Hoofd Bedrijfsvoering Stichting Auro

Sociaal sterke leider met een wendbare geest
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Stichting Auro

Stichting AURO verzorgt het openbaar basisonderwijs in de gemeenten Aalsmeer, Uithoorn en De Ronde Venen (met scholen in de kernen Mijdrecht, Vinkeveen, Aalsmeer, Kudelstaart en Wilnis). Het onderwijs wordt verzorgd door de volgende negen scholen met in totaal rond de 2.000 leerlingen en zo’n 180 medewerkers.

De kernwaarden zijn: ontwikkelen, vertrouwen en samenwerken. De scholen worden gekenmerkt door verscheidenheid. De buurt, omvang en leerlingenpopulatie verschilt van school tot school. Onderwijskwaliteit staat hoog in het vaandel van alle AURO-scholen. AURO wil haar missie borgen onder het motto: “Leren voor het leven”. Dit vraagt om een goede balans tussen structuur en cultuur binnen een wendbare organisatie. Dit vraagt om vrijheid, eigenheid, duidelijk leiderschap, discipline en creativiteit, intuïtie en analyse, én continue zelfreflectie. Dit vraagt om een sterk ontwikkelde wil, een grote mate van intrinsieke motivatie, om te willen leren. Te leren om het beter te doen, door te leren van fouten, iedere dag weer, passend bij de kernwaarden ontwikkelen, vertrouwen en samenwerken van de stichting. Dit vraagt om een bestuur en management dat dit mogelijk maakt, faciliteert en bewaakt. In het vervolg van deze keuzes is onlangs door AURO de stap gemaakt naar het krijgen van verantwoordelijkheden en vertrouwen, het tonen van eigenaarschap, transparantie en verantwoording afleggen. Je werkt aan je eigen ontwikkeling, elke dag opnieuw. De organisatie is in beweging en aan het vernieuwen. Het is daarom belangrijk dat de nieuwe collega tegen een stootje kan en vol enthousiasme weet om te gaan met verandering.

Functie

Hoofd Bedrijfsvoering Stichting Auro

We zoeken een Hoofd Bedrijfsvoering met in haar/zijn portefeuille financiën. In deze functie ben je verantwoordelijk voor de inrichting en het onderhoud van de administratieve organisatie inclusief ICT, AVG, HRM en huisvesting. Voor huisvesting werk je nauw samen met een extern bureau. We vragen geen ervaring met al deze thema’s, maar wel affiniteit met de thema’s.

Als Hoofd Bedrijfsvoering kom je te werken op het stafbureau samen met je collega’s van HRM, kwaliteitszorg en de bestuursondersteuner. Je legt verantwoording af aan de bestuurder die volgend jaar gaat starten. Het team is volop in beweging en het doel is om de komende jaren samen verder te bouwen in een stabiel team.

Binnen je functie ben je verantwoordelijk voor het inrichten, uitvoeren en het bewaken van de uitvoering van de planning- en controlcyclus, inclusief het opstellen van de jaarrekening. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de bestuurder. Je stelt beleidsvoorstellen voor ter verbetering van de bedrijfsvoering. Stelt financiële kwartaalrapportages op en maakt rapportages voor de bestuurder en raad van toezicht. Ondersteunt de directeuren in financiële zaken en bevordert eigenaarschap bij de directeuren. Coördineert en bewaakt de centrale inkoop en aanbesteding en bent verantwoordelijk voor het opstellen van meerjarenonderhoudsplannen inhoudelijk, financieel en operationeel in overleg met de schooldirecteuren. In deze functie ben je altijd gericht op samenwerking intern en extern. Daarbij houd je de risico’s goed in de gaten, zoals bestaansrecht van de scholen door de steeds fluctuerende leerlingenaantallen en samenwerkingen als het gaat om nieuwbouw en verbouw van de scholen.

Kortom, werken als Hoofd Bedrijfsvoering binnen Stichting Auro betekent een heel interessante en dynamische baan in een gedreven organisatie met jonge, welwillende directeuren met grote ambities. Als je ‘s ochtends begint weet je niet altijd hoe je dag eruit zal zien. Geen dag is hetzelfde en daar word jij blij van!

Communicatief Wendbaar Sociaal Gestructureerd Voorspelbaar Betrouwbaar Samenwerker Projectmatig

Profiel

Betrouwbaar en voorspelbaar
Als Hoofd Bedrijfsvoering ben je het anker van de organisatie. Iedereen weet wat ze aan je hebben. Je werkt gestructureerd, planmatig en zorgt voor overzicht. Voorspelbaar en betrouwbaar. Afspraak is bij jou ook afspraak. Altijd gericht op samenwerken en versterken. Jij bent proactief en ziet kansen en mogelijkheden voor samenwerking, groei en doorontwikkeling. Delegeert makkelijk verantwoordelijkheden. Legt eigenaarschap terug bij de directeuren en ondersteunt waar nodig. Daarbij stem je steeds weer af.

Sociaal sterke leider met een wendbare geest
In deze functie zijn je dagen niet voorspelbaar. Dit is voor jou geen probleem. Je hebt een wendbare geest. Je kijkt ook altijd verder dan de financiële tunnel en bent niet star. Je hebt een open mind die denkt in oplossingen en creatieve alternatieven. Jij bent sociaal en communicatief sterk. Zoekt graag de verbindingen op in de organisatie, maar ook zeker daarbuiten.

Aanbod

Voor deze mooie rol biedt Stichting AURO de mogelijkheid om een dienstverband aan te gaan conform CAO-PO. Een dienstverband tussen 24 uur en 40 uur is bespreekbaar. Inschaling is in schaal 11. Je komt te werken in een organisatie waar aandacht is voor opleiden en ontwikkelen. Je hebt uiteraard bijna alle schoolvakanties vrij. In deze rol heb je ook veel vrijheid, beheer je je eigen agenda en combineer je de afspraken op het servicebureau, op de locaties en met thuiswerken. Een ideale combinatie dus!

Procedure

Onbevooroordeeld willen we jou ontmoeten!

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start ‘s middags met een eerste korte ontmoeting (speeddate) met verschillende mensen van de organisatie. In de speeddates willen we jou als persoon leren kennen. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we later op diezelfde dag verder met een diepgaand gesprek.

De selectiegesprekken zijn gepland op woensdag 11 januari. Het streven is de procedure voor eind januari af te ronden, maar ook met zorg en veiligheid voor iedereen en passend bij de huidige omstandigheden.

Geïnteresseerd

Wil jij graag iets betekenen voor de kinderen van Stichting Auro?

Herken jij je in het profiel van Stichting Auro? We leren je graag kennen. Waar krijg je energie van, waar ben jij goed in en wat zijn je drijfveren? Dat bespreken we graag! Ben jij ook nieuwsgierig? Dan zien wij graag uiterlijk 5 januari jouw reactie tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je bij je reactie vermelden. Deze vacature is in behandeling bij Tamara Wijnja (06-8395 2012). Natuurlijk is Tamara bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd vooraf een online persoonlijke profielmeting te maken.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.