Interim Programmamanager voor een Ontwikkelgemeente

Programmamanager met politieke antenne.
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Interim Programmamanager

Opdrachtgever is een ontwikkelgemeente die bouwt aan een organisatie die het wonen, werken en ondernemen voor de inwoners, ondernemers en (maatschappelijke) instellingen in de gemeente zo prettig mogelijk maakt.

De opdracht bestaat uit twee deelopdrachten.

1. Dienstverlening

Afval en Grondstoffen
Het gaat om een nieuw afvalbeleid met een koerswijziging.

Kunst en Cultuur
Een concept van het nieuwe beleid is al geschreven. Dit dient verder te worden aangescherpt.

Inclusie
De inclusieagenda is vastgesteld en de werkgroep draait. Ook is onderdeel van beleid dat dit verder uitgebreid moet worden. De implementatie en uitvoering dienen te worden geborgd.

Participatie
Samen met de intern aangestelde participatiecoach van de gemeente verkennen en ondersteunen ze nieuwe vormen van participatie voor inwoners, de raad en de ambtelijke organisatie.

Dienstverlening in brede zin
Als dienstverlenende organisatie zijn ze altijd bezig om zichzelf te verbeteren. In de dienstverlening willen ze stappen vooruit gaan zetten.

Openbare Orde en Veiligheid en Toezicht en Handhaving
Je bent opdrachtgever en sparringpartner voor de collega’s.

2. Bedrijfsvoering:

 • Communicatie
 • Frontoffice en klantencontactcentrum
 • Juridische zaken
 • Privacy en Security
 • Burgerzaken
 • Belastingen
 • Evenementenvergunningen
 • Hybride werken

Opdracht

Wat doe je als programmamanager?

 • Je geeft samen met collega programmamanagers en de algemeen directeur/gemeentesecretaris vorm en uitvoering aan de programmabegroting en de opgaven daarin. Voor de grote lijn en integraliteit daarin ben je samen met de collega’s in het managementteam verantwoordelijk.
 • Individueel ben je verantwoordelijk voor het behalen van de doelen en de maatschappelijke effecten binnen het programma waarin je werkt. Je houdt daarbij voortdurend oog op ontwikkelingen, op de samenhang tussen verwante (beleids-)velden en dossiers en zorgt voor de bijsturing. Je legt verantwoording af over effecten en inzet van middelen.
 • Je fungeert als sparringpartner van de wethouders, het college en belangrijke partners in de gemeente. Ook in de regio denk je mee over ontwikkelingen in de samenleving, de opgaven in de begroting en op lastige dossiers. Je bent een verbinder tussen (mensen in) de samenleving, het bestuur en de organisatie.
 • Je bent de ambtelijk opdrachtgever en formuleert samen met de stakeholders en uitvoerders de opdracht. Je bent niet hiërarchisch verantwoordelijk voor de medewerkers (kwantitatieve en kwalitatieve capaciteit) maar houdt in nauwe samenspraak met teammanagers en in het managementteam oog op de juiste balans tussen de hoeveelheid opgaven en beschikbare mensen.

Profiel

 • Je hebt een WO werk- en denkniveau.
 • Je hebt voldoende basiskennis of affiniteit met (onderdelen van) het programma.
 • Je brengt ervaring mee in het werken op strategisch niveau in een politiek bestuurlijke omgeving onder druk.
 • Het denken en doen zit in je genen.
 • Je hebt het vermogen om integraal te denken en te handelen en je hebt ervaren welke meerwaarde dat heeft.
 • Je kunt goed luisteren en doorvragen. Houdt een open mind, ziet kansen en benut ze, gaat een discussie niet uit de weg.
 • Je bent gedreven op inhoud en resultaat maar gaat niet zelf alles doen. Je hebt het vermogen om te delegeren, sturing te geven aan professionals en samen te werken.

Communicatief Planmatig Verbinder Stevig Samenwerker Helicopterview Politieke-antenne Resultaatgericht Netwerker Sparringpartner

Voorwaarden

Je bent op korte termijn (per direct of medio april) beschikbaar tot het einde van 2022.

Uren per week: een deelopdracht van 18 uur per week voor het deel dienstverlening óf het deel bedrijfsvoering. Een voltijdopdracht van 36 uur voor beide delen behoort ook tot een mogelijkheid.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze opdracht(en)? We vragen je snel te reageren (uiterlijk 29 maart 13.00 uur) door bij “solliciteer direct” je CV en motivatie te uploaden o.v.v. je voorkeur voor welke deelopdracht of beide (36 uur). We zien in jouw brief graag een indicatie van jouw uurtarief. Een contract voor bepaalde tijd voor de genoemde periode behoort ook tot de mogelijkheid. Op 30 en 31 maart zijn de (digitale) gesprekken bij K+V.

Voor inhoudelijke vragen kun je telefonisch contact opnemen met Micha van Aart, partner (06 46 390 312) of Helga Bijker, partner (06 22698599).

Kandidaten die worden uitgenodigd worden gevraagd een online persoonlijke profielmeting te maken.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.