Bouwer en verbinder

Utrecht
Organisatie |

SLACHTOFFERHULP NEDERLAND

Slachtofferhulp Nederland helpt na een strafbaar feit, verkeersongeval of calamiteit. Je kunt bij Slachtofferhulp Nederland terecht voor emotionele steun, hulp in het strafproces en ondersteuning bij het vergoed krijgen van schade. Bij Slachtofferhulp Nederland werken ruim 700 vrijwilligers, 90 stagiairs en 500 betaalde medewerkers. Jaarlijks helpen zij honderdduizenden slachtoffers en nabestaanden persoonlijk of online. Slachtofferhulp Nederland is een landelijke organisatie met 25 locaties. Kom jij het team Finance, Inkoop & Control versterken?

Het doel van de verschillende stafafdelingen is dat medewerkers, management en organisatie optimaal kunnen functioneren en dat Slachtofferhulp Nederland goed ondernemer- en werkgeverschap toont. De ontwikkeling naar integraliteit en ontwikkeling van de dienstverlening stelt ook eisen aan de stafafdelingen op het landelijk kantoor.

Functie | Hoofd Finance, Inkoop & Control

Samen met je team adviseer en ondersteun je de leden van de Raad van Bestuur, directie en leidinggevenden van Slachtofferhulp Nederland op het gebied van financiële bedrijfsvoering (waaronder controlling, financiële administratie en subsidies), de planning & control-cyclus en inkooptrajecten. Je zorgt ervoor dat jouw beleidsterreinen en bijhorende processen goed aansluiten bij externe en interne ontwikkelingen en eisen.

Je bouwt aan een sterk en stabiel multidisciplinair team (circa 10 medewerkers) dat bestaat uit de volgende disciplines: Business & Financial Control, Financiële Administratie en Inkoop. Een belangrijke opgave is samenwerking binnen het team, het versterken van de binding met de organisatie en de verdere professionalisering van je medewerkers. Je bent lid van het Managementteam van Slachtofferhulp Nederland, waarvan de hoofden van de diverse stafafdelingen lid zijn, naast de twee directeuren. Je rapporteert rechtstreeks aan de Raad van Bestuur over alle financiële producten (MARAP en P&C-producten). Je legt verantwoording af aan de concerncontroller.

Voor het team staat de komende periode verbeteren en optimaliseren centraal, van financiële processen en het financieel beheer, van business control, van administratieve organisatie en interne controles. Je draagt bij het implementeren van het nieuwe inkoopbeleid en proces (waaronder opzet en beheer van de jaarkalender) en van contractmanagement en contractbeheer. Daarnaast regel je de financiële planning & control-cyclus, waaronder de begroting en de jaarrekening en zorg je voor de totstandkoming van maandelijkse managementinformatie (onder meer de dashboards) en (meerjarige) prognoses. Je adviseert over de financiële kant van de subsidietrajecten, zorgt voor het opzetten van een projectenadministratie en ziet toe op de uitvoering hiervan. Daarnaast adviseer je over de financiële gevolgen van de reorganisatie en de vertaling hiervan naar werkprocessen en systemen.

Bouwer Verbinder Sparringpartner Stabiliteit Hart voor de publieke zaak
Profiel
  • Een WO-opleiding op financieel/bedrijfskundig gebied.
  • Bij voorkeur aangevuld met postdoctorale opleiding RA, RO of RC.
  • Kennis van en ervaring op het gebied van business controlling en financiële administratie.
  • Ervaring met leidinggeven aan en bouwen van een multidisciplinair team.
  • In staat de medewerkers meer verantwoordelijk te laten nemen.
Aanbod | SLACHTOFFERHULP NEDERLAND BIEDT

Een uitdagende, verantwoordelijke en afwisselende positie bij een maatschappelijke organisatie met betrokken medewerkers, een echt ‘A-merk’. De functie kent veel verantwoordelijkheid en biedt ruimte voor eigen initiatief.

De CAO Sociaal Werk is van toepassing, waarbij het salaris afhankelijk is van ervaring bij (36 uur). Bovenop dit salaris beschik je over een individueel keuzebudget (IKB) waarmee 26 bovenwettelijke uren, 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering omgezet kunnen worden naar geld, scholing of vrije tijd.

Als je de keuze maakt om het IKB volledig om te zetten naar geld bedraagt het salaris vanaf januari 2023  € 7.190 er maand. Je krijgt daarnaast een aanstelling voor 1 jaar, met zicht op vaste aanstelling, veel individuele ontwikkel-mogelijkheden met individueel loopbaanbudget en een uitstekende reiskostenregeling.

Geïnteresseerd

Wanneer deze functie je aanspreekt zien wij je reactie graag uiterlijk zondag 21 mei aanstaande tegemoet. Dat kan door onderaan bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. Voor vragen kun je contact opnemen met Helga Bijker (06-2269 8599). 

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Een assessment maakt deel uit van de procedure, evenals het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag.

 

Hoofd Finance, Inkoop & Control
Vast
36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.