voor iedereen af te ronden voor 1 april. Flexibel, digitaal waar het kan, live waar het moet en inspelend op de actuele ontwikkelingen.

Geïnteresseerd | Wil jij excelleren en groeien bij SOMT?

Dan zien wij graag jouw reactie uiterlijk zondag 6 maart tegemoet. Dat kan door onderaan bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. Deze vacature is in behandeling bij Maartje Peters (06-1008 5811) Martine van der Velpen (06-5060 3351). Natuurlijk zijn Martine en Maartje bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd voor de eerste ronde wordt gevraag online een persoonlijke profielmeting te doen.

Hoofd Bedrijfsvoering
Vast
36-40 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.