K+V werving selectie interim management

Van visie naar uitvoering

Velsen-Noord
Organisatie |

Viva! Zorggroep

ViVa! Zorggroep is de beste organisatie in het bieden van zorg aan kwetsbare ouderen en chronisch zieken. Hierbij is de zorg afgestemd op de wensen van de cliënten om ervoor te zorgen dat zij in de door hun gewenste leefomgeving kunnen wonen. ViVa! Zorggroep doet dit op een professionele, innovatieve en creatieve wijze en werkt actief samen met andere organisaties. ViVa! Zorggroep is persoonlijktoegankelijk, betrouwbaar, positief, dynamisch en betrokken.

Functie | Hoofd Recruitment en Ontwikkeling

Voor ViVa! Zorggroep is de medewerker het ‘goud’ van de organisatie. Om dit in de praktijk waar te maken is focus op de medewerkers nodig. Nieuwe medewerkers laten instromen, hen opleiden, begeleiden, binden en boeien is essentieel om de missie van ViVa! Zorggroep goed te kunnen uitvoeren.

De functie Hoofd Recruitment en Ontwikkeling is een nieuwe functie binnen ViVa! Zorggroep. Vanuit deze rol kun jij dus hét verschil maken en is er volop ruimte je rol zelf vorm te geven. Het is een cruciale functie waarin jij aan zet bent om de instroom, doorstroom en uitstroom te managen. Je vormt een visie en gaat hiermee aan de slag en je bent een bouwer en een doener tegelijk.

Je ontvangt hiërarchisch leiding van de HR Manager en maakt deel van de afdeling HR die naast Recruitment & Ontwikkeling bestaat uit Vitaliteit & Inzet, Flex en Inhuur, HR-partners, Arbeidsrechtelijke Zaken, Data Analytics, Arbo-artsen en vertrouwenspersonen.

In de huidige opzet van de functie ben je verantwoordelijk voor de volgende resultaatgebieden:

Managen van het personeelsbestand:

 • Strategische personeelsplanning: ophalen in de organisatie wat op de lange termijn nodig is (rekeninghoudend met demografische ontwikkelingen, natuurlijke uitstroom, etc).
 • In afstemming met de zorg– en stafmanagers de instroom en opleidingsbehoefte bepalen en zorg dragen voor de uitvoering hiervan.
 • Input geven aan de arbeidsmarktcommunicatie (gebruik diverse communicatiekanalen).
 • Effectieve werving van nieuwe medewerkers met goed advies en support aan de managers bij het selectieproces, waaronder de check aan de hand van de kernwaarden van de organisatie.
 • Aanboren en opleiden van nieuwe doelgroepen.
 • Optimaliseren van het onboardingsproces en de Employee Journey.
 • Zorg dragen voor het ontwikkelen, opleiden en begeleiden van leerlingen, zijinstromers en overige medewerkers.
 • Bevorderen van ontwikkelingsmogelijkheden, bijvoorbeeld door middel van job roulatie.
 • Monitoren van de instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers, analyseren van de daarbij relevante data, organiseren van exitgesprekken om daaruit te leren voor werving en begeleiding.
 • Continu verbeteren (updaten) van de kwaliteit van het opleidingsprogramma.
 • Kortom: alles eraan doen om ViVa! Zorggroep een aantrekkelijke werkgever te laten zijn.

Externe netwerken:

 • Beschikken over een uitstekend extern netwerk of in staat dit op te bouwen, met name met opleidingsinstituten (fungeren als contactpersoon voor de scholen).
 • Opzetten, uitbouwen en versterken van de relaties met vakgenoten bij andere organisaties (zorg en buiten de zorg) en regionale samenwerkingsverbanden.
 • Betrokken zijn bij (de aanvraag van) subsidies, leergelden en overige beschikbare middelen om personeel in de zorg te werven en op te leiden.
 • Kortom: een representatief boegbeeld van de organisatie voor de arbeidsmarkt en externe relaties.

Leiderschap en leidinggeven:

 • Sparren, adviseren en dienstverlening afstemmen met de zorg- en stafmanagers.
 • Aanbrengen structuur, inrichten processen.
 • Aansturen van de teams Recruitment en Opleidingen, totaal 19 medewerkers.
 • Medewerkers in hun kracht zetten en laten schitteren vanuit hun eigen expertise.
 • Opstellen jaarplan.
 • Kortom: een stevige manager, die de kaders zet waarbinnen zijn of haar afdeling optimaal presteert.

gedreven ervaren doorzetter daadkrachtig

Profiel

Je beschikt over een afgeronde HBO of WO opleiding en ruime leidinggevende ervaring. Kandidaten van buiten de zorg, met affiniteit voor de missie van ViVa! Zorggroep, zijn van harte welkom te reageren. Je hebt ervaring met het werven en ontwikkelen van medewerkers en met de andere genoemde resultaatgebieden.

Je hebt de werkervaring en de senioriteit om in deze functie – in een grote, complexe organisatie als ViVa! Zorggroep – tot aansprekende resultaten te komen. Je kent het klappen van de zweep en hebt het vermogen een vaste koers te zetten en vanuit daar geduldig te blijven werken aan verbeteringen in processen en prestaties.

Verder herken je jezelf in de volgende competenties:

Door jouw uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden ontwikkel en onderhoud jij relaties. Samenwerken doe jij van nature. Je bent empathisch, zakelijk, mensgericht en een verbinder op verschillende niveaus. Je staat stevig in je schoenen, bent scherp, daadkrachtig en beschikt over doorzettingsvermogen. Je bent goed in staat om een visie te vormen en dit om te zetten naar concrete aanpak. Je denk in mogelijkheden en kansen. Uiteraard toon je eigenaarschap en geef je hierin het goede voorbeeld aan je medewerkers waarbij je jouw collega’s met jouw kennis en ervaring weet te inspireren.

Aanbod

Een uitdagende baan in een inspirerende omgeving met veel aandacht voor elkaar. Een organisatie die de best passende zorg wil leveren voor haar cliënten en waar medewerkers goud waard zijn! Een afwisselende functie waarbij aandacht is voor jouw persoonlijke ontwikkeling en ruimte voor eigen initiatief.

Als deze functie je aantrekt, zien wij uit naar jouw reactie.

 • Een dienstverband voor 32-36 uur per week (afhankelijk van je wens).
 • Inschaling marktconform in cao VVT.
 • Een eindejaarsuitkering (8,33%) en een vakantietoelage (8%).
 • Een goede Pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Aanvullende arbeidsvoorwaarden waaronder korting op je zorgverzekering en fiscaal voordeel bij het aanschaffen van een (elektrische) fiets.
Procedure

De procedure wordt uitgevoerd door K+V en is erop gericht om voor eind juli een kandidaat aan te kunnen aanstellen. Gesprekken bij K+V vinden plaats via een videocall en worden in overleg ingepland. Gesprekken bij ViVa! Zorggroep vinden plaats op 16 en 23 juli. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met de maatregelen/richtlijnen vanuit het RIVM.

Geïnteresseerd

Indien je geïnteresseerd bent, heb je tot en met 8 juli 2020 de mogelijkheid om te reageren, met toezending van cv en motivatie, door hieronder bij ‘Solliciteer direct’ te reageren. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Maartje Peters, partner, via 06 1008-5811 of Emile Douma, partner, via 06 1045-2989.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Hoofd Recruitment en Ontwikkeling
Vast
32-36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.