Samen werken aan een gezonde regio

Tiel
Organisatie |

Ziekenhuis Rivierenland Tiel

Ziekenhuis Rivierenland: hét mensenziekenhuis.

Het ziekenhuis Rivierenland ontstond in 1982 toen vier ziekenhuizen in Tiel en Culemborg fuseerden. Het maakte het ziekenhuis tot wat het nu is: een regionaal ziekenhuis met een sterke verbondenheid met de regio. Al jaren streeft het ziekenhuis naar een uitstekende kwaliteit van de geboden zorg. Een kwaliteit, die in november 2018 bevestigd werd toen het ziekenhuis de internationale kwaliteitsaccreditatie JCI (Joint Commission International) behaalde. Dit gouden JCI zegel betekent dat kwaliteit en het continu aandacht hebben voor kwaliteitsverbetering in het DNA zit. De medewerkers zijn dan ook bijzonder trots op deze kwaliteitsaccreditatie.

Niet alleen op het gebied van kwalitatieve goede medische en verpleegkundige zorg wil het ziekenhuis een vooraanstaande speler zijn, dit geldt ook op het vlak van ICT, logistiek en veiligheid. Het ziekenhuis wil de zorg in de regio meer met elkaar verbinden: van ziekenhuis naar gezondheidsorganisatie. Het ziekenhuis wil dan ook nog meer gaan samenwerken in de keten.

Om de organisatie goed te ondersteunen, zijn we op zoek naar een verbindend, toegankelijk en proactief Hoofd Planning & Control ter versterking van het cluster Finance, Control en Inkoop.

Functie | Hoofd Planning en Control

Het team van Planning & Control adviseert en ondersteunt het management van alle bedrijfsonderdelen binnen Ziekenhuis Rivierenland in de sturing en bedrijfsvoering. Hierbij heb je de rol van sparringpartner voor het management en houd je zicht op risico’s in de bedrijfsvoering. Daarnaast coördineert de afdeling de Planning & Control cyclus in brede zin.

Je geeft leiding aan een team van vijf business controllers, de analist zorgverkoop en de adviseur zorglogistiek. Je rapporteert hiërarchisch aan de manager Finance Control & Inkoop en maakt deel uit van het managementteam van Finance, Control & Inkoop.

verbindend, toegankelijk en proactief

Profiel

Je bent verantwoordelijk voor een goede uitvoering van Planning en Control Cyclus binnen het gehele  ziekenhuis. Naast de coördinatie van de cyclus betekent dit onder andere het opleveren van relevante rapportages en (laten) bespreken daarvan met de (zorg)managers. De rapportages omvatten stuurinformatie en prestatie indicatoren, zowel op het financiële vlak als personeel, kwaliteit en veiligheid en interne processen.

Het huidige team Planning & Control is in opbouw waarbij het doel is om de businesscontrollers als sparringpartner van het management verder te positioneren met bijbehorende verantwoordelijkheden en vaardigheden. Je bent in staat het team te coachen en de ontwikkeling van de medewerkers te stimuleren. Hierbij straal je vertrouwen uit en ben je in staat de afdeling Planning & Control definitief op de kaart te zetten in het ziekenhuis.

Door de implementatie van HiX in oktober jl. en de veranderingen in de werkwijzen in het primaire proces die daarmee gepaard gaan, zijn er volop mogelijkheden om op grond van analyses voorstellen te doen over het verbeteren van de operationele bedrijfsprocessen binnen het ziekenhuis.  Daarnaast is het binnen Finance, Control & Inkoop mogelijk om een aantal processen te professionaliseren.

Je hebt een visie op sturing en bent in staat om de werkwijze van de afdeling te professionaliseren. Je draagt zorg voor een uniforme werkwijze binnen Planning & Control en werkt daartoe nauw samen met andere onderdelen binnen Finance Control & Inkoop en het ziekenhuis.

Wat neem je mee:

  • Een afgeronde universitaire op bedrijfseconomisch en/of bedrijfskundig gebied.
  • Minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van financiën en leidinggevende ervaring.
  • Kennis van ziekenhuisorganisaties is een pré.
  • Je communiceert helder, bent een goede en stevige gesprekspartner.
  • Je bent proactief en denkt graag vooruit.
  • Je beschikt over de nodige bestuurlijke- en politieke sensitiviteit en een stevige persoonlijkheid.
Aanbod

Een uitdagende baan in een leuk en betrokken team in een dynamische en inspirerende omgeving. Een afwisselende functie waarbij veel aandacht is voor jouw persoonlijke ontwikkeling en ruimte voor eigen initiatief.

  • Een dienstverband voor 32-36 uur (afhankelijk van je wens) in eerste instantie voor de duur van een jaar, met de intentie omgezet te worden in onbepaalde tijd.
  • De functie is ingeschaald in FWG 65 cao Ziekenhuis met een huidig maximum salaris van € 5.519 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).
  • Een eindejaarsuitkering (8,33%) en een vakantietoelage (8,33%).
  • Een mobiel en laptop, welke ook privé gebruikt mogen worden.
Procedure

De procedure is er op gericht om voor eind januari een kandidaat aan te kunnen aanstellen. De eerste oriënterende gesprekken vinden week 48 t/m 51 plaats bij K+V op kantoor. De selectiegesprekken bij de opdrachtgever vinden plaats op maandag 20 januari 2020.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je snel – uiterlijk zondag 12 januari – te reageren door bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Frank Wolf, partner, via 06 1595-4079 of Maartje Peters, partner, via 06 1008-5811.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Een assessment maakt onderdeel uit van deze procedure.

Hoofd Planning en Control
Vast
32-36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.