Analytisch en projectmatig

Bussum
Functie | Interim Projectleider 'behoefteonderzoek'

De Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) is een vereniging van en voor mensen met een verstoorde nierfunctie, getransplanteerden, nierdonoren en hun naasten. De NVN heeft circa 7.000 leden, er werken circa 170 vrijwilligers in het land en 24 professionals vanuit het bureau in Bussum.

De missie van de NVN is mensen met chronische nierschade en hun naasten te ondersteunen in het leven met een nierziekte. Afgestemd op hun behoeften, belangen en op de manier die voor hen werkt. Door krachten en ervaringen te bundelen, zetten we samen in op optimale kwaliteit van leven en zorg. Patiëntenparticipatie staat dan ook centraal. Wat we doen, doen we met en voor patiënten.

De NVN werkt samen met de Nierstichting om haar doelen te realiseren. Via het KOERS-programma wordt vanuit een gedeelde strategie gewerkt aan maximale impact voor de doelgroepen.

De Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) zoekt een ervaren projectleider die vanuit dit programma werkt aan maximale patiëntenparticipatie. We zoeken een interim projectleider met focus op de behoeften van de patiënten en hun naasten.

Opdracht | Vanuit het kraaienest

Als projectleider ga je met een nog te vormen kernteam aan de slag om de ambitie op het gebied van patiëntenparticipatie cq -behoefte te realiseren. In 2025 willen wij dat:

De NVN en Nierstichting worden gezien als experts in het ophalen en duiden van behoeften bij de doelgroepen. Daartoe scannen we onze omgeving continu en deze kennis wordt zichtbaar geïntegreerd in onze activiteiten en in de jaarplannen.

Jij wordt verantwoordelijk voor het ophalen van informatie, werkwijzen en interne wensen/belangen omtrent behoefte onderzoek. Je brengt dit samen in een project met duidelijke doelen, kaders en resultaten zodat je een “toolbox” creëert waarmee we de behoeften bij patiënten, naasten en donoren kunnen onderzoeken, duiden en vertalen naar concrete activiteiten. Jij bewaakt samen met het kernteam ook het draagvlak binnen zowel NVN als Nierstichting en implementeert deze nieuwe manier van werken in de organisatie.

Aan het einde van de opdracht heeft de NVN:

 1. Een standaard iteratief proces om behoeften te onderzoeken (met bijbehorende tools en instructies).
 2. Medewerkers die weten welke tools wanneer in te zetten en hoe patiëntparticipatie daarin een plaats te geven.
 3. Een overzicht van tools die we zelf kunnen inzetten of ontwikkelen en van tools waarvoor we externe partijen inzetten (inclusief een lijst met preferred suppliers).
 4. Een plek waar alle uitkomsten op een gestandaardiseerde wijze zijn samengebracht en die ontsloten kan worden voor iedereen die behoefteonderzoek wil doen.
 5. Inzicht wat er moet worden aangepast in de ondersteunende processen om behoefte- en klantgericht werken ook meer leidend te kunnen maken.
Profiel | Continue actueel

Om de NVN en Nierstichting experts te laten zijn in het ophalen en duiden van behoeften bij doelgroepen wordt continue gemeten waar de behoeften liggen bij de doelgroepen (patiënten, donoren en naasten). Deze kennis wordt ingebracht vanuit dit “kraaiennest” en wordt omgezet in communicatie, activiteiten of projecten. Wij zoeken iemand die zorgt dat wat er is goed benut kan worden en dat wat ontbreekt gerealiseerd gaat worden zodat de NVN aan het einde van het project klaar is om in te spelen op actuele behoeften.

Kenmerkend aan jou is je deskundigheid, eigen stijl, je weet mensen mee te nemen en gaat er vol enthousiasme tegen aan. Je begrijpt snel wat nodig is en weet dat om te zetten in praktische en concrete stappen binnen het project.

Verder ben jij degene die:

 • graag een bijdrage levert aan de kwaliteit van leven van nierpatiënten vanuit hun behoeften
 • functioneert op academisch niveau/HBO+ denk- en werkniveau
 • beschikt over goede contactuele vaardigheden en inlevingsvermogen in mensen met een chronische ziekte
 • aantoonbare ervaring heeft met projectmatig werken, projectleiding en implementatie van projecten
 • ervaring heeft met het systematisch ontwikkelen van processen en tools op basis van de hierboven beschreven uitgangspunten
 • ervaring heeft op het gebied van kennismanagement, onderzoek of CRM
 • zowel zelfstandig als in teamverband prima kan werken
 • een netwerker is en belangen goed kan behartigen
 • creatief, accuraat en betrouwbaar is met een hands-on mentaliteit.

 

Analytisch Doorzetten Vragen stellen Kritisch Samenwerken Kennis Projecten Patiëntenjourney Doelgericht Communiceren Inventief Autonoom

Voorwaarden

Een uitdagend avontuur waar je de kans krijgt om mee te werken aan een vernieuwde organisatie met een belangrijke maatschappelijke impact. Daarnaast bieden wij:

 • een veelzijdig, dynamisch werkveld met zeer betrokken mensen die graag samen met jou aan de slag gaan
 • een team en vereniging die continu in ontwikkeling zijn
 • een werkomgeving met korte lijnen, directe communicatie, diverse vormen van overleg en begeleiding en enthousiaste collega’s
 • een mooie opdracht met maatschappelijke impact
 • flexibiliteit om het op jou manier te doen, jij bent immers de expert.
Geïnteresseerd | Analytisch en projectmatig

Heb je interesse in deze impactvolle opdracht? We denken aan de periode van een jaar, 24 uur per week flexibel! Schrijf een korte motivatie, vermeld je uurtarief erin en stuur dit samen met je CV in via ‘solliciteer direct’. Je kunt altijd even bellen met Roel Roelfzema (o6-438 73 326), partner bij K+V, ook als je de rol wilt verkennen en even wilt sparren hierover.

Let op: bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel!

Interim Projectleider ‘behoefteonderzoek’
Interim
24 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.