HR beleidsadviseur Leerrijk!

Probleemoplossend en energiek
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Leerrijk!

Leerrijk! omvat veertien scholen binnen het primair onderwijs, waaronder één school voor speciaal basisonderwijs. Er zijn ongeveer 350 werknemers werkzaam bij Leerrijk! en er zijn circa 3.000 leerlingen verbonden aan de scholen. De scholen van Leerrijk! liggen verspreid in de gemeenten Waalwijk en Loon op Zand.

’t beste voor ieder kind! Met een passie voor onderwijs en een toewijding aan de ontwikkeling van onze leerlingen, streven we ernaar om een positieve impact te hebben op de toekomst van de kinderen binnen onze Leerrijk scholen. We geloven dat ons personeel de sleutel is tot ons succes en we zijn op zoek naar een gedreven HR Beleidsadviseur om ons HR-team te versterken. Vanuit het koersplan 2023 – 2027 zijn er diverse strategische thema’s en speerpunten waaraan we de komende periode gaan werken. We willen een excellente werkgever zijn, door onder andere aandacht voor medewerker en mens te hebben, mogelijkheden voor groei te bieden en arbeidsvoorwaarden met lef te ontwikkelen. Pak jij deze uitdaging op?

Functie

HR Beleidsadviseur

Als HR Beleidsadviseur bij Leerrijk! ben je adviseur op verschillende niveaus; voor de bestuurder, de schooldirecteuren en onze medewerkers. Je krijgt binnen deze functie veel te maken met de waan van dag, het operationele op de werkvloer. Je werkzaamheden zijn heel divers. Je vindt het leuk om als generalist te werken en bent in staat te schakelen tussen verschillende abstractieniveaus. Samen met je collega HR Beleidsadviseur verdeel je de portefeuilles op basis van jouw kwaliteiten en talenten. Voor de dagelijks terugkerende operationele taken draai jij je hand niet om. Daarnaast ben je mede verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en beheren van het HR-beleid en de HR-processen. Je zult een cruciale rol spelen in het aantrekken, behouden en ontwikkelen van ons personeel, wat essentieel is voor het leveren van hoogwaardig onderwijs.

Je komt te werken op het Servicebureau van Leerrijk!. Als HR Beleidsadviseur ben je lid van de staf en rapporteer je rechtstreeks aan de bestuurder. Het HR-team bestaat uit een collega HR Beleidsadviseur en een medewerker HR administratie. Het complete servicebureau bestaat uit circa 12 personen. Deze kleinschaligheid past bij je en je ziet de voordelen hiervan, zoals de korte lijnen in samenwerking en communicatie. De organisatie is in ontwikkeling en bouwen geeft je energie. Zo wordt er momenteel gewerkt aan de overgang naar AFAS, waarbij jij een kartrekkersrol bij de implementatie gaat vervullen. Je krijgt energie van het betrekken van collega’s hierbij, maar deinst er ook niet voor terug om knopen door te hakken.

In de rol geef je advies en bied je ondersteuning aan leidinggevenden en medewerkers op het gebied van alle brede HR-gerelateerde kwesties. Ben je bezig met het ontwikkelen en implementeren van HR-beleid, -procedures en -praktijken die voldoen aan de wet- en regelgeving en de behoeften van de organisatie. Coördineer je werving- en selectieprocessen, inclusief het opstellen van vacatureteksten. Beheer je HR-gerelateerde gegevens en rapportages.

Probleemoplossend Enthousiast Resultaatgericht Energiek Bouwer Professioneel Samen Betrokken Inspirerend

Profiel

Jij bent een echte pionier. Je beweegt je graag in een omgeving waar niet alles vaststaat, een organisatie in beweging. Je denkt in mogelijkheden en in kansen. Bent optimistisch en enthousiast. Jij wilt het beste voor de kinderen van Leerrijk! en dit straal je uit! Als het onmogelijk lijkt, zie jij juist een mooie uitdaging. Je hebt een hands-on mentaliteit en steekt graag je handen uit de mouwen. Je bent er als je nodig bent. Dit doe je niet alleen. Jij bent ervan overtuigd dat het samen altijd beter is dan alleen. Van nature zoek je dan ook de samenwerking op met de directeuren en je collega’s van het servicebureau en zoek je uit hoe je samen verder komt.

Door jouw ervaring binnen het HR-vak in het onderwijs ben je in staat de toekomst samen met je collega’s vorm te geven. Jij stelt vragen en kunt verbinden door aandacht. Je bent daadkrachtig en durft knopen door te hakken en geeft ook ruimte om te leren. Je kunt op een prettige manier vasthoudend en duidelijk zijn.

Voor deze functie is ervaring in het (primair) onderwijs wenselijk.

Aanbod

Wij bieden een uitdagende en afwisselende functie binnen een inspirerende onderwijsomgeving. Je maakt deel uit van een klein en enthousiast en betrokken HR-team dat zich inzet voor de groei en ontwikkeling van onze medewerkers en vanuit onze Leerrijk! missie: Wij werken elke dag opnieuw aan de groei van ieder kind. Daarnaast bieden wij uitstekende arbeidsvoorwaarden, conform cao primair onderwijs in schaal 11 (maximaal € 5.329,- op basis van fulltime), eindejaarsuitkering 8,33%, vakantietoeslag 8%.
Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en training en vrije dagen bijna conform schoolvakanties regio Zuid.

Procedure

De gesprekken zullen plaatsvinden bij Leerrijk!

Geïnteresseerd

Geïnteresseerd in deze functie? Dan zien wij graag jouw reactie uiterlijk 28 september 2023 tegemoet. Dat kan door onderaan bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. Deze vacature is in behandeling bij Johannes Arets (06-1026 0480) en Tamara Wijnja (06-8395 2012). Natuurlijk zijn Johannes en Tamara graag bereikbaar voor nadere informatie.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.