Betrokken, sturend en motiverend

regio Arnhem
Functie | Interim Directeur Montessori College (VO)

Voor een kleinschalige (600-700 leerlingen) middelbare school voor mavo, havo en tweefasen-vwo zoeken we een interim directeur. De school is onderdeel van een stichting en er is veel ruimte voor groei, creativiteit en aandacht. Voor leerling en medewerkers. Het onderwijs is gebaseerd op de ideeën van Maria Montessori en Kees Boeke. Persoonlijk leiderschap staat centraal: leerlingen zijn zelf verantwoordelijk voor hun werk. De docenten begeleiden ze daarin en geven zo samen invulling aan ‘vrijheid in gebondenheid’.

Opdracht | Richting geven en ontwikkelen

De interim directeur geeft richting aan mensen binnen de organisatie op basis van persoonlijke leiderschapscompetenties en de kernwaarden van de school en de stichting:

 • aansturing (samen met 3 afdelingsleiders) van de dagelijkse gang van zaken op de school;
 • richtinggevende voorstellen voor de ontwikkeling van de school en de stichting;
 • opleidingsaanbod afgestemd op de doelgroep en de maatschappelijke vraag;
 • waarborging van flexibele leerroutes (inhoudelijke afstemming tussen scholen);
 • draagvlak voor nieuwe ideeën, strategieën en denkrichtingen binnen de school (of scholen) en de Directieraad;
 • versterken van het leiderschap in de school;
 • ontwikkeling voorstellen voor meerjaren beleidsplannen en begroting en activiteitenplanning;
 • verantwoording van financiële resultaten, rendement en managementafspraken;
 • verantwoordelijk voor integrale bedrijfsvoering, incl. personeel, organisatie, financieel beheer, faciliteiten, ondersteund door centrale organisatie van de stichting;
 • kwaliteitsborging;
 • contact onderhouden met ouders, leerlingen, onderwijsinspectie, gemeente, wijkplatform, jeugdzorg of andere organisaties die relevant zijn voor de profielen van de school;
 • adviseren aan het CvB.
Profiel | Betrokken, sturend en motiverend

De ander zien, kijken en helpen. Daarbij staat voorop dat een ieder kan en mag zijn wie het is en omarm je de verschillen. Je zet lijnen en kaders uit zonder dat de ander vrijheid verliest. Je brengt samenhang, overzicht en focus met een goede balans tussen mensgericht en taakgericht. Ook bouw je op het juiste tempo verder uit, ontwikkelt en bevordert eigenaarschap en integraal leiderschap. Je hebt hierin ervaring en weet wat er nodig is om (onderwijskundige) veranderingen  door te voeren en verder te ontwikkelen. Daarbij ben je sensitief, mensgericht en ondersteun je graag alle betrokkenen.

Je wilt anderen meekrijgen en in hun kracht zetten. Je bent intermediair, kennisdeler, verbinder. Zo ontstaat ruimte voor creatie en initiatieven. Communicatief ben je transparant en eerlijk. Zelf breng en haal je nieuwe gezichtspunten binnen en creëer je mogelijkheden, reële mogelijkheden. Je zet de ander aan het denken en aan het werk. Altijd met de bedoeling en het belang van de leerling en het onderwijs voorop. Je luistert goed en durft de moeilijke vragen te stellen. Integer, prettig, voelbaar gecommitteerd en deskundig.

Communicatief Toegankelijk Energiek Professioneel Teamspeler Betrokken Inspirerend Besluitvaardig

Voorwaarden

Het gaat om een opdracht van 28 tot 40 uur. De opdracht duurt waarschijnlijk tot start van het nieuwe schooljaar 2022-2023. Startdatum is z.s.m, maar liever niet later dan 10 mei 2022.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze mooie opdracht waarin je echt wat kan betekenen voor het onderwijs? Ben je binnenkort of op dit moment beschikbaar? We vragen je zo spoedig mogelijk te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. We zien in jouw brief graag een indicatie van jouw uurtarief.

Op 4 april zullen de gesprekken met de organisatie plaatsvinden. Een nadere kennismaking met K+V zal eerder worden ingepland.

Deze vacature is in behandeling bij Martine van der Velpen, 06-50603351 en Tamara Wijnja, 06-8395 2012. Natuurlijk zijn Martine en Tamara bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd online een persoonlijke profielmeting te doen.

 

Interim Directeur Montessori College (VO)
Interim
28-40 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.