HR Programma Manager

Diepgaande passie voor mens en organisatie
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Educto

Oprichter Dennis de Graaff heeft een achtergrond in het basisonderwijs als leraar en schooldirecteur in Rotterdam. Het bieden van goed onderwijs aan ieder kind is een van zijn drijfveren. In de periode dat hij bij de basisschool werkte, ontdekte hij dat er vele kinderen zijn die extra aandacht nodig hebben, waarvoor op de scholen zelf geen tijd en mogelijkheid was. Dit leidde tot het ontwikkelen van een pakket diensten, op het kruispunt van onderwijs en zorg. Zeventien jaar geleden richtte hij Educto op, een organisatie met verschillende labels, zorgaanbieders en een groot landelijk netwerk van zzp’ers. Door hen te verbinden en te inspireren, vond hij een manier om de beste zorg op maat te kunnen geven aan kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen.

De organisatie groeit en mede hierdoor en vanwege marktontwikkelingen, is er behoefte aan een organisatie met gestroomlijnde processen en een basis die sterk op orde is, innovatief en dienstverlenend. Zodat optimale ondersteuning en ontwikkeling van de dienstverlening en van het netwerk van zzp’ers kan plaatsvinden. De procedure voor de werving van een manager bedrijfsvoering die leiding geeft aan het Shared Service Center is ondertussen opgestart.

De HR Programma Manager maakt deel uit van het team Shared Service Center (vanuit Educto) en gaat nauw samenwerken met de Manager Bedrijfsvoering, de Directeur Educatie en Zorg en de Algemeen Directeur. De HR Programma Manager is het aanspreekpunt voor alle mens- en organisatieaangelegenheden voor de teamleiders en hoofdbehandelaars van de labels Educto, Leestalent, Studieus en Taalreis (100 medewerkers en circa 300 zzp’ers).

Deze nieuwe positie is een meer dan interessante uitdaging voor een professional met passie voor HR, organisatieontwikkeling, leiderschap, talentmanagement en performance-management die organisaties en medewerkers laat evolueren.

 

 

Functie

HR Programma Manager

De HR Programma Manager is een integrale functie met veel autonomie. Deze strategische rol is gepositioneerd op de afdeling Shared Service Center en er is voor gekozen dat deze manager deel uitmaakt van het MT. Bij Educto wordt het aanbod bepaald door de mensen die hun kennis en bevlogenheid inzetten om een optimale dienstverlening te kunnen realiseren. Een integraal beleid is nodig om de organisatie goed te kunnen laten functioneren en verder te laten doorgroeien naar de toekomst toe. Met als uitgangspunt een fitte organisatie, rust en duidelijkheid zodat iedereen zich kan focussen op haar of zijn werkzaamheden met veel werkplezier.

Vanuit de organisatie zijn de volgende behoeften opgehaald, in relatie tot het structureren, professionaliseren, adviseren, ondersteunen en verbinden van mens- en organisatie-thema’s.

Opgaven:

 • Formuleren van goed werkgeverschap van alle medewerkers in loondienst en goed opdrachtgeverschap van de (vaste) zzp’ers die verbonden zijn aan de organisatie. Met als voorbeeld het opzetten van een standaard voor het declarabiliteitsbeleid.
 • Beleid ontwikkelen voor de in- en doorstroom van medewerkers. Het boeien en binden; de juiste zzp’ers en medewerkers aantrekken op de juiste plek en hen aan de organisatie verbinden.
 • Opzetten van een talentmanagementprogramma; talenten herkennen en erkennen met ruimte voor ontwikkeling.
 • Inspelen op huidige en toekomstige wet- en regelgeving (bijvoorbeeld zzp-contractering) en deze vertalen naar juiste en rechtmatige contracten met aandacht voor het afdekken van juridische risico’s.
 • Ontwikkelen van visie en beleid voor het ‘uurtarief huis’ en loonhuis. Op een transparante, uniforme wijze invulling geven aan de inschaling en beleid, zodat er eenduidigheid ontstaat voor de labels.
 • Samen met de directie een groeistrategie ontwikkelen voor de bemensing van de organisatie.
 • Vitaliteit: ontwikkelen van een gezond werkklimaat waarbij werkgeluk voorop staat, en oog en oor voor elkaar hebben en houden.
 • Een lerende organisatie zijn en de kwaliteit versterken vanuit continu verbeteren.
 • Adviesrol oppakken als dé contactpersoon voor alle personele vraagstukken en hierin ook zichtbaar en benaderbaar zijn.
 • Uitdragen van de cultuur en bewaker van het Educto gedachtegoed.
 • Sturing geven en borgen van relevante en eenduidige afspraken zoals thuiswerkbeleid, vakantiedagen, uniforme inschaling van de zzp’ers, etc.

