Visionair en sparring partner

Utrecht
Organisatie |

SLACHTOFFERHULP NEDERLAND

Slachtofferhulp Nederland helpt na een strafbaar feit, verkeersongeval of calamiteit. Je kunt bij Slachtofferhulp Nederland terecht voor emotionele steun, hulp in het strafproces en ondersteuning bij het vergoed krijgen van schade. Bij Slachtofferhulp Nederland werken 820 vrijwilligers, 90 stagiairs en 490 betaalde medewerkers. Jaarlijks helpen zij honderdduizenden slachtoffers en nabestaanden persoonlijk of online. Slachtofferhulp Nederland is een landelijke organisatie met 25 locaties. Kom jij het team Finance, Inkoop & Control versterken?

Het doel van de verschillende stafafdelingen is dat medewerkers, management en organisatie optimaal functioneren vanuit een goed ondernemer- en werkgeverschap. De ontwikkeling naar verdere vernieuwing en modernisering van de dienstverlening van Slachtofferhulp Nederland stelt ook eisen aan de stafafdelingen op het landelijk kantoor. Stafhoofd Finance, Inkoop & Control is een functie, die sinds kort bestaat.

Functie | Hoofd Finance, Inkoop & Control

Samen met je team adviseer en ondersteun je de leden van de Raad van Bestuur, directie en leidinggevenden van Slachtofferhulp Nederland op het gebied van financiële bedrijfsvoering (waaronder controlling, financiële administratie en subsidies), Planning & Control-cyclus, risicomanagement, inkooptrajecten en vermogensbeheer. Je zorgt ervoor dat jouw beleidsterreinen en bijhorende processen goed aansluiten bij externe en interne ontwikkelingen en eisen.

Je stuurt een multidisciplinair team (van circa 10 medewerkers) aan bestaande uit de volgende disciplines: Business & Financial Control, Financiële administratie en de afdeling Inkoop. Je werkt nauw samen met de concerncontroller, directie en andere (staf)hoofden (zoals bijvoorbeeld HRM en Informatievoorziening). Een belangrijk opgave is doorontwikkeling van en samenwerking binnen het team en tussen de medewerkers. De samenwerking met de andere stafafdelingen is een andere opgave. Je legt verantwoording af aan de concern controller.

Voor het team staat de komende periode verbeteren en optimaliseren centraal, van financiële processen en het financieel beheer, van business control, van administratieve organisatie en interne controles, van het inkoopproces en van contractmanagement en contractbeheer. Daarnaast regel je de Planning &Control-cyclus, waaronder de begroting en de jaarrekening en zorg je voor de totstandkoming van maandelijkse managementinformatie (onder meer de dashboards) en meerjarige prognoses.

Bij andere taken gaat het juist om adviseren over subsidietrajecten en toezien op uitvoering hiervan, over risicomanagement en effecten van organisatieontwikkelingen over (ook Europese) aanbestedingstrajecten, over het vermogensbeheer, treasury functie en fiscale aspecten.

Visionair Sparring partner Veranderaar Innovatief Stevig Netwerker Hart voor de publieke zaak
Profiel
  • Een WO-opleiding op financieel/bedrijfskundig gebied.
  • Bij voorkeur aangevuld met postdoctorale opleiding RA, RO of RC.
  • Kennis van en ervaring op het gebied van business controlling en financiële administratie.
  • Ervaring met internal auditing en risicomanagement is een pré.
  • In staat een visie te formuleren en deze overtuigend te kunnen overbrengen.
  • Ervaring met leidinggeven aan en bouwen van een multidisciplinair team.
  • In staat de medewerkers meer verantwoordelijk te laten nemen.
Aanbod

Een uitdagende, verantwoordelijke en afwisselende positie bij een maatschappelijke organisatie met betrokken medewerkers, een echt ‘A-merk’. De functie kent veel verantwoordelijkheid en biedt ruimte voor eigen initiatief.

De CAO Sociaal Werk is van toepassing, waarbij het salaris afhankelijk is van ervaring bij (36 uur). Bovenop dit salaris beschik je over een individueel keuzebudget (IKB) waarmee 26 bovenwettelijke uren, 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering omgezet kunnen worden naar geld, scholing of vrije tijd.

Als je de keuze maakt om het IKB volledig om te zetten naar geld bedraagt het salaris vanaf januari 2023 € 7.208,– per maand. Je krijgt daarnaast een aanstelling voor 1 jaar, met zicht op vaste aanstelling, veel individuele ontwikkel-mogelijkheden met individueel loopbaanbudget en een uitstekende reiskostenregeling.

Geïnteresseerd

Wanneer deze functie je aanspreekt zien wij je reactie graag uiterlijk maandag 24 oktober aanstaande tegemoet. Dat kan door onderaan bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. Voor vragen kun je contact opnemen met Helga Bijker (06-2269 8599). 

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Een assessment maakt deel uit van de procedure, evenals het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag.

 

Hoofd Finance, Inkoop & Control
Vast
36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.