Professioneel en communicatief adviseur

Randstad
Functie | Senior Adviseur Educatie

Voor een beroepsorganisatie in de zakelijke dienstverlening zijn wij op zoek naar een stevige en gedreven Senior Adviseur Educatie, die in samenwerking met alle stakeholders de beroepsopleiding vormgeeft. Vanuit jouw onderwijskundige achtergrond of ervaring met curriculumontwikkeling, strategisch inzicht en uitstekende netwerkvaardigheden, weet jij de koers te bepalen. Je weet partijen met verschillende belangen bij elkaar te brengen. Ben jij deze verbinder die graag een belangrijke rol speelt in de kwaliteit en organisatie van de praktijkopleidingen? Weet jij jouw visie op de ontwikkeling van het beroep van de leden te vertalen in uitstekende beleidsadviezen en ben je daarnaast ook organisatorisch sterk? Beweeg jij je makkelijk in een groot netwerk van besturen, commissies, onderwijsinstellingen en stagebureaus, en weet je afstemming te initiëren en realiseren? Dan zien we jouw reactie graag tegemoet! Vanwege vertrek van de huidige adviseur zijn we op zoek naar een interim die aan de slag kan.

Opdracht

Als Senior Adviseur Educatie draag je op een professionele en dienstverlenende wijze bij aan de kwaliteitsverbetering en de uitvoering van de Praktijkopleidingen. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en realiseren van beleidsadviezen met betrekking tot de opzet, de inhoud en de regelgeving van de Praktijkopleiding. Je zorgt voor afstemming met en het informeren en adviseren van stakeholders m.b.t. accountancy-onderwijs. Tevens houdt je toezicht op de kwaliteit van externe stagebureaus. Voor deze veelzijdige opgaven onderhoud je een groot netwerk van besturen, commissies, universiteiten, hogescholen en accountantskantoren en je neemt deel aan verschillende overlegstructuren.

Verder bestaan jouw verantwoordelijkheden o.a. uit:

 • Het bijdragen aan de verdere ontwikkeling en uitvoering van het kwaliteitszorgsysteem.
 • Het inhoudelijk en organisatorisch ondersteunen van diverse commissies en werkgroepen waaronder het Stagebureau.
 • Secretaris van het Stagebestuur en het voorbereiden van de bestuursvergaderingen.
 • Toezicht houden op de kwaliteit van externe stagebureau’s.
 • De redactie van informatiegidsen, nieuwsbrieven, website-informatie en het geven van voorlichting over de Praktijkopleidingen.

Je maakt als Senior Adviseur Educatie onderdeel uit van de afdeling Lerend Beroep (circa 7,5 fte) en het Team Praktijkopleiding. Je rapporteert aan de Manager Lerend Beroep. Een van de kerntaken van de afdeling Lerend Beroep is het (mede) verzorgen van de Praktijkopleidingen voor trainees die de opleiding volgen. Momenteel volgen ongeveer 4.500 trainees de Praktijkopleiding; jaarlijks worden gemiddeld zo’n 800 slotexamens afgenomen. Het verzorgen van de Praktijkopleiding als onderdeel van de opleiding is een van de wettelijke taken van de vereniging. De afdeling Lerend Beroep voert deze taak uit in samenwerking met de Raad voor de Praktijkopleidingen, Stagebureaus, praktijkbegeleiders, beoordelaars en examinatoren.

Je werkt binnen het team Praktijkopleiding nauw samen met de andere beleidsmedewerker en de medewerkers van support. Hierin ben je medeverantwoordelijk voor het verankeren van kwaliteit in de werkwijze van het team.

Profiel
 • Een relevante, afgeronde universitaire opleiding.
 • Kennis van leerprocessen en programmaontwikkeling in het hoger onderwijs, bij voorkeur in het financieel-/economisch domein.
 • Ruime ervaring met beleidsontwikkeling en advisering.
 • Ruime expertise in projectmanagement en excellente zelforganisatie.
 • Uitstekende netwerk- en communicatieve vaardigheden en ervaring met het werken in een complexe stakeholderomgeving.
 • Bestuurlijke sensitiviteit.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord- en geschrift.
 • Affiniteit met zakelijke / financiële dienstverlening.

Communicatief Professioneel Analytisch Samenwerken Discipline Autonoom Sensitief Initiatief Relaties opbouwen

Voorwaarden

Je bent op korte termijn beschikbaar voor deze fulltime rol.

Geïnteresseerd

Ben je geschikt en beschikbaar? Stuur een korte motivatie en cv en vermeld wanneer je kunt starten en een indicatie van je uurtarief. Eerst even bellen kan natuurlijk ook! Bel met Roel Roelfzema van K+V, hij begeleidt deze opdracht, 06 438 733 26.

Senior Adviseur Educatie
Interim
38 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.