interim Informatiemanager voor een MBO School

Inspirerende persoonlijkheid die bergen kan verzetten
Locatie: Zuid-Holland
Functie | Informatiemanager

Voor een MBO school zijn we op zoek naar een Informatiemanager. De ICT afdeling is een zeer dynamische omgeving die volop in ontwikkeling is. Binnen de stafafdeling ICT werken Informatiemanagement en ICT nauw samen om op strategisch niveau de ICT roadmap voor de toekomst in te vullen. Vanuit ICT- en onderwijsinnovaties wordt doorlopend gewerkt aan het verbeteren en ondersteunen van het onderwijs, worden gebruikers wensen vertaald naar bruikbare ICT oplossingen, wordt gewerkt aan het verbeteren van processen en zorgen we voor een veilige ICT omgeving. De afdeling ICT beheert diverse applicaties, netwerken, systemen en een veelvoud aan eindgebruiker apparaten die zowel door studenten als medewerkers gebruikt worden.

Opdracht

In deze rol ben je de verbinder tussen onderwijs en onderwijsondersteuning op het domein ICT en Informatievoorziening. Je vertaalt strategische organisatievraagstukken naar informatiebeleid en stelt plannen op voor de implementatie ervan. Samen met de andere interimmers pak je gezamenlijk de werkzaamheden op die er liggen, daarbij schakel je waar nodig moeiteloos door naar tactische en soms operationele informatievraagstukken. Je bent doortastend in je onderzoek naar klantbehoeften, komt tot een scherpe vraagarticulatie en draagt reële oplossingsrichtingen aan. Je werkt in een veelal multidisciplinair team van professionals dat gericht is op het optimaliseren van procesketens en de digitale ondersteuning daarvan. In deze maak je gebruik van je (onderwijs)netwerken en ben je in staat landelijke trends in digitalisering te vertalen naar de strategische agenda.

Profiel

Jij bent een inspirerende persoonlijkheid die verbindt en makkelijk schakelt tussen hiërarchische niveaus en afdelingen. Complexe (informatie) vraagstukken kun je op een heldere en begrijpelijke manier uitleggen en je bent in staat om je adviezen aansprekend en overtuigend te presenteren. Je bent daarbij overtuigend, maar staat ook open voor argumenten en meningen van anderen. Jij bent een echte teamspeler die de professional in de ander aanspreekt/uitdaagt, beschikt over humor, relativeringsvermogen en je kunt bergen verzetten. Je bent organisatiesensitief, analytisch, overwogen en tegelijk oplossings- en resultaatgericht. Kortom, je initieert, creëert, regisseert, verbindt en neemt de leiding in projecten. Kortom, de organisatie weet dat je er bent, welke waarde je creëert en erkent als vanzelf je sleutelpositie als Informatiemanager.

Wat heb je verder in huis?

Je hebt kennis van en ervaring met methodieken als BPM, Prince2/scrum/agile, ASL, ITIL, BiSL en COBIT. Je hebt bij voorkeur relevante ervaring binnen de ICT en Informatievoorziening en in het MBO, HBO of WO.

Inspirerend Toegankelijk Energiek Relativeringsvermogen Humor Teamspeler Analytisch Organisatiesensitief

Voorwaarden

Binnenkort of op dit moment beschikbaar voor 32 – 40 uur per week.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze opdracht? Binnenkort of op dit moment beschikbaar? We vragen je snel te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. We zien in jouw brief graag een indicatie van jouw uurtarief. Deze vacature is in behandeling bij Tamara Wijnja, 06-8395 2012. Natuurlijk is Tamara graag bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd online een persoonlijke profielmeting te doen.

Informatiemanager
Interim
32-40 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.