Interim Teamleider Sociaal Domein - Gemeente

Daadkrachtige leider die regie neemt
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Interim Teamleider Sociaal Domein

Een kleine gemeente met grootse ambities; zelfstandigheid biedt de mogelijkheid om een voorbeeldgemeente te zijn. Het is er fijn wonen en leven, met grote onderlinge betrokkenheid. Met een bijpassende organisatie, medewerkers met ‘hart voor de zaak’, generalistische instelling, grote verantwoordelijkheid en bovenaan staat dienstverlening. Er wordt veel samengewerkt en op onderdelen zijn taken uitbesteed. Belangrijkste taken zijn het leveren van optimale dienstverlening aan de inwoners en het ondersteunen van de ambities van het bestuur. Er wordt opgavegericht gewerkt.

Voor deze mooie gemeente zoeken we een interim teamleider sociaal domein die ter overbrugging tijdens de zoektocht naar een vaste teamleider het team coacht en begeleidt.

Opdracht

Mooie inhoudelijke rol in het sociale domein

Het team adviseert op de beleidsterreinen van het sociale domein, zoals jeugd en jongeren & ouderen, sport, maatschappelijke ondersteuning, werk en inkomen, participatie, onderwijs en zorg en accommodaties. Er wordt samengewerkt met teams van Inkomen & Participatie, Ruimtelijke Ontwikkeling en Openbare Ruimte. Er wordt ook nauw samengewerkt met belangrijke externe partners.

Je bent de leidinggevende van het team en eindverantwoordelijk voor de personele zorg, de doorontwikkeling van het team en de individuele medewerkers, bedrijfsvoering en de kwaliteit en het resultaat van het team. Met de juiste vragen help je de collega’s echt verder en ben je een oprechte sparringpartner. Je faciliteert en zorgt ervoor dat zij hun werk inhoudelijk goed kunnen uitvoeren.

Nadruk van de rol in deze periode ligt op het invullen van verschillende vacatures en het begeleiden en inwerken van de nieuwe collega’s. Dus je brengt echt de P- kant verder.

Profiel

Wat neem je mee:

  • Ruime ervaring in het gemeentelijke werkveld;
  • Meerjarige ervaring als teamleider én ervaring met ambtelijk opdrachtgeverschap;
  • Kennis van het maatschappelijk domein: accommodatiebeleid, participatie, wetgeving rondom WMO en jeugd, sportbeleid e.d.;
  • Je vindt het leuk om te coachen en je team professionals verder te helpen.
Daadkrachtig Taakgericht Resultaatgericht Ondernemend Sensitief

Voorwaarden

Geïnteresseerd en op korte termijn beschikbaar?

  • Je bent beschikbaar voor overdracht op 18 of 19 december.
  • Je kunt aansluitend starten voor 24 uur per week en erna opschalen naar 32 uur.
  • vrijdag 8 december in de ochtend vinden eventuele gesprekken plaats.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je snel – uiterlijk zondag 3 december – te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden (inclusief een indicatie van je uurtarief).
Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Micha van Aart (06 46 390 312).

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.