HR adviseur - Stichting AURO

Zichtbare, aanstekelijk enthousiaste adviseur met liefde voor het vak
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Stichting AURO

Stichting AURO verzorgt het openbaar basisonderwijs in de kernen van De Ronde Venen in Mijdrecht, Wilnis en Vinkeveen. In Aalsmeer staan drie scholen waarvan een in Kudelstaart. In Uithoorn heeft AURO ook nog twee scholen. Het onderwijs wordt verzorgd door negen scholen met in totaal rond de 2.000 leerlingen en zo’n 180 medewerkers.

AURO wil haar missie borgen onder het motto: “Leren voor het leven”. De kernwaarden van Stichting AURO zijn: ontwikkelen, vertrouwen en samenwerken. Stichting AURO staat voor openbaar onderwijs. De kernwaarden van openbaar onderwijs zijn: gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting. Ze bieden richting bij het maken van keuzes over het onderwijs, samenwerking en hoe we met elkaar omgaan.

Functie

HR adviseur

Als HR adviseur ben je een spin in het web. Je trekt samen op met je collega’s van het bestuurskantoor en legt verantwoording af aan het bestuur. Voor de scholen ben je een vast aanspreekpunt en ben je zichtbaar en nabij. Gevraagd en ongevraagd geef je advies. Jij bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en advisering op het HRM vakgebied, het implementeren en evalueren van het beleid en het adviseren over rechtspositionele regelingen. Thema’s waar je je tanden in bijt zijn:
* Ontwikkeling beleid en advisering
Je signaleert en analyseert relevante ontwikkelingen en wijzigende wet- en regelgeving en adviseert gevraagd en ongevraagd het bestuur en directeuren over de mogelijke consequenties voor de stichting en voor de individuele scholen en te nemen maatregelen. Je vertaalt de meerjarige beleidsuitgangspunten naar het HRM beleid voor de stichting en werkt het (strategisch) HRM beleid nader uit en adviseert daarover. Je adviseert over de verbetering van werkprocessen op het vakgebied, ontwerpt richtlijnen, procedures, reglementen en instrumenten op te onderscheiden gebieden van HRM beleid en ziet toe op een correcte uitvoering ervan.
* Implementatie en evaluatie HRM beleid
Je stelt mede de HRM jaarplanning op en bewaakt de uitvoering ervan. Je bent verantwoordelijk voor de formatie(toedeling) van de stichting. Je begeleidt de uitvoering van reorganisatie- en veranderingsprocessen en indien aan de orde het voorbereiden van overleg met de vakbonden. Je adviseert over de strategische personeelsplanning binnen de stichting en het realiseren van een goede in-, door- en uitstroom van personeel. Daarbij sta je als partner naast de directeuren en ondersteun je ze waar nodig.

Binden en boeien van medewerkers binnen AURO is een belangrijk onderdeel van je werk. Hier krijg je veel energie van. Ook zorg je ervoor dat onderwijsprofessionals buiten AURO graag willen werken bij AURO. Je onderhoudt daarbij de externe communicatie met werving & selectiebureaus, voert sollicitatiegesprekken met LIO/zij-instroom. Een nieuwe generatie leerkrachten aantrekken, daar zet jij je voor in! Je hebt daarbij onder andere de verantwoordelijkheid voor het succesvol realiseren van Samen Opleiden. Samen Opleiden is een externe samenwerking met een netwerk waar ook de pabo’s bij zijn aangesloten. Jij volgt deze ontwikkelingen en zorgt dat AURO optimaal meedoet en bijdraagt.

In deze functie werk je vanuit kantoor en waar nodig ben je op de scholen aanwezig. Een dynamische baan dus. Je komt op een klein bestuurskantoor terecht. Dat maakt dat je nauw samenwerkt met de collega’s en het leuk vindt om op de verschillende niveaus aan de slag te gaan. Echt meebouwen. Daar heb jij zin in!

Zichtbaar Aanstekelijk enthousiast Toegankelijk Energiek Proactief Professioneel Samenwerkend Betrokken Oplossingsgericht Wendbaar & Leerbaar

Profiel

Zichtbaar en aanstekelijk enthousiast

Zichtbaar en aanstekelijk enthousiast
Samenwerken is voor jou voorwaardelijk in deze functie en dat straal je uit! Samen is echt beter dan alleen. Jij bent er voor je collega’s. Je collega’s weten je makkelijk te vinden, want jij bent zichtbaar en maakt makkelijk contact. Je bent benaderbaar en aanspreekbaar. Iedereen weet wat ze aan je hebben. Dat werkt fijn! Je bent een prettige sparringpartner. Je bent goed geïnformeerd. Weet wat er speelt en kan zo echt vanuit je expertise naast de directeuren staan om mee te denken met verschillende casussen. Ongevraagd en gevraagd geeft je advies en met een aanstekelijk enthousiasme straal je passie voor je vak uit.

Proactief en oplossingsgericht
Je bent creatief. Jij denkt altijd in oplossingen. Problemen zijn voor jou een mooie uitdaging. Proactief en met een hands on mentaliteit zet jij je schouders onder lastige dossiers. Je bent niet bang om fouten te maken. Je bent wendbaar, leerbaar en reflectief. Je durft naar jezelf en naar een ander te kijken. Steeds stel je jezelf en de ander de vraag: hoe kunnen we het morgen nog beter maken voor de stichting?

Aanbod

Mooie rol met een sterke maatschappelijke betekenis

Werken bij Stichting AURO betekent ook je inzetten voor optimale groei en bloei van de kinderen die bij de stichting naar school gaan. Een baan waar je echt iets kan betekenen! Je komt in een bevlogen en betrokken organisatie in een rol met veel afwisseling. Een dynamische werkomgeving waar je wordt gewaardeerd om jouw expertise. Je werkzaamheden voer je uit op het bestuurskantoor en vanuit huis. Ook ben je onderweg naar de verschillende scholen en externe contacten. Stichting AURO biedt naast de uitdaging een mooi pakket arbeidsvoorwaarden. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring binnen schaal 11 CAO PO én ruim 50 vrije dagen bij fulltime contract.

Wij kijken breed, staan open voor nieuwe mogelijkheden en sluiten niemand uit. Deze rol staat daarom ook open voor mensen uit andere sectoren die in staat zijn zich het DNA van het onderwijs snel eigen te maken én nieuwe inzichten te brengen. Je hoeft niet alles al gedaan te hebben, maar jouw basis als HR adviseur staat.

Procedure

We zijn benieuwd naar jou!

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start ‘s ochtends met een eerste korte ontmoeting (speeddate) met verschillende mensen van de organisatie. In de speeddates willen we graag jou als persoon leren kennen en kijken we nog niet naar je cv of je brief. Zoals we onze leerlingen ontmoeten, zo ontmoeten we jou! Zonder vooroordelen, zonder informatie. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we later op diezelfde dag verder met een diepgaand gesprek over de opdracht, je ervaringen en de match voor jou en voor Stichting AURO.

De selectiegesprekken zijn gepland op 14 december 2023.

Geïnteresseerd

Herken jij je in het profiel? We leren je graag kennen. Want jouw talent telt! Waar krijg jij energie van, waar ben je goed in en wat zijn jouw drijfveren? Dat bespreken we graag. Ben jij ook nieuwsgierig? Dan zien wij graag jouw reactie uiterlijk 3 december 2023 tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” jouw cv en motivatie te uploaden. Deze vacature is in behandeling bij Tamara Wijnja (06-8395 2012). Natuurlijk is Tamara bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online de Quinn managementrollen meting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.