Interim Manager Ruimte & Omgeving

Inhoud, mentorschap en verandering
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Interim Manager Ruimte & Omgeving

Voor een ondernemende gemeente in Noord-Limburg, een plattelandsgemeente met 16 dorpen en meer dan 40.000 inwoners met een sterke focus op agribusiness, toerisme en recreatie en een heel prettig woonklimaat, zoeken wij een interim manager voor het cluster ruimte. Een manager die de sporen verdiend heeft in het domein van ruimte en omgeving, een communicatieve mentor is, procesmatige ervaring meebrengt en bewezen succesvol is in een veranderende omgeving.

Opdracht

De organisatie is op weg naar een andere structuur en wil opgave-gericht gaan werken. Voor de huidige clusters, ruimte, inwoners en bedrijfsvoering betekent dit een verandering in aansturing. Door het vertrek van de huidige clustermanager ruimte zal een interim manager hier vast stappen in moeten zetten en samen met de teamhoofden voorsorteren op de nieuwe situatie. En dat terwijl de dagelijkse operatie doorgaat. Het cluster ruimte bestaat uit vier teams: Economie & Gebiedsontwikkeling, Omgeving, Toezicht & Handhaving & APV en Openbare Werken.

De opdracht heeft vier elementen:

  • Mentorschap van vier verschillende teamhoofden: de teams worden aangestuurd door een teamhoofd en zij willen zich ontwikkelen richting de nieuwe situatie. Als mentor breng je hen individueel met hun teams verder.
  • Procesmatig: de organisatie is ondernemend en actie gericht. Met je procesvaardigheden breng je verbeteringen aan in het denken en handelen en zorg je voor groei op dit gebied.
  • Met je inhoudelijke kennis voeg je toe aan de teamhoofden en specifieke dossiers als omgevingswet, arbeidsmigranten en A73 Maaslijn en ben je een sparringpartner voor portefeuillehouders.
  • Verandering: de organisatie is in transitie en gaat binnen afzienbare tijd over op een aangepast model van aansturing. Hierop sorteer jij met je cluster voor in een lopende operatie als kwartiermaker programmatisch werken.

Profiel

Je bent een stevige en authentieke persoonlijkheid die zorgt dat teams en mensen zelf sturen in een veranderende omgeving. Je hebt ervaring met programmatisch werken, het reduceren van werkdruk en het succesvol afhandelen van ingewikkelde dossiers. Uiteraard ben je ervaren in een politiek-bestuurlijke omgeving.

Coachend leider Verandering Mentor Inhoud Ruimte Omgeving Transitie Luisteren Communicatief Strateeg Situationeel

Voorwaarden

Je bent per 1 september 2023 beschikbaar voor 3 á 4 dagen per week voor een periode van minimaal zes maanden. De opdracht kan worden verlengd.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze opdracht? We vragen je snel te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. We zien in jouw brief graag een indicatie van jouw uurtarief. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Helga Bijker (06-2269 8599) of Roel Roelfzema (06-4387 3326). Helga en Roel begeleiden deze opdracht.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.