Communicatief en autonoom professional

Amsterdam
Organisatie |

Mondriaan Fonds

Het Mondriaan Fonds werkt in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en draagt namens het ministerie bij aan de realisatie van projecten en activiteiten van kunstenaars, curatoren en critici, musea en andere erfgoedinstellingen, kunstpodia-, archieven, galeries en opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Dat doen ruim 50 bevlogen medewerkers.

Vanwege het vertrek van de huidige HR-manager is er een vacature die nu op interim basis wordt ingevuld.

Functie | interim HR-Manager

Als HR-Manager lever je een belangrijke bijdrage aan de personele organisatie van het Mondriaan Fonds. Je adviseert de directie over het ontwikkelen van de organisatie binnen de gedefinieerde strategie en geeft regie en uitvoering aan het HR-beleid. Je bent zowel adviseur voor de directie als voor de andere leidinggevenden die met elkaar het MT vormen. Je begeleidt alle human resources processen en draagt er zorg voor dat de HR-instrumenten op een juiste wijze geïmplementeerd worden. Je voert samen met de directeur-bestuurder het overleg met de personeelsvertegenwoordiging van de organisatie. Daarnaast ontwikkel je beleid rondom bijvoorbeeld on-boarding, de jaarlijkse selectieronde van de adviseurs, hybride werken, diversiteit & inclusiviteit. Je houdt de wetgeving en de actuele ontwikkelingen bij en stelt beleid op ter advisering aan de directie. De functie is een echte mix van HR-advies (ongeveer 50%), HR-beleid (25%) en operationele / administratieve HR-taken (25%). Je adviseert de leidinggevenden actief in personele trajecten en adviseert in de ziekteverzuimbegeleiding.

Je stelt de benodigde bevestigingen op en voert de verzuimadministratie. Het is een uitdagende en veelzijdige functie voor de periode van vier maanden.

Je rapporteert aan de directeur-bestuurder en werkt nauw samen met de adjunct-directeur en het hoofd financiën & bedrijfsvoering.

Enthousiast Professioneel Autonoom Sensitief Communicatie Samenwerken Vasthoudend Servicegericht Initiatief Aanpassingsvermogen Doelgericht Mensenkennis Visie Analyse

Profiel

Je bent een integere, enthousiaste, hands-on teamspeler met academisch werk- en denkniveau en een relevante opleiding (HRM, Arbeids- en Organisatiepsychologie), met ervaring in een soortgelijke functie, organisatieontwikkeling en het fungeren als sparringpartner van de directie en het MT. De ideale kandidaat heeft mensenkennis en heeft een visie op divers personeelsbeleid, combineert een zeer professionele attitude met gevoel voor de specifieke kwaliteiten en omstandigheden van de medewerkers van het fonds en heeft kennis van zaken rond wetgeving en arbeidsvoorwaarden. Ervaring in of gevoel voor het culturele veld is een pre. Het Mondriaan Fonds is een organisatie die zich actief inzet voor een gevarieerde beeldende kunst- en erfgoedsector. Niet alles hoeft voor iedereen te zijn, als er voor iedereen maar wel iets is. Verschillende perspectieven zijn een meerwaarde. Toegankelijkheid en representatie staan in het beleid centraal. Het is de taak van het Fonds de sector hierin te ondersteunen en te stimuleren. Dit kan uiteraard niet zonder ook naar de eigen organisatie te kijken en als organisatie hieraan te werken. Hier werkt iedereen aan mee. We hopen dat ook jij hiervoor jouw eigen ervaring meeneemt en samen met iedereen hieraan wilt verder werken.

Aanbod

Je bent bij voorkeur per 1 december aanstaande beschikbaar voor 24 – 32 uur per week, in eerste instantie voor vier maanden.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze opdracht? We vragen je snel te reageren, uiterlijk 18 november, door bij “solliciteer direct” je CV en motivatie te uploaden. We zien in jouw brief graag een indicatie van jouw uurtarief. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Roel Roelfzema, partner bij K+V, (06 43873326).  Roel begeleidt deze opdracht.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel!

interim HR-Manager
Interim
24 – 32 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.