 

 

 

Autonoom Communicatief Toegankelijk Verbindend Besluitvaardig Energiek Analytisch Daadkrachtig Stimulerend Enthousiast Proactief

Profiel

Diepgaande passie voor het ontwikkelen van mensen en organisaties

Samen met de directie bepaal je de prioriteiten in de projecten, die je zelf oppakt. Waar nodig schakel je in- of externe kennis of hulp in. Je vindt het leuk om projectgroepen samen te stellen, sturing te geven en je werkt graag planmatig. Je wint informatie in en je hakt knopen door. Met je helicopterview breng je de projecten en diverse onderwerpen die spelen verder. Daarbij pak je jouw autonomie en op basis van jouw visie, vakmanschap en verbindend vermogen win je mensen voor je en behaal je sámen doelen. Je stelt de goede kritische vragen, je werkt secuur en bent inhoudelijk sterk. 

Als organisatieontwikkelaar heb je kennis van verschillende typen organisaties, dus je hebt al de nodige stappen in je vak- en werkgebied gezet. Met jouw persoonlijkheid inspireer en stimuleer je professionals en vanuit vakdeskundigheid en vindingrijkheid kun je de organisatie en de labels faciliteren en richting geven.

Wat neem je mee:

 • Je hebt een diepgaande passie voor het ontwikkelen van mensen en organisaties.
 • Je hebt een vernieuwende kijk op de duurzame inzet van menselijk kapitaal.
 • Als je veranderkundige ervaring hebt is dat heel welkom. 
 • Je bent strategisch onderlegd en je kunt goed luisteren en adviseren.
 • Je pakt jouw domein en je vertrouwt op je eigen kennis en kunde.
 • Je bent resultaatgericht, eerlijk en standvastig. 
 • Je hebt een positieve instelling en je bent een leuke collega.

 

Aanbod

Unieke kans om jouw expertise in te zetten voor kinderen en jeugd

Deze mooie uitdaging is een unieke kans om ondernemerschap, jouw ontwikkel- en (verander)kennis en ervaring te combineren met een belangrijke maatschappelijke opgave; gelijke kansen voor kinderen en jeugd. De kansbarrières weg te nemen en te bewijzen wat wel mogelijk is. Educto is een bruisende, mensgerichte organisatie met betrokken collega’s en er is ruimte voor initiatief. Je kunt rekenen op een goed pakket arbeidsvoorwaarden waaronder thuiswerkmogelijkheden, telefoon, laptop, pensioen en een ruim opleidingsbudget. Inschaling vindt plaats op basis van werkervaring en senioriteit: tussen € 5.500 en € 6.500,- op basis van 40 uur per week.

 

Procedure

Gericht op persoonlijkheid, ontmoeten en dialoog

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met een ontmoeting met verschillende mensen van de organisatie. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we verder met een diepgaand gesprek en een presentatie.

Speed op 10 oktober 2023 waarin je in twee/drie korte gesprekken met kleine commissies kennismaakt met de diverse collega’s en aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennismaakt met jouw persoonlijkheid.
Slow op 12 oktober 2023 waarin ruimte is voor de dialoog en diepgang.
Show op 25 oktober 2023 waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan. Het streven is de procedure voor 1 november 2023 af te ronden.

Geïnteresseerd

Betekenisvol werken in een dynamische omgeving?

Herken jij je in het profiel en in de ambities die er liggen? We leren je graag kennen. Waar krijg jij energie van, waar ben je goed in en wat zijn jouw drijfveren? Dat bespreken we graag. Ben jij ook nieuwsgierig? Dan zien wij jouw reactie met plezier tegemoet. Dat kan door uiterlijk 1 oktober 2023 bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je bij je reactie vermelden.

De vacature is in behandeling bij Micha van Aart (06-4639 0312) en Martine van der Velpen (06-5060 3351). Uiteraard zijn ze bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd om online de Quinn-managementrollenmeting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.