Positieve leider die graag samenwerkt

Functie | Locatieleider Speciaal Onderwijs

Werken als locatieleider binnen het Speciaal Onderwijs is veelzijdig. Veelzijdig door het soort onderwijs, het steeds op- en afschalen van het leerlingenaantal en de bijbehorende onderwijscapaciteitsvraagstukken. Ook veelzijdig door de verschillende achtergronden van de leerlingen. Elke dag is anders voor jou en voor je team. Dat vraagt veel van je leiderschap en daar krijg je ook veel voor terug. Als locatieleider draag je de verantwoordelijkheid voor het eigen gebouw, de financiën en de personeelsbezetting. Daarnaast zet je je in voor de positie van het Speciaal Onderwijs binnen de omgeving en ben je de bruggenbouwer die de samenwerking opzoekt om zo sterker te worden. Samen met je team onderzoeken wat elke leerling, maar ook alle medewerkers op school nodig hebben om alles te geven en alle talenten er uit te halen.

Opdracht

Bruggenbouwer

Als interim leider pionier je in deze organisatie en kan je weerstand zien als boodschap uit het verleden. Met respect voor de geschiedenis houd je focus op de toekomst. Samen met je team ga je voor kwalitatief goed onderwijs en zorg je voor een leeromgeving waar medewerkers zich gezien en gehoord voelen. Waar medewerkers elkaar aanspreken en bemoedigen waar nodig. Uitdagingen benader je met humor en een grote dosis uithoudingsvermogen. Daarbij communiceer je helder en eerlijk over de stappen die genomen moeten worden en de perspectieven die dit biedt. Je bent de bruggenbouwer die samenwerkt in de omgeving. Je zorgt voor mooie samenwerkingen en oplossingen met andere externe partners. Door jouw ervaring met verandertrajecten ben je in staat de toekomst samen met anderen vorm te geven.

Profiel

Aanwezige, professionele verbinder

Als locatieleider kom je in een organisatie in beweging terecht. Een team met gedreven mensen die samen al het een en ander hebben meegemaakt. Vanuit verbinding samen op zoek gaan naar een professionele cultuur. Iedere leerling gezien en gehoord is een belangrijk goed wat het team wil uitdragen voor de leerlingen en voor elkaar.

Jij bent een leider waar men op kan bouwen. Je doet wat je zegt en je zegt wat je doet. Als ervaren interim leider weet je wat er moet gebeuren om deze onderwijslocatie op een gezonde manier te laten draaien en deel je je inzichten en de eventuele consequenties voor de locatie. Je geeft eigenaarschap en ruimte voor ondernemerschap zodat anderen met plezier aan de slag kunnen gaan. Altijd in verbinding en in contact. Tijd en aandacht verkies je boven hollen en vliegen. Door mensen binnen de organisatie in hun kracht te zetten heb jij volop tijd voor de mensen binnen de organisatie.

Bruggenbouwer Energie Toegankelijk Rust Vasthoudend Toekomstgericht Betrokken Verbindend Samenwerkend Humor

Voorwaarden

Je bent bij voorkeur direct of binnenkort beschikbaar vanaf 24 tot 36 uur per week. De opdrachten zijn meestal voor 5 tot 6 maanden met een mogelijkheid tot verlenging.

Geïnteresseerd | Wil jij iets betekenen voor het Speciaal Onderwijs?

Ben je geïnteresseerd in deze opdracht? We vragen je snel te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. We zien in jouw brief graag een indicatie van jouw uurtarief. Je kunt bellen met Tamara Wijnja (06-8395 2012) voor vragen en/of meer informatie.

Locatieleider Speciaal Onderwijs
Interim
Uren in overleg

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.